Weekmenu 2021 – week 17



Iedere week weer opnieuw bedenken wat je wilt eten? Nee hoor, gewoon iedere week even de site checken voor een vers weekmenu!

Dat scheelt jou al een hoop tijd bedenken wat je nu weer moet koken de komende week. Enige dat je hierna nog hoeft te doen is kiezen welke gerechten je gaat maken (of maak ze gewoon allemaal!) en de boodschappen doen.

Zorg ik dat er iedere week volop variatie in het weekmenu zit. Dat je doordeweekse maaltijden in maximaal een half uur op tafel staan én kidsproof zijn. Dan geniet je gewoon met je hele gezin van een week lang lekker, makkelijk én vers aan tafel. Zo simpel kan het soms zijn. Deze week laat ik je ook zien hoe makkelijk het is om je eigen kruidenmixen te maken. Daar wordt je eten namelijk écht lekkerder van.

Weekmenu 2021 – week 17

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Asperges op klassieke wijze
  2. Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
  3. Couscousbowl met zalm
  4. Taco’s met kip
  5. Pasta met pestogehaktballetjes
  6. Rabarbertaart 

maandag – Klassieke asperges met ham en ei

asperges ham ei susan aretz

Asperges met ham en ei is een van de klassieke manieren om asperges te eten. Wat een heerlijk begin van de week!

dinsdag – Eenpansmaaltijd met Mexicaans gehakt en rijst

mexicaanse rijst

Alles in één pan en een half uur later staat je Mexicaanse maaltijd op tafel. Yum!

woensdag – Couscous bowl met zalm

courscous met zalm

Dit is toch wel een van mijn favoriete manieren om couscous te eten.

donderdag – Taco’s met kip en mango salsa

taco's met kip

Door de zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s met kip en mangosalsa nóg lekkerder!

vrijdag – Pasta met pesto gehaktballetjes

pasta burrata

Pasta pesto, maar dan nét even anders door lekkere gehaktballetjes en die heerlijke burrata.

weekendtip – Rabarbertaart

Ongelogen een van de lekkerste recepten voor rabarbertaart. Geniet ervan zolang het rabarberseizoen nog duurt!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1,5 kg witte asperges
150g slagersachterham
6 eieren
gezouten roomboter
verse peterselie
voor erbij: aardappeltjes naar keuze

dinsdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl fijn keukenzout
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml) + 150 ml water
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander (optioneel)
1 zak nacho’s, 100 gram verkruimeld
1 avocado

woensdag
2 rijpe avocado’s, gemengd met limoensap (naar smaak), zout en peper (chiliflakes optioneel)
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 (schoongeboende) citroen
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn, ik gebruikte granaatappelazijn (via Foodelicious)
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)

donderdag
400g kippendijen
1 blik bonen (á 400g) naar keuze
1 blik mais (300g)
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)
1 rijpe mango
½ rode ui
1 avocado (eetrijp)
2el limoensap
chiliflakes
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
¼ tl oregano

vrijdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum

Weekendtip
225 gram bloem
100 gram koude roomboter
50 gram suiker
¼ tl zout
1 ei geel
350 gram rabarber, diagonaal in stukjes gesneden
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 ml slagroom
50 gram suiker
30 gram bloem

Gepubliceerd op 23 april 2021


1 reactie

  1. Karin Bergmans schreef:

    Mmmm dat ziet er weer heerlijk en supergevarieerd uit !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!