Eenpansmaaltijd met linzen



Als ik íets lekker vind is het wel een eenpansmaaltijd. Maak die zeker ook eens met linzen. Deze makkelijke maaltijd is ideaal voor doordeweeks.

Het enige dat je er voor nodig hebt is een grote pan, een half uurtje tijd en wat smaakmakers. Ik heb altijd linzen in jus uit Frankrijk in de voorraadkast staan, maar dat is natuurlijk niet persé nodig. Je kunt deze eenpansmaaltijd, zoals ik, met worstjes maken of kies voor een vegetarische variant.

Welk soort worstjes je gebruikt is aan jou. Ik koos voor weisswurst uit Duitsland, maar iedere andere gekookte of gerookte worst (rookworst!) kan. Kortom, een recept voor een eenpansmaaltijd waarbij je heel veel zelf kunt variëren. Dit is hoe ik ‘m maakte.

stoof

Dit heb je nodig voor 4 personen
2x een blik linzen à 410g
1 pot rode bietjes à 335g (ik gebruikte de julienne bietjes van HAK) afgespoeld en uitgelekt
500g krieltjes, schoongeboend en gehalveerd
5 worstjes naar keuze, in plakjes
1tl Dijon mosterd
4 takjes verse tijm
½ tl Vadouvan kruiden (of gebruik kerrie)
zout & witte peper

Eenpansmaaltijd met linzen

Doe de linzen in een grote (stoof)pan en verwarm. Daar gaan de krieltjes bij, die je laat mee warmen. Gebruik je linzen zonder jus giet dan 200ml bouillon bij je linzen, zodat je aardappeltjes vocht hebben om in te garen. Voeg na 10 minuten de bietjes toe, als ook de mosterd, tijm en Vadouvan kruiden. Warm deze 10 minuten mee en schep af en toe om.

Makkelijke maaltijd met linzen & worst

Tot slot voeg je de worst toe. Omdat ik een worst gebruikte die alleen nog maar warm hoefde te worden warmde ik die de laatste 10 minuten mee. Kies je voor een andere worst die nog niet gekookt is, voeg die dan aan het begin met de aardappeltjes toe. Rookworst kun je ook prima in de laatste tien minuten mee warmen.

stoofmaaltijd

Je eenpansmaaltijd is klaar op het moment dat de krieltjes gaar zijn. Proef en breng waar nodig verder op smaak met zout & peper, en eventueel nog wat extra mosterd.

Gepubliceerd op 7 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.