Smulpaapje weekmenu – week 46



In het weekmenu van deze week zit zoals altijd volop variatie. Variatie in gerechten en groente. Met iets lekkers voor het weekend. Dat wordt genieten.

Een van mijn life hacks qua koken is om een deel in het weekend voor te bereiden. Dan heb je de tijd, is het ontspannen om iets langer in de keuken te staan. De rest van de week (of een deel daarvan) heb je daar profijt van. Maak bijvoorbeeld de ovenschotel van maandag de dag ervoor alvast klaar. Dan begint je week lekker én relaxt.

Verder staat er vooral héél veel lekkers in dit nieuwe weekmenu. Maak er een mooie week van!

Smulpaapje weekmenu – week 46

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Italiaanse ovenschotel met gehakt
  2. Oosterse noodles met broccoli
  3. Stamppot spruitjes met appel en noten
  4. Hartige taart met aardappel
  5. Lamsköfte Wellington
  6. Hot milk cake

maandag – Italiaanse ovenschotel met gehakt en bloemkool

ovenschotel met bloemkool en gehakt

Een ovenschotel waarin bloemkool de hoofdrol speelt en je die groente eens op een lekkere en andere manier eet. Handig ook om voor te bereiden.

dinsdag – Oosterse noodles met broccoli

snelle oosterse maaltijd

Met de milde noodle recept kun je ook met kinderen genieten van noodles. Ook lekker met rijst trouwens!

woensdag – Spruitjesstamppot met appel en noten

stamppot spruitjes en appel

Een heerlijk stamppotje met spruitjes en het zoete van gepofte appel. Dat wordt lege borden!

donderdag – Hartige aardappeltaart

hartige taart

Met aardappel kun je meer dan koken en/of bakken. Maak er deze hartige taart eens mee. Een lekkere variatie voor de doordeweekse maaltijd.

vrijdag – Lamsköfte Wellington

Lamsköfte wellington

Het lijkt heel indrukwekkend, maar deze Wellington van lam van Sabrina Ghayour staat redelijk eenvoudig en snel op tafel Een mooi begin van het weekend.

weekendtip – Hotmilk cake

cake met melk

Een cake met warme melk maakt van een gewone cake een hot milk cake. En dat is lékker! Fijn weekend allemaal.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 kilo kruimige aardappelen
melk / boter / zout & peper + nootmuskaat
50g geraspte Parmezaanse kaas (+ wat extra)
750g bloemkoolroosjes (bloemkool van een kilo ongeveer voor nodig)
250g cherrytomaatjes
400g rundergehakt
1tl oregano
1tl rozemarijn
1tl tijm
1tl knoflookpoeder (of gebruik 1 teentje knoflook, uitgeperst)
1 bol mozzarella (125g)

dinsdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, ik gebruikte ongezouten pinda’s
200g noodles

woensdag
1kg kruimige aardappelen
4 goudrenetten
3 klontjes boter + 1 tl kaneel & scheutje maple syrup (of honing)
250g spekblokjes
500g groene spruitjes
350g paarse spruitjes (of ook groene spruitjes)
1tl oregano
sap van ½ citroen
1-2el slagroom
handje cashewnoten

donderdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg

vrijdag
300g lamsgehakt
1 ei
½ tl chilipoeder
1el harissa (eten er kinderen mee gebruik dan een halve eetlepel of kies een milde Harissa)
2 lenteuitjes
20g verse peterselie
2 tenen knoflook
1 rol vers bladerdeeg (à 270g)
1 ei
1 tl maanzaad (of sesamzaad)

Weekendtip
4 eieren
400g suiker
2tl vanille extract
300g bloem
2tl bakpoeder
½ tl zout
125ml melk
125g roomboter

Gepubliceerd op 6 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!