Klassieke bananabread met pecan
Er staat al een bananenbrood op Smulpaapje, maar de klassieker mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hoe minder opsmuk, des te lekkerder wat mij betreft. Dus verstop 3 bananen voor die grijpgrage kinderhandjes en duik lekker de keuken in!
Voor één cake (10 plakken)
3 rijpe bananen, geprakt
125g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
200g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
1tl kaneel
100g pecannoten, gehakt
Cakeblik, ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 150C
Klassieke bananabread
Mix de boter en suiker tot alle suiker is opgenomen, dit gaat het best met een mixer. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Als laatste het vanille extract er door mengen en de geprakte bananen met een spatel er door mengen (niet meer mixen!).
Bananenbrood met pecannoten
In een aparte kom meng je bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel door elkaar. Meng daar het bananenmengsel doorheen, maar let op; alleen even goed doorroeren, niet te lang mixen! Als laatste de noten erdoor mengen.
Zelfgemaakt bananenbrood
Giet het beslag in het cakeblik en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je of de cake gaar is. Komt die er nog niet schoon uit, dan de cake nog iets langer laten staan. Laat de cake even in het blik afkoelen, voordat je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen en serveert.
Gepubliceerd op 22 april 2016