Zwarte bonenburgers



Verhuizen op Curaçao (waarover een volgende keer meer) betekent naast de grote opruimronde ook de voorraadkast leeg eten. Ik vond er onder andere een blik zwarte bonen. Normaal gesproken eten we dit bij de taco’s, maar ik had er nu andere plannen mee: zwarte bonenburgers maken!

Ik maakte 3 grote vegaburgers en 1 kind formaat burger, maar dat was eigenlijk te machtig. De volgende keer maak ik 4 grote en 1 kind formaat burgertje van de ingrediënten. De burgers zijn vegetarisch, maar als je het eitje vervangt voor fijngemalen lijnzaad (1 eetlepel mengen met 3 eetlepels water en even laten staan voor je het mengt) dan is de burger vegan.

De zwarte bonenburgers zijn goedkoop, gezond, zitten boordevol vezels en ze zijn natuurlijk enorm lekker! Bonus is dat het ook nog eens in een handomdraai klaar is, plus dat het een leuk recept is om samen met je kinderen te maken.  Ik serveerde de burgers op een hokkaido broodje en combineerden ze met een eenvoudige salade en frites uit de oven.

Dit heb je nodig voor 4 burgers
1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper naar keuze, als je een beetje pit wil
zout & peper naar smaak

Zwarte bonenburgers van Maaike

Prak de zwarte bonen fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Maak er vier grote burgers van (en eventueel één of meer op kind formaat). Bak de zwarte bonenburgers ongeveer 5 minuutjes per kant in een pan. Leg de burgers op een broodje en kies voor toppings naar keuze. Je kunt natuurlijk de burger ook eten als vleesvervanger bij je aardappeltjes en groentes.

Gepubliceerd op 26 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.