Smulpaapje weekmenu – week 42

Met het Smulpaapje weekmenu eet je de hele week lekker en gevarieerd met het hele gezin! Het boodschappenlijstje krijg je erbij voor extra gemak.
Het grote voordeel van op deze manier je week plannen is niet alleen dat je nooit meer iedere dag hoeft na te denken over wat je eet. Je koopt ook minder extra boodschappen in, omdat je gericht inkoopt. Bovendien hoef je minder weg te gooien. Eet je daarnaast ook nog eens iedere dag lekker. Hoe fijn wil je het het hebben? Kom, we gaan kijken wat er op het weekmenu staat.
Smulpaapje weekmenu – week 42
Dit staat er deze week op het (week)menu:
- Pasta met honingmosterdkip
- Zwarte bonenburger met aardappeltjes
- Bloemkool misosoep
- Eenpansmaaltijd met linzen en worst
- Broccoli roerbak met mie
- Dutch Baby met vers fruit
maandag – Pasta met honingmosterdkip
De combinatie van honing met mosterd maakt van deze pasta een spetterend begin van je week!
dinsdag – Zwarte bonenburger met aardappeltjes
Met je kinderen samen burgers maken van zwarte bonen. Dat is niet alleen lekker, maar ook leuk! Maaike laat je zien hoe je dat doet.
woensdag – Bloemkoolsoep met miso
Met een grote pan soep met bloemkool en het geheime ingrediënt miso sluit je een drukke woensdag wel heel erg lekker af.
donderdag – Eenpansmaaltijd met linzen en worst
Met deze eenpansmaaltijd laat ik je graag zien hoe veelzijdig linzen zijn. Maak ‘m uiteindelijk op de manier die jij het lekkerst vindt.
vrijdag – Roerbak met broccoli en mie
Fast food bestellen op vrijdag? Met dit wokrecept zit je in een kwartier aan tafel. Sneller dan welke bezorgservice ook.
weekendtip – Dutch Baby met vers fruit
Begin je weekend met een Dutch Baby, voor het ultieme weekendgevoel. Lekker dan dit ontbijt wordt het niet.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta
dinsdag
1 blik zwarte bonen van 400 gram
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper
voor erbij: aardappeltjes en groente naar keuze
woensdag
450g bloemkoolroosjes
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
1 el neutrale olie
gemalen chilivlokken
4 takjes tijm
750 ml groentebouillon
250 ml melk
2 el donkere miso
½ el rode wijnazijn
½ el tomasu sojasaus
2 el geroosterde hazelnoten
donderdag
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g
500g krieltjes
5 worstjes naar keuze
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)
vrijdag
400g broccoli
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie,
Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter
vers fruit naar keuze
Gepubliceerd op 8 oktober 2020