Spruitjes en pompoen uit de oven



Variatie met spruitjes en pompoen uit de oven, dat gaat heel gemakkelijk met dit recept. Het resultaat zijn heerlijke geroosterde spruitjes.

Dat we hier in huis gék zijn op spruitjes is namelijk niet echt een verrassing. Maar na verloop van tijd ben ik wel klaar met de pasta spruitjes of de stamppot spruitjes. Tijd dus voor een nieuwe spruitjes favoriet.

Nadat Yvette van Boven spruitjes schaafde op haar wintergroentetaartje realiseerde ik me dat spruitjes uit de oven niet eens zo’n gek idee is. En zeker niet als je al het andere lekkers op de bakblik erbij doet!

Ovengerecht voor 4 personen

  • 650g spruitjes, schoonmaken en halveren (je houdt 450g over)
  • 950g flespompoen, geschild en in grove stukken (je houdt 545g over)
  • 1el maple syrup
  • 1el olijfolie
  • 1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 125g spekreepjes
  • 100g pecannoten
  • ½ el maple syrup
  • 100g cranberries

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + half uur oventijd

bakplaat met groente

Geroosterde spruitjes en pompoen

Leg de spruitjes en pompoen op de bakplaat en besprenkel die met olijfolie, balsamico, maple syrup en olie. Hussel even goed en dan gaan de kruiden er gelijkmatig overheen. Bakplaat nu in de oven en rooster de groente een half uur, hussel halverwege even om.

In de tussentijd bak je in een droge koekenpan op hoog vuur de spekreepjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier. In de pan gaan nu de pecannoten, rooster die even en doe er dan de maple syrup overheen en hussel goed.

Warme maaltijdsalade met spruitjes

Haal de bakplaat uit de oven en doe er de spekreepjes, noten en cranberries bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Ik deed er nog wat verkruimelde feta over heen. Lekker als warme maaltijdsalade, maar je kunt er natuurlijk ook nog lekker wat (gebakken) aardappeltjes of puree bij serveren.

geroosterde spruitjes

Meer recepten met spruitjes

Maar er is nog veel meer lekkers te maken met spruitjes. Ja echt. Kijk hier maar eens.

Gepubliceerd op 24 januari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd