Er is een klein smulpaapje onderweg!



Ja, je leest het goed: er is een klein smulpaapje onderweg! Begin februari 2021 verwachten wij weer een kindje. Deze week kregen we, na veel geduld, een goede uitslag van de Nipt test en kwamen we er via een echo achter dat we weer een zoon verwachten. Blauwe muisjes dus!

Inmiddels trekt de misselijkheid langzaam weg, net als de vorige keer toen ik richting de 16 weken zwangerschap ging. In het begin van deze zwangerschap had ik echter berentrek! Elke twee uur moest er wat gegeten worden, anders was de misselijkheid niet te houden. Ik dacht dat ik tonnetjerond het eerste trimester uit zou komen. Niets was minder waar, want daarna wilde ik weer een tijdje heel weinig eten en had ik totaal geen inspiratie in de keuken. Met moeite heb ik toch telkens weer een maaltijd op tafel weten te zetten, mede dankzij de fijne recepten van Susan.

Tweede nieuwtje: we gaan verhuizen!

Naast het nieuws van de komst van de baby is er ook het nieuws dat we gaan verhuizen. Wel op Curaçao zelf, maar toch. Voor ons weer een mijlpaal. Het nieuwe huis heeft ook een verwaarloosde moes- en kruidentuin waar ik graag nieuw leven in wil blazen. Ik zal jullie meenemen in het wel en wee van verbouwen in de tropen.

Voorbereiden op verhuizen betekent dat ik één van mijn gekke hobby’s weer naar hartenlust kan oppakken: opruimen en ontspullen! Concreet betekent dit: opmaken, opknappen, weggeven of uiteindelijk recyclen/weggooien als het echt niet aan één van de drie andere categorieën kan voldoen.

Ik heb de voorraadkast in de keuken eens goed onder handen genomen en ik kwam er bijvoorbeeld achter dat we vijf blikken kikkererwten hadden staan.  Dat wil je natuurlijk niet perse mee verhuizen als het niet hoeft. Veel leuker is om er wat lekkers mee te maken. Daarnaast kwam ik ook minder gebruikte kruidenmixen tegen zoals baharat en za’átar, maar ook rijstvellen en wontonvelletjes.

Niets is zo veranderlijk als een zwangere vrouw, want gelukkig kwam de eetlust én de zin om te gaan koken weer terug. Net op tijd om ook daadwerkelijk wat met de teruggevonden voorraadkast schatten te kunnen doen voordat we echt de verhuisdozen moeten gaan inpakken. We hebben de afgelopen tijd geëxperimenteerd met de Libanese, Arabische en Aziatische keuken.

Blij alcoholvrij

Je kunt mij haast niet gelukkiger maken dan op deze manier weer inspiratie op te doen voor allemaal nieuwe gerechten. Ik eet dan wellicht iets minder dan normaal, maar gelukkig heb ik twee dankbare eters in huis. Bovendien komen vrienden graag eten en hebben ze ook heel behulpzaam aangeboden om ons te helpen met het laten krimpen van de wijnvoorraad.

Tja, iemand moet het doen en ik ben natuurlijk een paar maanden ‘uit de running’. Gelukkig heeft Susan hier net allemaal alcoholvrije suggesties gegeven waardoor ik deze zwangerschap uitstekend door ga komen. Proost!

Gepubliceerd op 25 augustus 2020


2 reacties

  1. Anke Folkerts schreef:

    Woehoe! Gefeliciteerd Maaike! Goede en voorspoedige zwangerschap gewenst en succes met verhuizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!