Speculaasmuffins



De lekkerste Sinterklaas lekkernijen maak je gewoon zelf. Zoals deze overheerlijke speculaasmuffins die echt zo gemaakt zijn.

Toen ik deze speculaasmuffins voor het eerst maakte dacht ik dat ik in een speculaasbrok gebeten had. Je weet wel, die dikke plakken die je bij de bakker koopt.

Die smaak vind je terug in deze muffin, die natuurlijk in dit geval dan lekker zacht is. Sinterklaassmaak in optima forma!

Voor 12 muffins

  • 350g bloem
  • ¼ tl zout
  • 1½ tl baking soda
  • 7g kaneel
  • 3g gemberpoeder
  • 75g donkere basterdsuiker
  • 75g boter
  • 150g appelstroop
  • 200ml karnemelk
  • 1 ei

Verder nodig: muffinblik, voorzien van papieren vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C

muffins

Speculaasmuffins

Meng om je speculaasmuffins te maken de bloem met bakingsoda, zout, kaneel, gemberpoeder en basterdsuiker. In een maatbeker meng je de gesmolten boter, appelstroop (die hierdoor ook wat zachter wordt), de karnemelk en het ei. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en roer door tot alles gemengd is. Roer alleen niet te lang, dat haalt de luchtigheid eruit.

Doe het beslag voor de speculaasmuffins nu in de vormpjes (ongeveer een ijslepel per muffin) en bak die 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als een satéprikker schoon uit de muffin komt zijn ze gaar. Laat even afkoelen en haal ze daarna uit het blik.

Gepubliceerd op 16 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!