Speculaas pancakes

Speciale Sinterklaas pancakes met speculaas zijn natuurlijk dé perfecte start voor je heerlijke avondje. En alle dagen die daar aan vooraf gaan.
Want zoals pumpkin spice hoort bij oktober in Amerika, zo horen speculaaskruiden bij de aanloop naar Sinterklaas. En die periode gaat wat mij betreft nú in!
Deze speculaas pancakes maakte ik overigens ver daarvoor al. Ik testte ze op ons meisje en haar vriendjes, tijdens een woensdaglunch en ze gingen net zo snel op als een Piet door de schoorsteen roetsjt!
Voor ongeveer 20 stuks
- 250g bloem
- 2el suiker
- 1½ tl bakpoeder
- ½ tl bakingsoda
- 1tl zout
- 2-3tl speculaaskruiden
- 3 eieren
- 1tl vanille extract
- 500ml karnemelk
- 45g gesmolten boter
- ½ pak roomboter speculaasjes
Speculaas pancakes
Meng voor je speculaas pancakes de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout en speculaaskruiden in een kom. In een maatbeker gaat de karnemelk, vanille en afgekoelde gesmolten boter. Kluts daarin de eieren los. Zet een koekenpan op het vuur om goed heet te worden.
Sinterklaas ontbijt
Meng de natte ingrediënten nu met de droge en meng kort en goed door elkaar. Met een juslepel laat je nu pancake beslag in de hete pan lopen. Kruimel op de natte kant van de pancake stukjes speculaas, iets grote stukjes geven straks een lekkere crunch! Als de bovenkant droog bakt draai je de pancake om. Bak nog even kort op de andere kant. Warm het allerlekkerst!
Gepubliceerd op 16 november 2020