Smulpaapje weekmenu – week 46



In het weekmenu van deze week zit zoals altijd volop variatie. Variatie in gerechten en groente. Met iets lekkers voor het weekend. Dat wordt genieten.

Een van mijn life hacks qua koken is om een deel in het weekend voor te bereiden. Dan heb je de tijd, is het ontspannen om iets langer in de keuken te staan. De rest van de week (of een deel daarvan) heb je daar profijt van. Maak bijvoorbeeld de ovenschotel van maandag de dag ervoor alvast klaar. Dan begint je week lekker én relaxt.

Verder staat er vooral héél veel lekkers in dit nieuwe weekmenu. Maak er een mooie week van!

Smulpaapje weekmenu – week 46

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Italiaanse ovenschotel met gehakt
  2. Oosterse noodles met broccoli
  3. Stamppot spruitjes met appel en noten
  4. Hartige taart met aardappel
  5. Lamsköfte Wellington
  6. Hot milk cake

maandag – Italiaanse ovenschotel met gehakt en bloemkool

ovenschotel met bloemkool en gehakt

Een ovenschotel waarin bloemkool de hoofdrol speelt en je die groente eens op een lekkere en andere manier eet. Handig ook om voor te bereiden.

dinsdag – Oosterse noodles met broccoli

snelle oosterse maaltijd

Met de milde noodle recept kun je ook met kinderen genieten van noodles. Ook lekker met rijst trouwens!

woensdag – Spruitjesstamppot met appel en noten

stamppot spruitjes en appel

Een heerlijk stamppotje met spruitjes en het zoete van gepofte appel. Dat wordt lege borden!

donderdag – Hartige aardappeltaart

hartige taart

Met aardappel kun je meer dan koken en/of bakken. Maak er deze hartige taart eens mee. Een lekkere variatie voor de doordeweekse maaltijd.

vrijdag – Lamsköfte Wellington

Lamsköfte wellington

Het lijkt heel indrukwekkend, maar deze Wellington van lam van Sabrina Ghayour staat redelijk eenvoudig en snel op tafel Een mooi begin van het weekend.

weekendtip – Hotmilk cake

cake met melk

Een cake met warme melk maakt van een gewone cake een hot milk cake. En dat is lékker! Fijn weekend allemaal.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo kruimige aardappelen
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
1 bol mozzarella (125g)

dinsdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles

woensdag
1kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
3 klontjes boter + 1 tl kaneel & scheutje maple syrup (of honing)
250g spekblokjes
500g groene spruitjes
350g paarse spruitjes (of ook groene spruitjes)
1tl oregano
sap van ½ citroen
1-2el slagroom
handje cashewnoten

donderdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg

vrijdag
300g lamsgehakt
1 ei
½ tl chilipoeder
1el harissa (eten er kinderen mee gebruik dan een halve eetlepel of kies een milde Harissa)
2 lenteuitjes
20g verse peterselie
2 tenen knoflook
1 rol vers bladerdeeg (à 270g)
1 ei
1 tl maanzaad (of sesamzaad)

Weekendtip
4 eieren
400g suiker
2tl vanille extract
300g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
125ml melk
125g roomboter

Gepubliceerd op 6 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.