Weekmenu 2021 – week 17
Iedere week weer opnieuw bedenken wat je wilt eten? Nee hoor, gewoon iedere week even de site checken voor een vers weekmenu!
Dat scheelt jou al een hoop tijd bedenken wat je nu weer moet koken de komende week. Enige dat je hierna nog hoeft te doen is kiezen welke gerechten je gaat maken (of maak ze gewoon allemaal!) en de boodschappen doen.
Zorg ik dat er iedere week volop variatie in het weekmenu zit. Dat je doordeweekse maaltijden in maximaal een half uur op tafel staan én kidsproof zijn. Dan geniet je gewoon met je hele gezin van een week lang lekker, makkelijk én vers aan tafel. Zo simpel kan het soms zijn. Deze week laat ik je ook zien hoe makkelijk het is om je eigen kruidenmixen te maken. Daar wordt je eten namelijk écht lekkerder van.
Weekmenu 2021 – week 17
Dit staat er op het (week)menu:
- Asperges op klassieke wijze
- Mexicaanse eenpansmaaltijd met gehakt
- Couscousbowl met zalm
- Taco’s met kip
- Pasta met pestogehaktballetjes
- Rabarbertaart
maandag – Klassieke asperges met ham en ei
Asperges met ham en ei is een van de klassieke manieren om asperges te eten. Wat een heerlijk begin van de week!
dinsdag – Eenpansmaaltijd met Mexicaans gehakt en rijst
Alles in één pan en een half uur later staat je Mexicaanse maaltijd op tafel. Yum!
woensdag – Couscous bowl met zalm
Dit is toch wel een van mijn favoriete manieren om couscous te eten.
donderdag – Taco’s met kip en mango salsa
Door de zelfgemaakte tacokruiden worden deze taco’s met kip en mangosalsa nóg lekkerder!
vrijdag – Pasta met pesto gehaktballetjes
Pasta pesto, maar dan nét even anders door lekkere gehaktballetjes en die heerlijke burrata.
weekendtip – Rabarbertaart
Ongelogen een van de lekkerste recepten voor rabarbertaart. Geniet ervan zolang het rabarberseizoen nog duurt!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1,5 kg witte asperges
150g slagersachterham
6 eieren
gezouten roomboter
verse peterselie
voor erbij: aardappeltjes naar keuze
dinsdag
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika’s
500 gram rundergehakt
1 tl chilivlokken
2 tl oregano
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl uipoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl fijn keukenzout
50 gram tomatenpuree (Mutti)
250 gram rijst (langkorrel)
1 pot runderfond (380ml) + 150 ml water
1 blikje mais (300g)
1 blikje zwarte bonen (400g)
2 tomaten
1 bosje lente ui
350 gram geraspte kaas (goed smeltend, ik gebruikte een pizzamix geraspte kaas)
verse koriander (optioneel)
1 zak nacho’s, 100 gram verkruimeld
1 avocado
woensdag
2 rijpe avocado’s, gemengd met limoensap (naar smaak), zout en peper (chiliflakes optioneel)
4 stukjes zalmfilet, met huid (á 125g)
1el rietsuiker
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 (schoongeboende) citroen
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn, ik gebruikte granaatappelazijn (via Foodelicious)
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli
2 snackkomkommers
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle)
donderdag
400g kippendijen
1 blik bonen (á 400g) naar keuze
1 blik mais (300g)
1 pak taco’s (12 stuks), ik gebruik Santa Maria
voor erbij: guacamole (bijvoorbeeld met dit recept gemaakt)
1 rijpe mango
½ rode ui
1 avocado (eetrijp)
2el limoensap
chiliflakes
½ tl chilipoeder
1tl knoflookpoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen komijn
½ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
¼ tl oregano
vrijdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum
Weekendtip
225 gram bloem
100 gram koude roomboter
50 gram suiker
¼ tl zout
1 ei geel
350 gram rabarber, diagonaal in stukjes gesneden
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 ml slagroom
50 gram suiker
30 gram bloem
Gepubliceerd op 23 april 2021
1 reactie
Mmmm dat ziet er weer heerlijk en supergevarieerd uit !