Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola



Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola is een heerlijke variant op de vele hartige taart recepten die al op de site staan. Probeer maar!

Deze hartige taart combineert het zoete van de peer, met gekarameliseerde witlof en het beetje pit van de blauwe kaas. Een feestje voor je smaakpapillen en zodanig in balans dat ook de kleine eters ervan zullen genieten.

Ik maakte deze hartige taart als makkelijke maaltijd voor het eten ’s avonds, maar eigenlijk is ‘ie multifunctioneel. Hartige taart kan namelijk ook heerlijk bij de borrel worden geserveerd, of met een beetje salade erbij als lichte lunch.

Voor vier personen, als maaltijd

  • 1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
  • 3 stronken witlof, in kwarten
  • 6 dunne plakjes, beetrijpe peer
  • 6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere blauwe kaas naar keuze)
  • 1tl gedroogde tijm
  • 1el honing
  • optioneel: extra kaas

verder nodig: rond bakblik met losse bodem, oven voorverwarmen 200 C

hartige taart met witlof

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Verhit een pan met een klontje boter en wat olie en bak hierin de witlof aan, een minuut of tien. Besprenkel halverwege met de honing. Zorg dat alle kanten van de witlof goed gebakken zijn. Besprenkel tot slot met de tijm. Rol het bladerdeeg uit in het bakblik en snijd waar nodig de zijkanten bij.

Vegetarische hartige taart

Leg op het deeg, kloksgewijs de witlof, de peer en de gorgonzola. Bestrooi met nog wat extra blauwe kaas. Als je wilt kun je eventueel ook nog wat noten toevoegen. Bak de hartige taart nu 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Je kunt de hartige taart lauwwarm of koud serveren, al naar gelang je eigen voorkeur.

Gepubliceerd op 13 maart 2019


2 reacties

  1. Sjoekie van der Meer schreef:

    Heerlijk en gemakkelijk te maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.