Uit eten op CuraçaoDinner in the field is een wel hele bijzondere manier van uit eten gaan op Curaçao. Maaike vertelt je er alles over.

Dinner in the field Curaçao

Af en toe komt er een nieuw en ontzettend tof concept voorbij dat je niet wilt missen en dit was er zo eentje: dinner in the field. Het is een combinatie van ‘farm to table’ en een pop-up diner op een boerderij op Curaçao. Oftewel: een boerderij waar normaal groente wordt verbouwd of dieren worden gehouden, wordt voor één avond omgetoverd tot restaurant. Op het menu staat voornamelijk wat er op die  specifieke boerderij wordt verbouwd/gehouden.

Caribbean chef Helmi (die je kunt kennen van dit kookboek) organiseert eens per maand een diner op een steeds wisselende boerderij. Ik schoof samen met een vriendin aan bij de derde editie: een diner op kippenboerderij Angel’s farm.

dinner in the field

Chicken tonight

Het bijzondere avontuur begint al met de reis naar de boerderij in the middle of no where (ja, dat bestaat op ons kleine eiland). Ik rij op een sukkeldrafje achter een truck aan met teveel tijd en kom via een hobbelige en stoffige weg uit bij de boerderij. Op het erf staan allemaal mooi gedekte tafels op ons te wachten. Maar voor we aan tafel gaan acclimatiseren we met een fijn gekoeld glas wijn (of in mijn geval ginger beer) en een kipnugget op stok. Het thema van het diner is dus gelijk helder: chicken tonight!

Na een verhaal en een rondleiding over de kleinschalige boerderij Angel’s farm waar legkippen en vleeskippen worden gehouden, worden we uitgenodigd om aan tafel plaats te nemen. Daar wacht een 6-gangen diner, met 3 verschillende wijnen. De avond begint met zuurdesem brood met huisgemaakte kippenlevermousse en een door de zonsondergang prachtig gekleurde lucht. Bij de tweede gang worden schalen salade op de tafels gezet met kippendijen en eitjes van deze boerderij en boerenkool van een boerderij in de buurt. Voor de Caesar dressing is ook ei gebruikt. Een eenvoudige, maar smaakvolle salade. Het leuke is dus dat je zelf kunt opscheppen en deelt met je tafelgenoot.

curacao dinner in the field

Van gekakel naar sax

Inmiddels is het donker geworden en het gekakel van de kippen is gestopt omdat ze allemaal op stok zijn gegaan. Uit het niks klinken de eerste tonen van een saxofoon. Muziek die langzaam aanzwelt als de saxofoniste langzaam vanuit het donker dichterbij komt. Wat een toepasselijke aanvulling op deze avond midden in de natuur. Ze loopt rustig tussen de tafels door zodat de gasten kunnen genieten van de muziek, het eten en de bijpassende wijnen.

Vervolgens krijgen we een pannetje soep op tafel. De bouillon is getrokken van de karkassen van de kippen en door de soepballetjes van kippenvlees komt het kippenthema helemaal terug. De kokos en de paddestoeltjes geven het soepje een interessante en smaakvolle twist.

We hebben vanaf onze plek ook al wat kippen aan een spit zien hangen boven een kolenvuurtje. Dit is dan ook onze volgende gang. De eerst gepekelde en daarna geroosterde kippen zijn gelakt met een tamarinde glazuur dat het een zoetzure twist geeft. Erbij worden zoete aardappelfrietjes en huisgemaakte mayo geserveerd.

De vermoeide moeders exit

Onze buiken zijn na deze gang zo goed als vol en we hebben nog twee gangen te gaan: een kaasplankje en een dessert bestaande uit een meringue taart met lokale java pruimen en eetbare bloemen. We besluiten echter om de laatste twee gangen over te slaan. Mijn vriendin en ik zijn als moeders van jonge kinderen (en ik ook nog eens zwanger van nummer twee) te moe om het hele diner af te kunnen maken. We danken iedereen die zulk fantastisch werk hebben geleverd om ons deze avond in de watten te leggen en we krijgen nog een heerlijk eitje mee voor het ontbijt de volgende ochtend.

Dinner in the field wordt eenmaal per maand georganiseerd en voor alle edities is reserveren verplicht. De eerste drie edities waren in no time uitverkocht. Mocht je naar Curaçao komen en wil je aanschuiven bij Caribbean chef Helmi? Volg dan haar eventpagina voor de laatste info en data.

Gepubliceerd op 3 september 2020


4 reacties

  1. Thamara Angel- Erdelyi schreef:

    Geweldig! Zo leuk dat je over ons hebt geschreven! Mijn man, de boer, hahahah werkt kei hard met hart en ziel!
    Tot heel snel!

  2. Ingrid Koster schreef:

    Fijn en bijzonder ! Op ons eiland is veel lekkers te eten dus Suus kom volgende keer maar zelf langs op je me-time vakantie . Doen we een borrel x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.