Havermout bananenbrood

Nu staan er toch al behoorlijk wat recepten voor bananenbrood op de site, maar het kan nóg lekkerder. Zeg maar hallo tegen dit verrukkelijke bananenbrood met havermout. Ik vind bananenbrood heerlijk als ontbijt, of tussendoortje. Zeker als je deze met havermout maakt en hij ook nog eens zo lekker voedzaam is.
Maar je kunt je banenenbrood natuurlijk ook gewoon bij een bakkie koffie of koppie thee serveren. Krijg je onverwacht bezoek, dan is dit havermoutbananenbrood echt zó in elkaar gedraaid. Wedden dat je meer dan één plakje wilt…
voor één bananenbrood heb je nodig
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g), goed geprakt
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd
verder nodig: bakblik (voorzien van bakpapier) – cakeblik (ingevet ) – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd
Havermout bananenbrood
Verwarm de oven voor en op je bakblik met bakpapier verdeel je gelijkmatig de havermout vlokken. Rooster die 8 – 10 minuten. Haal het dan uit de oven, maar laat de oven aanstaan. In de tijd dat je havermout rooster meng je in één kom de bloem met bakpoeder, zout en kaneel.
Bananenbrood met havermout
In een tweede kom gaan alle natte ingrediënten, meng daar de geprakte bananen goed door heen. Voeg die toe aan de droge ingrediënten en meng kort door. Tot slot gaan daar ook de geroosterde havermoutvlokken doorheen. Doe alles in je cakeblik en strooi tenslotte de laatste havermoutvlokken, gemend met de kaneel, gelijkmatig over de bovenkant.
Zelfgebakken bananenbrood
Bak je havermout bananenbrood nu in de voorverwarmde oven, 50-60 minuten. Gaat de havermout op de bovenkant te hard, dek dan je cakeblik af met aluminiumfolie. Als de cake goudbruin en gaar is haal je ‘m eruit en laat dan even in het blik afkoelen voordat je het bananenbrood op een rooster volledig laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en geniet!
Gepubliceerd op 16 juni 2020
3 reacties
Lijkt me heerlijk. Kan ik de karnemelk vervangen door iets ander?
je kunt yoghurt proberen, je hebt namelijk dat zuurtje nodig. Melk werkt niet goed in dit recept
Een succesnummer, lekker hoor.