Bananen yoghurtijs met chocolate chipsDit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!

Ik vind het echt een uitkomst, ijs maken op basis van yoghurt. Het staat eigenlijk altijd wel in de koelkast, dus in minder dan een half uur heb je vers yoghurtijs gemaakt.

Ik kies bij yoghurtijs wel voor het softijsprogramma, omdat het daarmee zachter blijft. Kies je voor de roomijsfunctie, dan vriest het vaak te hard aan en is het niet makkelijk schepbaar.

Maar je ziet dus dat je met slechts 4 ingrediënten en heel weinig gedoe heerlijk yoghurtijs kunt maken. Je kunt het nog invriezen, nadat je het gemaakt hebt. Maar bij ons redt het de vriezer meestal niet ?

Heb je geen maple syrup in huis dan kun je ook kiezen voor honing. Wil je een neutralere smaak vervang de maple syrup dan door een zelfde hoeveelheid poedersuiker.

Yoghurtijs maken voor vier personen

300 ml Griekse yoghurt
2 rijpe bananen (hoe bruiner hoe beter)
50 ml maple syrup
50 gram chocolate chips, grof gehakt

Verder nodig: ijsmachine & staafmixer

yoghurtijs maken

Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Met een staafmixer pureer je de bananen helemaal fijn in de Griekse yoghurt. Meng er dan de maple syrup door en giet alles in je ijsmachine.

Kies het softijsprogramma en als die klaar is meng je er de chocolate chips doorheen. Et voilá, je bananen yoghurtijs met chocolate chips is al klaar.

Gepubliceerd op 18 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.