Susan Aretz in Koffietijd



Koffietijd_welkom

Susan Aretz bij Koffietijd

Ruim op tijd arriveer ik bij de studio en mag meteen de make-up in. Wat heerlijk om daar niet zelf over na te hoeven denken! Daarna is het tijd voor de repetitie. We lopen alles door en ik maak kennis met Quinty. Zij weet het uiteraard al lang niet meer, maar in de allerprilste begintijd van Smulpaapje heb ik ooit een minuutje in Koffietijd – bij Quinty dus – mogen vertellen over het ontstaan van Smulpaapje.

Koffietijd_makeup

Wat lunchen we vandaag? bij Koffietijd

Na de repetities is het tijd voor het échte werk. Ik kook buiten in de tuin en bereid alvast mijn wafelbeslag voor. Dan komt Quinty voor het gesprekje en hebben we het over mijn boek én het feit dat ik de hele week te zien ben bij 5uur Live, met recepten uit het boek Die namen we afgelopen week al op. Het is zó gaaf om te mogen doen waar je blij van wordt en daar ook nog eens over te vertellen tijdens de uitzending.

Koffietijd_buitenkeuken

Koken bij Koffietijd

Dan is het tijd om te gaan bakken. Terwijl in de uitzending alle andere gasten aan het woord komen bak ik achter elkaar door de wafels. Die moeten namelijk wel echt 5 minuten per setje, dus ik ben ook echt de hele uitzending aan het bakken. Gelukkig lukken alle wafels ook, zijn ze mooi gaar en goudbruin en kan ik aan het eind laten zien dat met een beetje moeite je een rooster vol heerlijke hartige wafels hebt. Deze wafels haalde de vriezer overigens niet. Ze belandden allemaal in de magen van de crew 😉

Koffietijd_Quinty

Complimenten en blij!

Het was een overgetelijke ervaring en geweldig om te doen. Het mooiste compliment kwam meteen ook van Quinty die zei “het is alsof je nooit anders hebt gedaan!”

Die steek ik enorm in mijn zak, terwijl ik nageniet en me verheug op alle filmpjes die deze week bij 5uur Live nog gaan komen. Zodra die online staan zal ik ze hieronder plaatsen.Mocht je de uitzending van Koffietijd van vanmorgen gemist hebben, geen nood. Mijn hele segment – keurig achter elkaar gemonteerd – vind je hier in z’n geheel terug!

Filmpjes Susan in 5uur Live

maandag – Groente pannenkoeken zie je hier

dinsdag – Peer havermoutkoeken zie je hier

woensdag – Appelchips zie je hier

donderdag – Polenta frietjes met paprika zie je hier

vrijdag – Bacon & egg muffins zie je hier

Mijn favoriete keuken

Had je het gezien? Alle filmpjes die we hebben opgenomen voor 5uur Live mochten we filmen in mijn favoriete keuken, bij de Siematic Flagshipstore in Amsterdam. Maar dan wel ingericht zoals ik thuis mijn keuken ook heb. Dus met de koffiemokken van Moyee koffie (mijn favo koffie!), de olie & azijn van Foodelicious (da’s geen verrassing hé), de mengkommen van Rosti Mepal (ideaal zijn die) én natuurlijk met een tekening van mijn dochter in de keuken! (en ik word hier niet voor betaald, dit staat gewoon – zelfgekocht – bij mij thuis!)

Gepubliceerd op 16 oktober 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.