Zwarte bonenburgers



Verhuizen op Curaçao (waarover een volgende keer meer) betekent naast de grote opruimronde ook de voorraadkast leeg eten. Ik vond er onder andere een blik zwarte bonen. Normaal gesproken eten we dit bij de taco’s, maar ik had er nu andere plannen mee: zwarte bonenburgers maken!

Ik maakte 3 grote vegaburgers en 1 kind formaat burger, maar dat was eigenlijk te machtig. De volgende keer maak ik 4 grote en 1 kind formaat burgertje van de ingrediënten. De burgers zijn vegetarisch, maar als je het eitje vervangt voor fijngemalen lijnzaad (1 eetlepel mengen met 3 eetlepels water en even laten staan voor je het mengt) dan is de burger vegan.

De zwarte bonenburgers zijn goedkoop, gezond, zitten boordevol vezels en ze zijn natuurlijk enorm lekker! Bonus is dat het ook nog eens in een handomdraai klaar is, plus dat het een leuk recept is om samen met je kinderen te maken.  Ik serveerde de burgers op een hokkaido broodje en combineerden ze met een eenvoudige salade en frites uit de oven.

Dit heb je nodig voor 4 burgers
1 blik zwarte bonen van 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper naar keuze, als je een beetje pit wil
zout & peper naar smaak

Zwarte bonenburgers van Maaike

Prak de zwarte bonen fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Maak er vier grote burgers van (en eventueel één of meer op kind formaat). Bak de zwarte bonenburgers ongeveer 5 minuutjes per kant in een pan. Leg de burgers op een broodje en kies voor toppings naar keuze. Je kunt natuurlijk de burger ook eten als vleesvervanger bij je aardappeltjes en groentes.

Gepubliceerd op 26 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.