Stoofpeertjestaart



Voor bij de koffie of als dessert, deze stoofpeertjestaart is áltijd lekker! Wat mij betreft echt een taart om in het najaar of rond de feestdagen te maken.

Toen ik de siroop maakte voor de kindercocktail die ik bedacht voor het kerstmenu bleven er heel veel lekkere stoofpeertjes over. Zonde om daar niks mee te doen. Want hoewel ze heerlijk zijn om gewoon zo te eten of te gebruiken voor bijvoorbeeld pannacotta kun je er ook een zeer smakelijk en makkelijk taartje mee maken.

Zo gezegd, zo gedaan. In een handomdraai op tafel. Ook heerlijk als toetje trouwens. Wil je éxtra verwennerij, serveer er dan een bolletje vanille roomijs bij. Yum!

Voor 1 stoofperentaartje – genoeg voor 6 personen – heb je nodig

  • 3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
  • 135g zachte roomboter
  • 100g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren (L)
  • 1tl vanille extract
  • 175g bloem
  • 1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
  • 1tl bakpoeder

Verder nodig: springvorm 20 cm – hetelucht voorverwarmen op 180C

stoofpeertjestaart

Stoofpeertjestaart

Mix voor de stoofpeertjestaart de boter en suiker tot de suiker is opgenomen en doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ook die zijn opgenomen. Voeg de vanille toe. Meng bloem met kruiden en bakpoeder en mix dit nu door de rest, tot je een stevig beslag hebt.

Vet de springvorm en doe hier het beslag in. Snijd de stoofpeertjes in delen en duw die in het beslag. Verdeel gelijkmatig over de bovenkant. Bak de taart – in de voorverwarmde oven – in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal dan uit de springvorm. Bestrooi voor serveren met poedersuiker. Geniet!

Gepubliceerd op 19 december 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!