Stoofpeertjestaart



Voor bij de koffie of als dessert, deze stoofpeertjestaart is áltijd lekker! Wat mij betreft echt een taart om in het najaar of rond de feestdagen te maken.

Toen ik de siroop maakte voor de kindercocktail die ik bedacht voor het kerstmenu bleven er heel veel lekkere stoofpeertjes over. Zonde om daar niks mee te doen. Want hoewel ze heerlijk zijn om gewoon zo te eten of te gebruiken voor bijvoorbeeld pannacotta kun je er ook een zeer smakelijk en makkelijk taartje mee maken.

Zo gezegd, zo gedaan. In een handomdraai op tafel. Ook heerlijk als toetje trouwens. Wil je éxtra verwennerij, serveer er dan een bolletje vanille roomijs bij. Yum!

Voor 1 stoofperentaartje – genoeg voor 6 personen – heb je nodig

  • 3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
  • 135g zachte roomboter
  • 100g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren (L)
  • 1tl vanille extract
  • 175g bloem
  • 1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
  • 1tl bakpoeder

Verder nodig: springvorm 20 cm – hetelucht voorverwarmen op 180C

stoofpeertjestaart

Stoofpeertjestaart

Mix voor de stoofpeertjestaart de boter en suiker tot de suiker is opgenomen en doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ook die zijn opgenomen. Voeg de vanille toe. Meng bloem met kruiden en bakpoeder en mix dit nu door de rest, tot je een stevig beslag hebt.

Vet de springvorm en doe hier het beslag in. Snijd de stoofpeertjes in delen en duw die in het beslag. Verdeel gelijkmatig over de bovenkant. Bak de taart – in de voorverwarmde oven – in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal dan uit de springvorm. Bestrooi voor serveren met poedersuiker. Geniet!

Gepubliceerd op 19 december 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!