Spruitjes en pompoen uit de oven



Variatie met spruitjes en pompoen uit de oven, dat gaat heel gemakkelijk met dit recept. Het resultaat zijn heerlijke geroosterde spruitjes.

Dat we hier in huis gék zijn op spruitjes is namelijk niet echt een verrassing. Maar na verloop van tijd ben ik wel klaar met de pasta spruitjes of de stamppot spruitjes. Tijd dus voor een nieuwe spruitjes favoriet.

Nadat Yvette van Boven spruitjes schaafde op haar wintergroentetaartje realiseerde ik me dat spruitjes uit de oven niet eens zo’n gek idee is. En zeker niet als je al het andere lekkers op de bakblik erbij doet!

Ovengerecht voor 4 personen

  • 650g spruitjes, schoonmaken en halveren (je houdt 450g over)
  • 950g flespompoen, geschild en in grove stukken (je houdt 545g over)
  • 1el maple syrup
  • 1el olijfolie
  • 1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 125g spekreepjes
  • 100g pecannoten
  • ½ el maple syrup
  • 100g cranberries

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + half uur oventijd

bakplaat met groente

Geroosterde spruitjes en pompoen

Leg de spruitjes en pompoen op de bakplaat en besprenkel die met olijfolie, balsamico, maple syrup en olie. Hussel even goed en dan gaan de kruiden er gelijkmatig overheen. Bakplaat nu in de oven en rooster de groente een half uur, hussel halverwege even om.

In de tussentijd bak je in een droge koekenpan op hoog vuur de spekreepjes uit. Laat uitlekken op keukenpapier. In de pan gaan nu de pecannoten, rooster die even en doe er dan de maple syrup overheen en hussel goed.

Warme maaltijdsalade met spruitjes

Haal de bakplaat uit de oven en doe er de spekreepjes, noten en cranberries bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Ik deed er nog wat verkruimelde feta over heen. Lekker als warme maaltijdsalade, maar je kunt er natuurlijk ook nog lekker wat (gebakken) aardappeltjes of puree bij serveren.

geroosterde spruitjes

Meer recepten met spruitjes

Maar er is nog veel meer lekkers te maken met spruitjes. Ja echt. Kijk hier maar eens.

Gepubliceerd op 24 januari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.