Smulpaapje weekmenu – week 41

Wat eten we vandaag? Het is denk ik de meest gestelde vraag in gezinnen. Ik los die vraag voor de hele week voor je op met een lekker en gevarieerd weekmenu voor het hele gezin!
Deze week variëren we in het menu met een verrassende pasta, doen we te gekke dingen met shoarma, zijn er spruitjes maar dan zoals je ze nog nooit gegeten hebt én ik laat je zien hoe makkelijk het is om iets lekkers te maken met verse vis. Natuurlijk bakken we in het weekend iets lekkers, dit keer voor het ontbijt. Eet smakelijk alvast!
Smulpaapje weekmenu – week 41
Dit staat er deze week op het (week)menu:
- Tacopasta met gehakt
- Bloemkoolshoarma
- Spaghetti Puttanesca
- Hartige taart met spruitjes
- Gebakken tongfilet
- Havermout bananenbrood
maandag – Tacopasta met gehakt
Niet vertellen dat we de lekkerste taco’s uit Mexico mixen met pasta uit de Italiaanse keuken. Maar oh wat is dit lekker!
dinsdag – Bloemkoolshoarma
Met bloemkool en je eigen kruidenmix maak je deze onverwachte shoarma. Dat je zo shoarma kunt maken had je vast niet verwacht. Probeer maar!
woensdag – Spaghetti Puttanesca
Een fijn budgetrecept dat is deze klassieke pasta Puttanesca, maar wat een smaakvolle pasta is dat zeg! Lekker snel klaar ook op de drukke woensdagmiddag.
donderdag – Hartige taart met spruitjes
Spruitjes kun je geweldig in een hartige taart stoppen, zoals in deze waar ook nog pompoen in zit. Een lekkere herfstige hartige taart dus.
vrijdag – Tongfilet op Italiaanse wijze
Een eigentijds vis dat is deze tong op Italiaanse wijze. Zo heb je je visje nog nooit gegeten!
weekendtip – Havermout bananencake
Een bananenbrood met al het goede van havermout, dat kun je dit weekend prima als lekker ontbijtje eten. Fijn weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
450g macaronigroente
1el neutrale olie
300g (bio) rundergehakt
1 zakje tacomix (á 35g)
1 blik zwarte bonen (á 400g)
250g volkoren macaroni
1 pot pastasaus, naar keuze (á 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
150g geraspte mozzarella (AH)
2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)
dinsdag
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g)
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
2el tahin
citroensap, naar smaak
woensdag
1 ui
2 tenen knoflook,
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g vleestomaat
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven
60g kappertjes
350g spaghetti
donderdag
1 rol kant en klaar bladerdeeg
500g spruitjes
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder, naar smaak
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas
125g gerookte spekreepjes
vrijdag
4 x tong, schoongemaakt en zonder kop (maar niet gefileerd)
matig bloem, zout en peper
2el olijfolie
2 tenen knoflook
1 vleestomaat (250g)
1 blik gepelde San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gedroogde oregano
100g zwarte olijven
65g kappertjes
2el platte peterselie
350g spaghetti
Weekendtip
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g)
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd
Gepubliceerd op 2 oktober 2020