Havermout bananenbrood



Nu staan er toch al behoorlijk wat recepten voor bananenbrood op de site, maar het kan nóg lekkerder. Zeg maar hallo tegen dit verrukkelijke bananenbrood met havermout. Ik vind bananenbrood heerlijk als ontbijt, of tussendoortje. Zeker als je deze met havermout maakt en hij ook nog eens zo lekker voedzaam is.

Maar je kunt je banenenbrood natuurlijk ook gewoon bij een bakkie koffie of koppie thee serveren. Krijg je onverwacht bezoek, dan is dit havermoutbananenbrood echt zó in elkaar gedraaid. Wedden dat je meer dan één plakje wilt…

voor één bananenbrood heb je nodig
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g), goed geprakt
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd

verder nodig: bakblik (voorzien van bakpapier) – cakeblik (ingevet ) – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Havermout bananenbrood

Verwarm de oven voor en op je bakblik met bakpapier verdeel je gelijkmatig de havermout vlokken. Rooster die 8 – 10 minuten. Haal het dan uit de oven, maar laat de oven aanstaan. In de tijd dat je havermout rooster meng je in één kom de bloem met bakpoeder, zout en kaneel.

Bananenbrood met havermout

In een tweede kom gaan alle natte ingrediënten, meng daar de geprakte bananen goed door heen. Voeg die toe aan de droge ingrediënten en meng kort door. Tot slot gaan daar ook de geroosterde havermoutvlokken doorheen. Doe alles in je cakeblik en strooi tenslotte de laatste havermoutvlokken, gemend met de kaneel, gelijkmatig over de bovenkant.

Zelfgebakken bananenbrood

Bak je havermout bananenbrood nu in de voorverwarmde oven, 50-60 minuten. Gaat de havermout op de bovenkant te hard, dek dan je cakeblik af met aluminiumfolie. Als de cake goudbruin en gaar is haal je ‘m eruit en laat dan even in het blik afkoelen voordat je het bananenbrood op een rooster volledig laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en geniet!

Gepubliceerd op 16 juni 2020


3 reacties

  1. Edith schreef:

    Lijkt me heerlijk. Kan ik de karnemelk vervangen door iets ander?

  2. marrie schreef:

    Een succesnummer, lekker hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!