Kerst 2014 – Varkenshaas, geglaceerd met sinaasappelmarmelade & balsamico



Ook het hoofdgerecht van het vleesmenu blinkt uit in eenvoud. Slechts een paar ingrediënten, maar het resultaat is verbluffend.

Bereid het vlees last minute, niemand houdt van te droog vlees. Zodra je de aardappeltjes uit de oven haalt bak je het vlees en klaar ben je!

Voor vier personen

4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico

Eenvoudig kerstgerecht

Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Doe de marmelade en balsamico in een kommetje en verwarm in de magnetron (of op laag vuur), tot de marmelade zachter is en je het geheel goed kunt doorroeren. Bestrijk hier de varkenshaasjes aan beide kanten mee

Verhit een grote antiaanbak koekenpan (of twee kleintjes) en bak hier de varkenshaasjes op medium vuur in aan. Voor dit gewicht maximaal 3-4 minuten aan de ene kant en 2-3 minuten aan de andere kant. Haal ze dan uit de pan, doe in een schaal en houd even warm in de oven (die je inmiddels uit hebt staan, nadat je de ovenaardappeltjes erin gebakken hebt). Niet te lang, want het vlees gaart na. Het staat er net lang genoeg in om alle andere gerechten op tafel te zetten.

Meteen daarna serveren met de ovenaardappeltjes en gewokte spruitjes.

Verkoopinformatie

De marmelade koop je bij de grotere supermarkt, of als je een pasje hebt bij de Sligro. De hazelnoot balsamico zat in mijn Foodelicious box, en is ook via hen (bijv. online) te koop. Beiden maken écht het verschil.

Ben niet bang dat je als je overhoudt je dan niet weet wat je er mee moet, want de marmelade is goddelijk op de zoete ontbijtbroodjes (maar ook gewoon op brood) en met de balsamico maak je echt de lekkerste dressings.

Gepubliceerd op 6 december 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...