Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola



Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola is een heerlijke variant op de vele hartige taart recepten die al op de site staan. Probeer maar!

Deze hartige taart combineert het zoete van de peer, met gekarameliseerde witlof en het beetje pit van de blauwe kaas. Een feestje voor je smaakpapillen en zodanig in balans dat ook de kleine eters ervan zullen genieten.

Ik maakte deze hartige taart als makkelijke maaltijd voor het eten ‘s avonds, maar eigenlijk is ‘ie multifunctioneel. Hartige taart kan namelijk ook heerlijk bij de borrel worden geserveerd, of met een beetje salade erbij als lichte lunch.

Voor vier personen, als maaltijd

  • 1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
  • 3 stronken witlof, in kwarten
  • 6 dunne plakjes, beetrijpe peer
  • 6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere blauwe kaas naar keuze)
  • 1tl gedroogde tijm
  • 1el honing
  • optioneel: extra kaas

verder nodig: rond bakblik met losse bodem, oven voorverwarmen 200 C

hartige taart met witlof

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Verhit een pan met een klontje boter en wat olie en bak hierin de witlof aan, een minuut of tien. Besprenkel halverwege met de honing. Zorg dat alle kanten van de witlof goed gebakken zijn. Besprenkel tot slot met de tijm. Rol het bladerdeeg uit in het bakblik en snijd waar nodig de zijkanten bij.

Vegetarische hartige taart

Leg op het deeg, kloksgewijs de witlof, de peer en de gorgonzola. Bestrooi met nog wat extra blauwe kaas. Als je wilt kun je eventueel ook nog wat noten toevoegen. Bak de hartige taart nu 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Je kunt de hartige taart lauwwarm of koud serveren, al naar gelang je eigen voorkeur.

Gepubliceerd op 13 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!