Weekmenu #51



Een makkelijk en lui weekmenu was jullie verzoek. Dat gaan we uiteraard regelen. Nu vallen er komende week natuurlijk wel twee Kerstdagen tussen, maar voor wie geen zin heeft om die dagen uitgebreid te koken staan er twee lekkere, maar wel feestelijke gerechten in.

Wie wel nog last minute kerstinspiratie zoekt, kijkt gewoon even hier. Wie weekmenu inspiratie zoekt klikt nu verder!

Smulpaapje easy weekmenu

Maandag           Paddenstoelenragout met rijst
Wij aten vroeger traditioneel kippenragout op Kerstavond, deze paddenstoelenragout is nét iets minder bewerkelijk!

Dinsdag              Risotto met zalm & kaaskrokantjes
Een simpel te maken, maar decadent lekker gerecht.

Woensdag         Geglaceerde varkenshaas
Weinig moeite, maar het resultaat is watertandend lekker

Donderdag        Verse champignonsoep
Na de kerstdagen is het een prima moment om even een balansdagje in te lassen. Verse soep staat dan ook op het menu!

Vrijdag                Rijstsalade met kip
Een maaltijd die lekker snel en zonder teveel gedoe op tafel staat.

Weekendtip      Stoofpeertjes taart
Niet gemaakt met de kerstdagen? Dan kun je nu alsnog de blits maken met dit heerlijke taartje

Boodschappenlijstje

Maandag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room
2tl maizena
Erbij: rijst naar keuze

Dinsdag
250g risottorijst (ik gebruikte Carnaroli risottorijst )
1ui
1teentje knoflook
2el neutrale olie
500ml visbouillon (zelfgemaakt, of van bouillonblokjes)
200ml witte wijn
zwarte peper
klont roomboter
4x 150g zalmfilet (met huid)
scheutje clementine olie (Foodelicious)
100g geraspte Parmezaanse kaas

Woensdag
4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico
groente & bijgerechten naar keuze

Donderdag
1 sjalotje
teentje knoflook
Scheutje neutrale olie
1,5L paddenstoelenbouillon (of gebruik groentebouillon)
2 aardappels (+/- 200g netto gewicht)
2el kruidenkaas
500g gemengde champignons
(Ik gebruikte een combi van gewone, kastanje en shitake paddenstoelen)
klont roomboter
Gedroogde tijm

Vrijdag
1 blik bonen (à 400g), naar keuze
1 zak kokosrijst (à 250g) Tilda
4 kippendijen, zonder bot/vel
1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember
2tl baharat kruiden
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus

Weekendtip
3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
135g zachte roomboter
100g lichte basterdsuiker
2 eieren (L)
1tl vanille extract
175g bloem
1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
1tl bakpoeder

 

Gepubliceerd op 20 december 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!