Zwarte bonenburgers



Verhuizen op Curaçao (waarover een volgende keer meer) betekent naast de grote opruimronde ook de voorraadkast leeg eten. Ik vond er onder andere een blik zwarte bonen. Normaal gesproken eten we dit bij de taco’s, maar ik had er nu andere plannen mee: zwarte bonenburgers maken!

Ik maakte 3 grote vegaburgers en 1 kind formaat burger, maar dat was eigenlijk te machtig. De volgende keer maak ik 4 grote en 1 kind formaat burgertje van de ingrediënten. De burgers zijn vegetarisch, maar als je het eitje vervangt voor fijngemalen lijnzaad (1 eetlepel mengen met 3 eetlepels water en even laten staan voor je het mengt) dan is de burger vegan.

De zwarte bonenburgers zijn goedkoop, gezond, zitten boordevol vezels en ze zijn natuurlijk enorm lekker! Bonus is dat het ook nog eens in een handomdraai klaar is, plus dat het een leuk recept is om samen met je kinderen te maken.  Ik serveerde de burgers op een hokkaido broodje en combineerden ze met een eenvoudige salade en frites uit de oven.

Dit heb je nodig voor 4 burgers
1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper naar keuze, als je een beetje pit wil
zout & peper naar smaak

Zwarte bonenburgers van Maaike

Prak de zwarte bonen fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Maak er vier grote burgers van (en eventueel één of meer op kind formaat). Bak de zwarte bonenburgers ongeveer 5 minuutjes per kant in een pan. Leg de burgers op een broodje en kies voor toppings naar keuze. Je kunt natuurlijk de burger ook eten als vleesvervanger bij je aardappeltjes en groentes.

Gepubliceerd op 26 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.