Weekmenu 2022 – week 2



Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!

Deze week ben ik te gast bij Maaike en haar gezin. Werkbespreking, maar dan in de zon in plaats van via Zoom… Research voor mijn nieuwe boek.

Een goed begin van het nieuwe jaar (en ja, ik ben een bofkont, ik weet het)

Maar een goede reden om in dit weekmenu een aantal van de recepten die Maaike heeft bedacht te verwerken. Waaronder haar succesrecept voor gedroogde sinaasappel, die echt razend populair is gebleken.

Ook zitten er volop vegetarische recepten in het weekmenu, aangezien Maaike en haar gezin vegetarisch eten.

Tips voor Curaçao volgen op een later moment. Eerst maar eens lekker de keuken in. Fijne week allemaal.

Weekmenu 2022 – week 2

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Zwarte bonenburgers met frietjes
  2. Caribische pompoenpannenkoekjes
  3. Gebakken broccolirijst op Aziatische wijze
  4. Pastasalade met halloumi
  5. Kerrieschotel met ananas
  6. DIY sinaasappelschijfjes drogen

maandag – Zwarte bonenburger met frietjes

vega burger

De zwarte bonenburgers zijn niet alleen goedkoop om te maken maar zijn ook heel gezond, zitten boordevol vezels en ze zijn natuurlijk enorm lekker!

dinsdag – Caribische pompoen pannenkoekjes

Een typisch pannenkoekje dat veel op Curaçao gegeten wordt. Kan als ontbijt, maar ook als toetje of gezonde lunch

woensdag –  Gebakken broccolirijst

koolhydraatarm recept broccolirijst

Een lekkere snelle Aziatische maaltijd met net zo veel of weinig pit als je zelf wil.

donderdag – Pasta met halloumi

lekkerste pastasalade

Een bomvolle pastasalade, want waarom zou je die alleen in de zomer eten? Restjes zijn top ook als lunch!

vrijdag – Kerrieschotel met ananas

vega kip kerrie

Een lekkere vegetarische versie van de bekende(re) kip kerrie. Dit rijst recept staat zó op tafel!

weekendtip –Gedroogde sinaasappels

cocktail met sinaasappel

Maaike’s tip hoe je gedroogde sinaasappelschijfjes maakt was dit jaar een regelrechte hit op de site.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 blik zwarte bonen van 400 gram
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper

dinsdag
500 g pompoen (soort naar keuze)
2 eetlepels suiker
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
200 g bloem
200 ml melk
2 eieren
olie om te bakken
60 gram rozijnen (optioneel)
poedersuiker en/of stroop (optioneel)

woensdag
400 gram broccolirijst
400 gram wokgroente (Japans, AH) (of kies 200 gram sugar snaps)
250 gram gemengde paddestoelen (of kies 150 gram Hollandse garnalen)
1 el zonnebloemolie
1 tl geraspte knoflook
1 tl geraspte gember
1 el Tomasu sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 tl gembersiroop

donderdag
200g verschillend gekleurde mini tomaatje
200g groene asperges
2el zongedroogde tomaatjes
1el kappertjes
1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
verse munt, naar smaak
1 el vers citroensap
2el lekkere extra vierge olijfolie
400g pasta naar keuze

vrijdag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente, naar keuze
200 gram broccoli
1 zak HAK kerrieschotel
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr)
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze

Weekendtip
aantal sinaasappels, naar keuze

Gepubliceerd op 14 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.