Plaatpizza met restjes groente & vleeswaren



Hoe lekker wil je het hebben als je met restjes groente en vleeswaren een pizza in elkaar draait. Heb je nog een restje tomatensaus over, dan kun je die ook gebruiken. Eigenlijk alles wat over is en lekker bij elkaar past kun je gebruiken voor deze restjespizza.

En om het nóg makkelijker te maken gebruiken we kant & klaar pizzadeeg uit de vriezer. Dan gebruik je precies zoveel als je nodig/eters hebt en verspil je echt helemaal niks!

restjes pizza Smulpaapje

Voor 4 personen, als lichte maaltijd of weekendsnack

1 blik San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
zout & peper

Verder nodig

4 plakjes Koopmans pizzadeeg (vriezer), ontdooid
restjes groente, zoals paprika, tomaatjes en/of paprika
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
½ zakje mozzarella mini’s, Galbani

Oven voorverwarmen op 200C – bakblik ingevet

Pizza tomatensaus

Het enige dat je hier voor hoeft te doen is de tomaten en kruiden in een steelpannetje te mengen en iets te pletten. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten inkoken. In plaats van de kruidenmix kun je ook een ½ tl oregano en een ½ tl gedroogde basilicum gebruiken.

Met restjes een pizza maken

Beleg je bakblik met de plakjes ontdooid pizzadeeg. Zorg voor een iets opstaand randje. Ik gebruikte een langgerekt bakblik met losse bodem van 23x23cm. Maar ieder bakblik volstaat. Wellicht heb je – afhankelijk van de grootte – wel iets meer deeg nodig. Bestrijk het deeg daarna met de tomatensaus.

Snelle & verse pizza

Beleg de pizza nu met de restjes die je nog in huis hebt. In mijn geval was dat met blokjes paprika, halve cherrytomaatjes, plakjes champignons, blokjes salami, geraspte kaas en wat mini bolletjes mozzarella. Maar leef je uit met wat je hebt. Bestrooi tot slot met geraspte kaas (ideaal ook om hiervoor de restjes/kontjes kaas te gebruiken die je nog hebt liggen). Bak de pizza daarna 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is en de kaas lekker gesmolten.

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!