Speculaasmuffins



De lekkerste Sinterklaas lekkernijen maak je gewoon zelf. Zoals deze overheerlijke speculaasmuffins die echt zo gemaakt zijn.

Toen ik deze speculaasmuffins voor het eerst maakte dacht ik dat ik in een speculaasbrok gebeten had. Je weet wel, die dikke plakken die je bij de bakker koopt.

Die smaak vind je terug in deze muffin, die natuurlijk in dit geval dan lekker zacht is. Sinterklaassmaak in optima forma!

Voor 12 muffins

  • 350g bloem
  • ¼ tl zout
  • 1½ tl baking soda
  • 7g kaneel
  • 3g gemberpoeder
  • 75g donkere basterdsuiker
  • 75g boter
  • 150g appelstroop
  • 200ml karnemelk
  • 1 ei

Verder nodig: muffinblik, voorzien van papieren vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C

muffins

Speculaasmuffins

Meng om je speculaasmuffins te maken de bloem met bakingsoda, zout, kaneel, gemberpoeder en basterdsuiker. In een maatbeker meng je de gesmolten boter, appelstroop (die hierdoor ook wat zachter wordt), de karnemelk en het ei. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en roer door tot alles gemengd is. Roer alleen niet te lang, dat haalt de luchtigheid eruit.

Doe het beslag voor de speculaasmuffins nu in de vormpjes (ongeveer een ijslepel per muffin) en bak die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker schoon uit de muffin komt zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal ze daarna uit het blik.

Gepubliceerd op 16 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.