Eenpansmaaltijd met linzen



Als ik íets lekker vind is het wel een eenpansmaaltijd. Maak die zeker ook eens met linzen. Deze makkelijke maaltijd is ideaal voor doordeweeks.

Het enige dat je er voor nodig hebt is een grote pan, een half uurtje tijd en wat smaakmakers. Ik heb altijd linzen in jus uit Frankrijk in de voorraadkast staan, maar dat is natuurlijk niet persé nodig. Je kunt deze eenpansmaaltijd, zoals ik, met worstjes maken of kies voor een vegetarische variant.

Welk soort worstjes je gebruikt is aan jou. Ik koos voor weisswurst uit Duitsland, maar iedere andere gekookte of gerookte worst (rookworst!) kan. Kortom, een recept voor een eenpansmaaltijd waarbij je heel veel zelf kunt variëren. Dit is hoe ik ‘m maakte.

stoof

Dit heb je nodig voor 4 personen
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g (ik gebruikte de julienne bietjes van HAK) afgespoeld en uitgelekt
500g krieltjes, schoongeboend en gehalveerd
5 worstjes naar keuze, in plakjes
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)
zout & witte peper

Eenpansmaaltijd met linzen

Doe de linzen in een grote (stoof)pan en verwarm. Daar gaan de krieltjes bij, die je laat mee warmen. Gebruik je linzen zonder jus giet dan 200ml bouillon bij je linzen, zodat je aardappeltjes vocht hebben om in te garen. Voeg na 10 minuten de bietjes toe, als ook de mosterd, tijm en Vadouvan kruiden. Warm deze 10 minuten mee en schep af en toe om.

Makkelijke maaltijd met linzen & worst

Tot slot voeg je de worst toe. Omdat ik een worst gebruikte die alleen nog maar warm hoefde te worden warmde ik die de laatste 10 minuten mee. Kies je voor een andere worst die nog niet gekookt is, voeg die dan aan het begin met de aardappeltjes toe. Rookworst kun je ook prima in de laatste tien minuten mee warmen.

stoofmaaltijd

Je eenpansmaaltijd is klaar op het moment dat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng waar nodig verder op smaak met zout & peper, en eventueel nog wat extra mosterd.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.