Speculaasmuffins
De lekkerste Sinterklaas lekkernijen maak je gewoon zelf. Zoals deze overheerlijke speculaasmuffins die echt zo gemaakt zijn.
Toen ik deze speculaasmuffins voor het eerst maakte dacht ik dat ik in een speculaasbrok gebeten had. Je weet wel, die dikke plakken die je bij de bakker koopt.
Die smaak vind je terug in deze muffin, die natuurlijk in dit geval dan lekker zacht is. Sinterklaassmaak in optima forma!
Voor 12 muffins
- 350g bloem
- ¼ tl zout
- 1½ tl baking soda
- 7g kaneel
- 3g gemberpoeder
- 75g donkere basterdsuiker
- 75g boter
- 150g appelstroop
- 200ml karnemelk
- 1 ei
Verder nodig: muffinblik, voorzien van papieren vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C
Speculaasmuffins
Meng om je speculaasmuffins te maken de bloem met bakingsoda, zout, kaneel, gemberpoeder en basterdsuiker. In een maatbeker meng je de gesmolten boter, appelstroop (die hierdoor ook wat zachter wordt), de karnemelk en het ei. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en roer door tot alles gemengd is. Roer alleen niet te lang, dat haalt de luchtigheid eruit.
Doe het beslag voor de speculaasmuffins nu in de vormpjes (ongeveer een ijslepel per muffin) en bak die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker schoon uit de muffin komt zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal ze daarna uit het blik.
Gepubliceerd op 16 november 2020