Smulpaapje weekmenu – week 46

In het weekmenu van deze week zit zoals altijd volop variatie. Variatie in gerechten en groente. Met iets lekkers voor het weekend. Dat wordt genieten.
Een van mijn life hacks qua koken is om een deel in het weekend voor te bereiden. Dan heb je de tijd, is het ontspannen om iets langer in de keuken te staan. De rest van de week (of een deel daarvan) heb je daar profijt van. Maak bijvoorbeeld de ovenschotel van maandag de dag ervoor alvast klaar. Dan begint je week lekker én relaxt.
Verder staat er vooral héél veel lekkers in dit nieuwe weekmenu. Maak er een mooie week van!
Smulpaapje weekmenu – week 46
Dit staat er op het (week)menu:
- Italiaanse ovenschotel met gehakt
- Oosterse noodles met broccoli
- Stamppot spruitjes met appel en noten
- Hartige taart met aardappel
- Lamsköfte Wellington
- Hot milk cake
maandag – Italiaanse ovenschotel met gehakt en bloemkool
Een ovenschotel waarin bloemkool de hoofdrol speelt en je die groente eens op een lekkere en andere manier eet. Handig ook om voor te bereiden.
dinsdag – Oosterse noodles met broccoli
Met de milde noodle recept kun je ook met kinderen genieten van noodles. Ook lekker met rijst trouwens!
woensdag – Spruitjesstamppot met appel en noten
Een heerlijk stamppotje met spruitjes en het zoete van gepofte appel. Dat wordt lege borden!
donderdag – Hartige aardappeltaart
Met aardappel kun je meer dan koken en/of bakken. Maak er deze hartige taart eens mee. Een lekkere variatie voor de doordeweekse maaltijd.
vrijdag – Lamsköfte Wellington
Het lijkt heel indrukwekkend, maar deze Wellington van lam van Sabrina Ghayour staat redelijk eenvoudig en snel op tafel Een mooi begin van het weekend.
weekendtip – Hotmilk cake
Een cake met warme melk maakt van een gewone cake een hot milk cake. En dat is lékker! Fijn weekend allemaal.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 kilo kruimige aardappelen
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
1 bol mozzarella (125g)
dinsdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles
woensdag
1kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
3 klontjes boter + 1 tl kaneel & scheutje maple syrup (of honing)
250g spekblokjes
500g groene spruitjes
350g paarse spruitjes (of ook groene spruitjes)
1tl oregano
sap van ½ citroen
1-2el slagroom
handje cashewnoten
donderdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg
vrijdag
300g lamsgehakt
1 ei
½ tl chilipoeder
1el harissa (eten er kinderen mee gebruik dan een halve eetlepel of kies een milde Harissa)
2 lenteuitjes
20g verse peterselie
2 tenen knoflook
1 rol vers bladerdeeg (à 270g)
1 ei
1 tl maanzaad (of sesamzaad)
Weekendtip
4 eieren
400g suiker
2tl vanille extract
300g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
125ml melk
125g roomboter
Gepubliceerd op 6 november 2020