Klassieke bananabread met pecan



Er staat al een bananenbrood op Smulpaapje, maar de klassieker mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hoe minder opsmuk, des te lekkerder wat mij betreft. Dus verstop 3 bananen voor die grijpgrage kinderhandjes en duik lekker de keuken in!

Voor één cake (10 plakken)

3 rijpe bananen, geprakt
125g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g pecannoten, gehakt

Cakeblik, ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 150C

Klassieke bananabread

Mix de boter en suiker tot alle suiker is opgenomen, dit gaat het best met een mixer. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Als laatste het vanille extract er door mengen en de geprakte bananen met een spatel er door mengen (niet meer mixen!).

Bananenbrood met pecannoten

In een aparte kom meng je bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel door elkaar. Meng daar het bananenmengsel doorheen, maar let op; alleen even goed doorroeren, niet te lang mixen! Als laatste de noten erdoor mengen.

Zelfgemaakt bananenbrood

Giet het beslag in het cakeblik en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je of de cake gaar is. Komt die er nog niet schoon uit, dan de cake nog iets langer laten staan. Laat de cake even in het blik afkoelen, voordat je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen en serveert.

 

Gepubliceerd op 22 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.