Lamskofte wellington



Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!

Een échte Wellington is dit gerecht natuurlijk niet, maar ik kon even niet een andere naam bedenken. Ik heb me voor dit recept laten inspireren door Sabrina Ghayour en haar heerlijke boek Bazaar, maar mijn versie werd uiteindelijk totaal anders.

Een soort mega saucijzenbrood, maar dan Midden Oosten geïnspireerd. Heerlijk met een frisse salade erbij of als lunchgerecht. Dit is hoe je ‘m maakt!

Voor vier – zes personen heb je nodig

  • 300g lamsgehakt
  • 1 ei
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • verse zwarte peper
  • 1el harissa (eten er kinderen mee gebruik dan een halve eetlepel of kies een milde Harissa)
  • 2 lenteuitjes, dungesneden
  • 20g verse peterselie, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, geraspt of geperst
  • 1 rol vers bladerdeeg (à 270g)
  • 1 ei, losgeklopt met beetje water
  • 1 tl maanzaad (of sesamzaad)

Lamsköfte wellington

Lamsköfte wellington

Voor je lamsköfte start je met in een kom het gehakt met het ei, de specerijen en verse kruiden te mengen. Leg je rol bladerdeeg op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier. In het midden van je bladerdeeg vorm je je gehaktmengsel tot een langgerekt geheel. Maar zorg wel dat er aan al de zijkanten nog ruimte is om je gehaktmengsel “in te pakken”. Het wordt tenslotte een soort van Wellington.

Leg je ingepakte gehakt pakketje nu met de naad naar onder op de bakplaat en bestrijk het geheel met het losgeklopte ei (met een klein beetje water). Bestrooi dit met maanzaad en bak nu ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ‘ie goudbruin en gaar is. Omdat de onderkant mogelijk net iets langer nodig heeft heb ik ‘m daarna nog even in de warme oven laten staan, terwijl ik de temperatuur wel uit heb gezet. Een minuut of vijf was genoeg.

Krokant bladerdeeg met lamsgehakt

Haal daarna uit de oven en laat op een rooster afkoelen, zodat het bladerdeeg lekker krokant wordt. Snijd daarna in plakken en serveer. Ik gaf er nog een frisse yoghurt/muntdip en wat red pepper jelly bij. Maar kies vooral het sausje dat je lekker vindt.

Gepubliceerd op 22 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.