Bloemkoolrijst met kip & mango



Een maaltijdsalade met bloemkoolrijst, kip en mango. Gezond, snel klaar én lekker. Beter kan bijna niet!

Een van de manieren om meer groente te eten is door granen te vervangen door een groentevariant. Dat kan met groentespaghetti van bijvoorbeeld courgette, maar ook met groenterijst zo ontdekte ik.

Op het station at ik een tijd geleden een salade van AH to Go met bloemkoolrijst. En hoewel ik helemaal niet van de ‘superfoods’ ben (dat weten jullie inmiddels wel) was het echt verrassend lekker. En een aangename verrassing tussen alle voorverpakte vettigheden.

Ik dook de keuken in voor mijn eigen versie en deze bloemkoolrijst met kip en mango is het resultaat. Een blijvertje!

Voor 4 personen

400g bloemkoolrijst (kant & klaar, bij AH)
1 blik kikkererwten á 400g (afgespoeld en uitgelekt)
2el humus (maak zelf, of gebruik een kant & klare)
250g mangoblokjes (ik gebruikte diepvriesmango, en liet die eerst ontdooien)
150g gerookte kipfiletreepjes
verse gember, pinkgrootte en geraspt
1 teen knoflook, geraspt
1 tl kerrie
½ tl gemalen chipotle of gebruik chilipoeder
2 el platte peterselie, fijngesneden
2 el verse munt, fijngesneden

maaltijdsalade met bloemkoolrijst

Maaltijdsalade met bloemkoolrijst

Verhit voor je maaltijdsalade met bloemkoolrijst eerst een grote hapjespan of wok met 1 eetlepel olie. Wok daar de bloemkoolrijst een minuut in. Dan knoflook, gember, kerrie en chipotle erbij en nog een minuut meebakken, terwijl je de bloemkoolrijst regelmatig omschept.

In een grote kom gaat nu de bloemkoolrijst. Doe daar de kikkererwten, kip, mango en verse kruiden bij. Breng waar nodig nog op smaak met zout en peper.

Serveer met de humus en een geroosterd pita of flatbread. Ideaal ook als meeneemlunch!

Gepubliceerd op 2 januari 2022


2 reacties

  1. Sabrina Pollarini schreef:

    Dit is echt een van m’n favorieten geworden, man en dochter eten ook graag mee (zoon niet maar die lust echt niks). Helemaal superlekker met de mango- houmous van Crisp!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.