Smulpaapje weekmenu – week 41



Wat eten we vandaag?  Het is denk ik de meest gestelde vraag in gezinnen. Ik los die vraag voor de hele week voor je op met een lekker en gevarieerd weekmenu voor het hele gezin!

Deze week variëren we in het menu met een verrassende pasta, doen we te gekke dingen met shoarma, zijn er spruitjes maar dan zoals je ze nog nooit gegeten hebt én ik laat je zien hoe makkelijk het is om iets lekkers te maken met verse vis. Natuurlijk bakken we in het weekend iets lekkers, dit keer voor het ontbijt. Eet smakelijk alvast!

Smulpaapje weekmenu – week 41

Dit staat er deze week op het (week)menu:

  1. Tacopasta met gehakt
  2. Bloemkoolshoarma
  3. Spaghetti Puttanesca
  4. Hartige taart met spruitjes
  5. Gebakken tongfilet
  6. Havermout bananenbrood

maandag – Tacopasta met gehakt

tacopasta ovenschotel

Niet vertellen dat we de lekkerste taco’s uit Mexico mixen met pasta uit de Italiaanse keuken. Maar oh wat is dit lekker!

dinsdag – Bloemkoolshoarma

Met bloemkool en je eigen kruidenmix maak je deze onverwachte shoarma. Dat je zo shoarma kunt maken had je vast niet verwacht. Probeer maar!

woensdag – Spaghetti Puttanesca

Een fijn budgetrecept dat is deze klassieke pasta Puttanesca, maar wat een smaakvolle pasta is dat zeg! Lekker snel klaar ook op de drukke woensdagmiddag.

donderdag – Hartige taart met spruitjes

Spruitjes kun je geweldig in een hartige taart stoppen, zoals in deze waar ook nog pompoen in zit. Een lekkere herfstige hartige taart dus.

vrijdag – Tongfilet op Italiaanse wijze

vis

Een eigentijds vis dat is deze tong op Italiaanse wijze. Zo heb je je visje nog nooit gegeten!

weekendtip – Havermout bananencake

Een bananenbrood met al het goede van havermout, dat kun je dit weekend prima als lekker ontbijtje eten. Fijn weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
450g macaronigroente
1el  neutrale olie
300g (bio) rundergehakt
1 zakje tacomix (á 35g)
1 blik zwarte bonen (á 400g)
250g volkoren macaroni
1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
150g geraspte mozzarella (AH)
2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)

dinsdag

1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g)
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
2el tahin
citroensap, naar smaak

woensdag
1 ui
2 tenen knoflook,
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g vleestomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes
350g spaghetti

donderdag
1 rol kant en klaar bladerdeeg
500g spruitjes
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder, naar smaak
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas
125g gerookte spekreepjes

vrijdag
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti

Weekendtip
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g)
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd

Gepubliceerd op 2 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.