Kerst 2014 – Varkenshaas, geglaceerd met sinaasappelmarmelade & balsamico



Ook het hoofdgerecht van het vleesmenu blinkt uit in eenvoud. Slechts een paar ingrediënten, maar het resultaat is verbluffend.

Bereid het vlees last minute, niemand houdt van te droog vlees. Zodra je de aardappeltjes uit de oven haalt bak je het vlees en klaar ben je!

Voor vier personen

4 varkenshaasjes, ongeveer 250g per stuk
4el sinaasappelmarmelade
2el 9 jaar oude hazelnootbalsamico

Eenvoudig kerstgerecht

Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Doe de marmelade en balsamico in een kommetje en verwarm in de magnetron (of op laag vuur), tot de marmelade zachter is en je het geheel goed kunt doorroeren. Bestrijk hier de varkenshaasjes aan beide kanten mee

Verhit een grote antiaanbak koekenpan (of twee kleintjes) en bak hier de varkenshaasjes op medium vuur in aan. Voor dit gewicht maximaal 3-4 minuten aan de ene kant en 2-3 minuten aan de andere kant. Haal ze dan uit de pan, doe in een schaal en houd even warm in de oven (die je inmiddels uit hebt staan, nadat je de ovenaardappeltjes erin gebakken hebt). Niet te lang, want het vlees gaart na. Het staat er net lang genoeg in om alle andere gerechten op tafel te zetten.

Meteen daarna serveren met de ovenaardappeltjes en gewokte spruitjes.

Verkoopinformatie

De marmelade koop je bij de grotere supermarkt, of als je een pasje hebt bij de Sligro. De hazelnoot balsamico zat in mijn Foodelicious box, en is ook via hen (bijv. online) te koop. Beiden maken écht het verschil.

Ben niet bang dat je als je overhoudt je dan niet weet wat je er mee moet, want de marmelade is goddelijk op de zoete ontbijtbroodjes (maar ook gewoon op brood) en met de balsamico maak je echt de lekkerste dressings.

Gepubliceerd op 6 december 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.