Weekmenu #43
In alle hectiek rond Koffietijd en het feit dat het herfstvakantie is, en mijn ritme daardoor volledig aan gort is, was ik bijna vergeten dat er natuurlijk wel gewoon een weekmenu op de site moet komen. Gelukkig is het nooit heel veel moeite en blijft het leuk om te kiezen uit een archief vól aan recepten.
Wat gaan we deze week eten? Welke recepten zijn makkelijk en lekker voor het hele gezin? Ik laat het je graag weer zien in een gloednieuw Smulpaapje weekmenu!
Maandag Ovenschotel met vis & pompoen
Haal het weekend verse vis en maak zondag deze ovenschotel grotendeels al klaar, zodat je vandaag lekker snel aan tafel zit.
Dinsdag Bloemkoolrijst met kip & mango
Omdat gezond ook heel lekker kan zijn 😉
Woensdag Stamppot broccoli
Breek de week met een lekker makkelijk, maar smakelijk stamppotje!
Donderdag Risotto met courgette
Een lekkere risotto maken? Dat hoeft geen eeuwigheid te duren. En kan met hele pure ingrediënten.
Vrijdag Plaatpizza met restjes groente
Eind van de week, zin in pizza maar wel nog restjes groente over dan is dit een topper!
Weekendtip Banana bread
Ik zit in een bananabread fase en leg dus stiekem steeds 3 bananen waar ze niet gezien/opgegeten worden. Zó gemaakt en een heerlijk plakje verwennerij voor het weekend.
Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu
Maandag
300g pompoenblokjes (ongeveer 1 middelgrote flespompoen)
500g aardappel
300g verse spinazie
500g vis naar keuze (ik deed kabeljauw, zalm en gerookte schelvis door elkaar)
30g boter
30g bloem
300ml melk
1el Dijon mosterd
zout & peper
150g geraspte kaas
Dinsdag
400g bloemkoolrijst (kant & klaar, bij AH)
1 blik kikkererwten à 400g
2el humus (maak ‘m zelf, of gebruik een kant & klare)
250g mangoblokjes (ik gebruikte diepvriesmango)
150g gerookte kipfiletreepjes
verse gember, pinkgrootte
1teen knoflook, geraspt
1tl kerrie
½ tl gemalen chipotle
2el platte peterselie
2el verse munt
Woensdag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
zout & peper
Donderdag
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
2el olie
1 courgette
1L groentebouillon (van een blokje is prima)
200g risottorijst (ik gebruikte Gallo)
250g erwtjes (diepvries)
potje artisjokken op olie (180g, Biagi) – via Foodelicious
100g geraspte Parmezaanse kaas
Vrijdag
1 blik San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
zout & peper
4 plakjes Koopmans pizzadeeg (vriezer)
restjes groente, zoals paprika, tomaatjes en/of paprika
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
½ zakje mozzarella mini’s, Galbani
Weekendtip
3 rijpe bananen
125g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g pecannoten
Gepubliceerd op 24 oktober 2018