Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola



Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola is een heerlijke variant op de vele hartige taart recepten die al op de site staan. Probeer maar!

Deze hartige taart combineert het zoete van de peer, met gekarameliseerde witlof en het beetje pit van de blauwe kaas. Een feestje voor je smaakpapillen en zodanig in balans dat ook de kleine eters ervan zullen genieten.

Ik maakte deze hartige taart als makkelijke maaltijd voor het eten ’s avonds, maar eigenlijk is ‘ie multifunctioneel. Hartige taart kan namelijk ook heerlijk bij de borrel worden geserveerd, of met een beetje salade erbij als lichte lunch.

Voor vier personen, als maaltijd

  • 1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
  • 3 stronken witlof, in kwarten
  • 6 dunne plakjes, beetrijpe peer
  • 6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere blauwe kaas naar keuze)
  • 1tl gedroogde tijm
  • 1el honing
  • optioneel: extra kaas

verder nodig: rond bakblik met losse bodem, oven voorverwarmen 200 C

hartige taart met witlof

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Verhit een pan met een klontje boter en wat olie en bak hierin de witlof aan, een minuut of tien. Besprenkel halverwege met de honing. Zorg dat alle kanten van de witlof goed gebakken zijn. Besprenkel tot slot met de tijm. Rol het bladerdeeg uit in het bakblik en snijd waar nodig de zijkanten bij.

Vegetarische hartige taart

Leg op het deeg, kloksgewijs de witlof, de peer en de gorgonzola. Bestrooi met nog wat extra blauwe kaas. Als je wilt kun je eventueel ook nog wat noten toevoegen. Bak de hartige taart nu 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Je kunt de hartige taart lauwwarm of koud serveren, al naar gelang je eigen voorkeur.

Gepubliceerd op 13 maart 2019


2 reacties

  1. Sjoekie van der Meer schreef:

    Heerlijk en gemakkelijk te maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.