Eenpansmaaltijd met linzen



Als ik íets lekker vind is het wel een eenpansmaaltijd. Maak die zeker ook eens met linzen. Deze makkelijke maaltijd is ideaal voor doordeweeks.

Het enige dat je er voor nodig hebt is een grote pan, een half uurtje tijd en wat smaakmakers. Ik heb altijd linzen in jus uit Frankrijk in de voorraadkast staan, maar dat is natuurlijk niet persé nodig. Je kunt deze eenpansmaaltijd, zoals ik, met worstjes maken of kies voor een vegetarische variant.

Welk soort worstjes je gebruikt is aan jou. Ik koos voor weisswurst uit Duitsland, maar iedere andere gekookte of gerookte worst (rookworst!) kan. Kortom, een recept voor een eenpansmaaltijd waarbij je heel veel zelf kunt variëren. Dit is hoe ik ‘m maakte.

stoof

Dit heb je nodig voor 4 personen
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g (ik gebruikte de julienne bietjes van HAK) afgespoeld en uitgelekt
500g krieltjes, schoongeboend en gehalveerd
5 worstjes naar keuze, in plakjes
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)
zout & witte peper

Eenpansmaaltijd met linzen

Doe de linzen in een grote (stoof)pan en verwarm. Daar gaan de krieltjes bij, die je laat mee warmen. Gebruik je linzen zonder jus giet dan 200ml bouillon bij je linzen, zodat je aardappeltjes vocht hebben om in te garen. Voeg na 10 minuten de bietjes toe, als ook de mosterd, tijm en Vadouvan kruiden. Warm deze 10 minuten mee en schep af en toe om.

Makkelijke maaltijd met linzen & worst

Tot slot voeg je de worst toe. Omdat ik een worst gebruikte die alleen nog maar warm hoefde te worden warmde ik die de laatste 10 minuten mee. Kies je voor een andere worst die nog niet gekookt is, voeg die dan aan het begin met de aardappeltjes toe. Rookworst kun je ook prima in de laatste tien minuten mee warmen.

stoofmaaltijd

Je eenpansmaaltijd is klaar op het moment dat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng waar nodig verder op smaak met zout & peper, en eventueel nog wat extra mosterd.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.