Spruitjes en pompoen uit de oven



Dat we hier in huis gék zijn op spruitjes is geen verrassing. Maar na verloop van tijd ben ik wel klaar met de pasta spruitjes of de stamppot spruitjes. Tijd dus voor een nieuwe spruitjes favoriet.

Nadat Yvette van Boven spruitjes schaafde op haar wintergroentetaartje realiseerde ik me dat spruitjes uit de oven niet eens zo’n gek idee is. En zeker niet als je al het andere lekkers op de bakblik erbij doet!

Ovengerecht voor 4 personen

650g spruitjes, schoonmaken en halveren (je houdt 450g over)
950g flespompoen, geschild en in grove stukken (je houdt 545g over)
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + half uur oventijd

Geroosterde spruitjes en pompoen

Leg de spruitjes en pompoen op de bakplaat en besprenkel die met olijfolie, balsamico, maple syrup en olie. Hussel even goed en dan gaan de kruiden er gelijkmatig overheen. Bakplaat nu in de oven en rooster de groente een half uur, hussel halverwege even om.

Spruitjes uit de oven

In de tussentijd bak je in een droge koekenpan op hoog vuur de spekreepjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier. In de pan gaan nu de pecannoten, rooster die even en doe er dan de maple syrup overheen en hussel goed.

geroosterde spruitjes

Warme maaltijdsalade met spruitjes

Haal de bakplaat uit de oven en doe er de spekreepjes, noten en cranberries bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Ik deed er nog wat verkruimelde feta over heen. Lekker als warme maaltijdsalade, maar je kunt er natuurlijk ook nog lekker wat (gebakken) aardappeltjes of puree bij serveren.

Meer recepten met spruitjes

Maar er is nog veel meer lekkers te maken met spruitjes. Ja echt. Kijk hier maar eens.

Gepubliceerd op 24 januari 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus