Smulpaapje weekmenu – week 42



Met het Smulpaapje weekmenu eet je de hele week lekker en gevarieerd met het hele gezin! Het boodschappenlijstje krijg je erbij voor extra gemak.

Het grote voordeel van op deze manier je week plannen is niet alleen dat je nooit meer iedere dag hoeft na te denken over wat je eet. Je koopt ook minder extra boodschappen in, omdat je gericht inkoopt. Bovendien hoef je minder weg te gooien. Eet je daarnaast ook nog eens iedere dag lekker. Hoe fijn wil je het het hebben? Kom, we gaan kijken wat er op het weekmenu staat.

Smulpaapje weekmenu – week 42

Dit staat er deze week op het (week)menu:

  1. Pasta met honingmosterdkip
  2. Zwarte bonenburger met aardappeltjes
  3. Bloemkool misosoep
  4. Eenpansmaaltijd met linzen en worst
  5. Broccoli roerbak met mie
  6. Dutch Baby met vers fruit

maandag – Pasta met honingmosterdkip

honingmosterdkip pasta

De combinatie van honing met mosterd maakt van deze pasta een spetterend begin van je week!

dinsdag – Zwarte bonenburger met aardappeltjes

Maaike Curacao

Met je kinderen samen burgers maken van zwarte bonen. Dat is niet alleen lekker, maar ook leuk! Maaike laat je zien hoe je dat doet.

woensdag – Bloemkoolsoep met miso

soep met bloemkool

Met een grote pan soep met bloemkool en het geheime ingrediënt miso sluit je een drukke woensdag wel heel erg lekker af.

donderdag – Eenpansmaaltijd met linzen en worst

eenpansmaaltijd met linzen

Met deze eenpansmaaltijd laat ik je graag zien hoe veelzijdig linzen zijn. Maak ‘m uiteindelijk op de manier die jij het lekkerst vindt.

vrijdag – Roerbak met broccoli en mie

wokrecept met broccoli

Fast food bestellen op vrijdag? Met dit wokrecept zit je in een kwartier aan tafel. Sneller dan welke bezorgservice ook.

weekendtip – Dutch Baby met vers fruit

dutch baby zoet

Begin je weekend met een Dutch Baby, voor het ultieme weekendgevoel. Lekker dan dit ontbijt wordt het niet.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
4 plakjes (iets dikkere) bacon
4 kippendijen, zonder bot (scharrel)
3el Zaanse grove mosterd
2el vloeibare honing
1 teen knoflook, fijngesneden
250ml kippenbouillon
200ml slagroom
250g champignons
verse platte peterselie (naar smaak)
geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
400-500g pasta

dinsdag
1 blik zwarte bonen van 400 gram
3 el paneermeel
1 ei (of ei vervanger)
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 tl gerookte paprika
1 tl kurkuma
½ tl cayennepeper
voor erbij: aardappeltjes en groente naar keuze

woensdag
450g bloemkoolroosjes
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
1 el neutrale olie
gemalen chilivlokken
4 takjes tijm
750 ml groentebouillon
250 ml melk
2 el donkere miso
½ el rode wijnazijn
½ el tomasu sojasaus
2 el geroosterde hazelnoten

donderdag
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g
500g krieltjes
5 worstjes naar keuze
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)

vrijdag
400g broccoli
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
200g kastanjechampignons
3 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl honing
1 el sesamolie
200g biefstukpuntjes
4 nestjes (droge) mie,

Weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter
vers fruit naar keuze

Gepubliceerd op 8 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.