Smulpaapje weekmenu – week 50
Ook de laatste maand van het jaar zorgen we dat je niet hoeft na te denken over je weekmenu. Hij staat, zoals altijd, weer voor je klaar.
Met een slimme manier om de speculaasjes op te maken die mogelijk over blijven na pakjesavond. Voor de rest van de week zijn er lekker veel groente en gezinsfavorieten. Hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en te koken. Fijne week!
Smulpaapje weekmenu – week 50
Dit staat er op het (week)menu:
- Taco pasta
- Witlof uit de oven met puree
- Spruitjes en pompoen uit de oven
- Vietnamese gehaktballetjes en rijst
- Gegrilde kip en warme rijstsalade
- Speculaaspancakes
maandag – Taco pasta
Geen beter begin van de week dan lege borden. Dat gaat met deze ovenpasta zeker weten lukken.
dinsdag – Witlof uit de oven met puree
Een Italiaanse versie van de klassieke witlof ham en kaas. Zo romig. Zó lekker!
woensdag – Spruitjes en pompoen uit de oven
Je laat de oven het werk doen, terwijl het resultaat onverminderd lekker en verrassend is.
donderdag – Vietnamese gehaktballetjes met rijst
Zo eet je je gehaktballetjes eens op een andere manier. Onweerstaanbaar lekker!
vrijdag – Gegrilde kip en warme rijstsalade
Een lekkere snelle maaltijd, die met een paar eenvoudige ingrediënten, zo op tafel staat. Zo eet je rijst eens op een andere manier!
weekendtip – Speculaas pancakes
Mócht je nou nog speculaasjes over hebben van Pakjesavond, dan is dit niet alleen een mooie maar ook een lekkere manier om ze mee op te maken!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
450g macaronigroente
1el neutrale olie
300g (bio) rundergehakt
1 zakje tacomix (á 35g)
1 blik zwarte bonen (á 400g)
250g volkoren macaroni
1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
150g geraspte mozzarella (AH)
2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)
dinsdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk, hoeveelheid afhankelijk van hoe dik je de saus wenst
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
Rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas
1 kg aardappelen, voor puree
woensdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries
donderdag
500g rundergehakt
75g rode ui
10g koriander
5g munt
5gr lenteui
2 tenen knoflook
5cm verse gember
vissaus
honing
1el geroosterd sesamzaad
½ el limoensap
2el olie
50ml Hoisinsaus
½ tl srirachi chilisaus
2el sojasaus
vrijdag
1 blik bonen (á 400g)
1 zak kokosrijst (á 250g) Tilda
4 kippendijen
1tl baharatkruiden (Jonnie Boer)
400g wortel
1 stronk broccoli
vers geraspte gember
2tl baharat kruiden
1tl olie
1 bosje lenteui
2el citroensap
1el chilisaus
Weekendtip
250g bloem
2el suiker
1½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
1tl zout
2-3tl speculaaskruiden
3 eieren
1tl vanille extract
500ml karnemelk
45g gesmolten boter
½ pak roomboter speculaasjes
Gepubliceerd op 3 december 2020