Havermout bananenbrood



Nu staan er toch al behoorlijk wat recepten voor bananenbrood op de site, maar het kan nóg lekkerder. Zeg maar hallo tegen dit verrukkelijke bananenbrood met havermout. Ik vind bananenbrood heerlijk als ontbijt, of tussendoortje. Zeker als je deze met havermout maakt en hij ook nog eens zo lekker voedzaam is.

Maar je kunt je banenenbrood natuurlijk ook gewoon bij een bakkie koffie of koppie thee serveren. Krijg je onverwacht bezoek, dan is dit havermoutbananenbrood echt zó in elkaar gedraaid. Wedden dat je meer dan één plakje wilt…

voor één bananenbrood heb je nodig
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g), goed geprakt
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd

verder nodig: bakblik (voorzien van bakpapier) – cakeblik (ingevet ) – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Havermout bananenbrood

Verwarm de oven voor en op je bakblik met bakpapier verdeel je gelijkmatig de havermout vlokken. Rooster die 8 – 10 minuten. Haal het dan uit de oven, maar laat de oven aanstaan. In de tijd dat je havermout rooster meng je in één kom de bloem met bakpoeder, zout en kaneel.

Bananenbrood met havermout

In een tweede kom gaan alle natte ingrediënten, meng daar de geprakte bananen goed door heen. Voeg die toe aan de droge ingrediënten en meng kort door. Tot slot gaan daar ook de geroosterde havermoutvlokken doorheen. Doe alles in je cakeblik en strooi tenslotte de laatste havermoutvlokken, gemend met de kaneel, gelijkmatig over de bovenkant.

Zelfgebakken bananenbrood

Bak je havermout bananenbrood nu in de voorverwarmde oven, 50-60 minuten. Gaat de havermout op de bovenkant te hard, dek dan je cakeblik af met aluminiumfolie. Als de cake goudbruin en gaar is haal je ‘m eruit en laat dan even in het blik afkoelen voordat je het bananenbrood op een rooster volledig laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en geniet!

Gepubliceerd op 16 juni 2020


3 reacties

  1. Edith schreef:

    Lijkt me heerlijk. Kan ik de karnemelk vervangen door iets ander?

  2. marrie schreef:

    Een succesnummer, lekker hoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.