Eenpansmaaltijd met linzen



Als ik íets lekker vind is het wel een eenpansmaaltijd. Maak die zeker ook eens met linzen. Deze makkelijke maaltijd is ideaal voor doordeweeks.

Het enige dat je er voor nodig hebt is een grote pan, een half uurtje tijd en wat smaakmakers. Ik heb altijd linzen in jus uit Frankrijk in de voorraadkast staan, maar dat is natuurlijk niet persé nodig. Je kunt deze eenpansmaaltijd, zoals ik, met worstjes maken of kies voor een vegetarische variant.

Welk soort worstjes je gebruikt is aan jou. Ik koos voor weisswurst uit Duitsland, maar iedere andere gekookte of gerookte worst (rookworst!) kan. Kortom, een recept voor een eenpansmaaltijd waarbij je heel veel zelf kunt variëren. Dit is hoe ik ‘m maakte.

stoof

Dit heb je nodig voor 4 personen
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g (ik gebruikte de julienne bietjes van HAK) afgespoeld en uitgelekt
500g krieltjes, schoongeboend en gehalveerd
5 worstjes naar keuze, in plakjes
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)
zout & witte peper

Eenpansmaaltijd met linzen

Doe de linzen in een grote (stoof)pan en verwarm. Daar gaan de krieltjes bij, die je laat mee warmen. Gebruik je linzen zonder jus giet dan 200ml bouillon bij je linzen, zodat je aardappeltjes vocht hebben om in te garen. Voeg na 10 minuten de bietjes toe, als ook de mosterd, tijm en Vadouvan kruiden. Warm deze 10 minuten mee en schep af en toe om.

Makkelijke maaltijd met linzen & worst

Tot slot voeg je de worst toe. Omdat ik een worst gebruikte die alleen nog maar warm hoefde te worden warmde ik die de laatste 10 minuten mee. Kies je voor een andere worst die nog niet gekookt is, voeg die dan aan het begin met de aardappeltjes toe. Rookworst kun je ook prima in de laatste tien minuten mee warmen.

stoofmaaltijd

Je eenpansmaaltijd is klaar op het moment dat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng waar nodig verder op smaak met zout & peper, en eventueel nog wat extra mosterd.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 oktober 2020
muffins
 
Muffins met citroen & maanzaad

Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.