Lamskofte wellington



Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!

Een échte Wellington is dit gerecht natuurlijk niet, maar ik kon even niet een andere naam bedenken. Ik heb me voor dit recept laten inspireren door Sabrina Ghayour en haar heerlijke boek Bazaar, maar mijn versie werd uiteindelijk totaal anders.

Een soort mega saucijzenbrood, maar dan Midden Oosten geïnspireerd. Heerlijk met een frisse salade erbij of als lunchgerecht. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier – zes personen heb je nodig

  • 300g lamsgehakt
  • 1 ei
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • verse zwarte peper
  • 1el harissa (eten er kinderen mee gebruik dan een halve eetlepel of kies een milde Harissa)
  • 2 lenteuitjes, dungesneden
  • 20g verse peterselie, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geraspt of geperst
  • 1 rol vers bladerdeeg (à 270g)
  • 1 ei, losgeklopt met beetje water
  • 1 tl maanzaad (of sesamzaad)

Lamsköfte wellington

Lamsköfte wellington

Voor je lamsköfte start je met in een kom het gehakt met het ei, de specerijen en verse kruiden te mengen. Leg je rol bladerdeeg op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier. In het midden van je bladerdeeg vorm je je gehaktmengsel tot een langgerekt geheel. Maar zorg wel dat er aan al de zijkanten nog ruimte is om je gehaktmengsel “in te pakken”. Het wordt tenslotte een soort van Wellington.

Leg je ingepakte gehakt pakketje nu met de naad naar onder op de bakplaat en bestrijk het geheel met het losgeklopte ei (met een klein beetje water). Bestrooi dit met maanzaad en bak nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ‘ie goudbruin en gaar is. Omdat de onderkant mogelijk net iets langer nodig heeft heb ik ‘m daarna nog even in de warme oven laten staan, terwijl ik de temperatuur wel uit heb gezet. Een minuut of vijf was genoeg.

Krokant bladerdeeg met lamsgehakt

Haal daarna uit de oven en laat op een rooster afkoelen, zodat het bladerdeeg lekker krokant wordt. Snijd daarna in plakken en serveer. Ik gaf er nog een frisse yoghurt/muntdip en wat red pepper jelly bij. Maar kies vooral het sausje dat je lekker vindt.

Gepubliceerd op 22 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.