Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
Deze week ben ik te gast bij Maaike en haar gezin. Werkbespreking, maar dan in de zon in plaats van via Zoom… Research voor mijn nieuwe boek.
Een goed begin van het nieuwe jaar (en ja, ik ben een bofkont, ik weet het)
Maar een goede reden om in dit weekmenu een aantal van de recepten die Maaike heeft bedacht te verwerken. Waaronder haar succesrecept voor gedroogde sinaasappel, die echt razend populair is gebleken.
Ook zitten er volop vegetarische recepten in het weekmenu, aangezien Maaike en haar gezin vegetarisch eten.
Tips voor Curaçao volgen op een later moment. Eerst maar eens lekker de keuken in. Fijne week allemaal.
Weekmenu 2022 – week 2
Dit staat er op het (week)menu:
- Zwarte bonenburgers met frietjes
- Caribische pompoenpannenkoekjes
- Gebakken broccolirijst op Aziatische wijze
- Pastasalade met halloumi
- Kerrieschotel met ananas
- DIY sinaasappelschijfjes drogen
maandag – Zwarte bonenburger met frietjes
De zwarte bonenburgers zijn niet alleen goedkoop om te maken maar zijn ook heel gezond, zitten boordevol vezels en ze zijn natuurlijk enorm lekker!
dinsdag – Caribische pompoen pannenkoekjes
Een typisch pannenkoekje dat veel op Curaçao gegeten wordt. Kan als ontbijt, maar ook als toetje of gezonde lunch
woensdag – Gebakken broccolirijst
Een lekkere snelle Aziatische maaltijd met net zo veel of weinig pit als je zelf wil.
donderdag – Pasta met halloumi
Een bomvolle pastasalade, want waarom zou je die alleen in de zomer eten? Restjes zijn top ook als lunch!
vrijdag – Kerrieschotel met ananas
Een lekkere vegetarische versie van de bekende(re) kip kerrie. Dit rijst recept staat zó op tafel!
weekendtip –Gedroogde sinaasappels
Maaike’s tip hoe je gedroogde sinaasappelschijfjes maakt was dit jaar een regelrechte hit op de site.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 blik zwarte bonen van 400 gram
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper
dinsdag
500 g pompoen (soort naar keuze)
2 eetlepels suiker
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
200 g bloem
200 ml melk
2 eieren
olie om te bakken
60 gram rozijnen (optioneel)
poedersuiker en/of stroop (optioneel)
woensdag
400 gram broccolirijst
400 gram wokgroente (Japans, AH) (of kies 200 gram sugar snaps)
250 gram gemengde paddestoelen (of kies 150 gram Hollandse garnalen)
1 el zonnebloemolie
1 tl geraspte knoflook
1 tl geraspte gember
1 el Tomasu sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl vissaus
1 tl gembersiroop
donderdag
200g verschillend gekleurde mini tomaatje
200g groene asperges
2el zongedroogde tomaatjes
1el kappertjes
1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
verse munt, naar smaak
1 el vers citroensap
2el lekkere extra vierge olijfolie
400g pasta naar keuze
vrijdag
250 gram kastanjechampignons
1 rode paprika
2 el neutrale olie
250 gram roerbakgroente, naar keuze
200 gram broccoli
1 zak HAK kerrieschotel
1 ½ tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder
1 blikje ananasstukjes (à 227gr)
optioneel: gehakte pinda’s om te garneren
Erbij: gekookte rijst, naar keuze
Weekendtip
aantal sinaasappels, naar keuze
Gepubliceerd op 14 januari 2022