Plaatpizza met restjes groente & vleeswaren



Hoe lekker wil je het hebben als je met restjes groente en vleeswaren een pizza in elkaar draait. Heb je nog een restje tomatensaus over, dan kun je die ook gebruiken. Eigenlijk alles wat over is en lekker bij elkaar past kun je gebruiken voor deze restjespizza.

En om het nóg makkelijker te maken gebruiken we kant & klaar pizzadeeg uit de vriezer. Dan gebruik je precies zoveel als je nodig/eters hebt en verspil je echt helemaal niks!

restjes pizza Smulpaapje

Voor 4 personen, als lichte maaltijd of weekendsnack

1 blik San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
zout & peper

Verder nodig

4 plakjes Koopmans pizzadeeg (vriezer), ontdooid
restjes groente, zoals paprika, tomaatjes en/of paprika
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
½ zakje mozzarella mini’s, Galbani

Oven voorverwarmen op 200C – bakblik ingevet

Pizza tomatensaus

Het enige dat je hier voor hoeft te doen is de tomaten en kruiden in een steelpannetje te mengen en iets te pletten. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten inkoken. In plaats van de kruidenmix kun je ook een ½ tl oregano en een ½ tl gedroogde basilicum gebruiken.

Met restjes een pizza maken

Beleg je bakblik met de plakjes ontdooid pizzadeeg. Zorg voor een iets opstaand randje. Ik gebruikte een langgerekt bakblik met losse bodem van 23x23cm. Maar ieder bakblik volstaat. Wellicht heb je – afhankelijk van de grootte – wel iets meer deeg nodig. Bestrijk het deeg daarna met de tomatensaus.

Snelle & verse pizza

Beleg de pizza nu met de restjes die je nog in huis hebt. In mijn geval was dat met blokjes paprika, halve cherrytomaatjes, plakjes champignons, blokjes salami, geraspte kaas en wat mini bolletjes mozzarella. Maar leef je uit met wat je hebt. Bestrooi tot slot met geraspte kaas (ideaal ook om hiervoor de restjes/kontjes kaas te gebruiken die je nog hebt liggen). Bak de pizza daarna 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is en de kaas lekker gesmolten.

Gepubliceerd op 15 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!