Hartige taart met spruitjes en pompoen



Drie winterse groenten in één hartige taart. Het lekkerste van spruitjes, pompoen en rode kool. Hopelijk ook jouw nieuwe favoriete hartige taartrecept.

Want als ik niet de hele winter pasta met spruitjes wil eten, zoals onze dochter het állerliefst zou willen, dan moet je namelijk creatief met spruitjes zijn. En hoewel er al behoorlijk wat recepten spruitjes op de site staan, was er nog geen hartige taart met spruitjes. Tot nu dan!

In deze winterse hartige taart heb ik drie soorten groente gecombineerd tot één hartige taart. Ik hoop dat die bij jullie net zo goed in de smaakt valt als ‘ie bij ons deed.

Hartige taart met spruitjes – voor vier personen
1 rol kant en klaar bladerdeeg
500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui, in dunne ringen
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas, naar keuze
125g gerookte spekreepjes, uitgebakken en uitgelekt op keukenpapier

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Hartige taart met spruitjes en pompoen

In een grote koekenpan verhit je de olie. Bak hierin de spruitjes, vijf minuten, op hoog vuur aan. Doe de pompoenblokjes erbij en bak 2 minuten mee. Bestrooi met de kruiden en voeg de ui toe en bak alles nog een minuutje. Haal dan van het vuur.

Vet je bakblik in en zorg dat het deeg goed passend erin gaat. Op de bodem gaat de (rauwe) geraspte rode kool. Verdeel daarop de spruitjes/pompoen (niet té vol, als je wat overhoudt aan vulling is dat niet erg) en daarover heen de uitgebakken spekjes. Meng de room nu met de eieren en giet dit voorzichtig over de vulling.

Bestrooi met een handje geraspte kaas en bak alles nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt dit alles ook de dag/avond ervoor al doen. Laat de hartige taart daarna afkoelen, verpak in folie en bewaar in de koelkast. De dag dat je ‘wilt eten hoef je ‘dan alleen maar even op te warmen. Ik gebruikte een vierkant bakblik met losse bodem. Dat is handig, om als de taart is afgekoeld ‘m eruit te halen. Maar wil je een rond bakblik gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Heb je geen bakblik met losse bodem gebruik dan bakpapier, dan kun je de taart er na afloop makkelijk uithalen.

Meer spruitjesrecepten

Wil je vaker koken met spruitjes en zoek je dus lekkere spruitjesrecepten? Kijk dan vooral ook eens hier.

Gepubliceerd op 16 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!