Havermout bananenbrood



Nu staan er toch al behoorlijk wat recepten voor bananenbrood op de site, maar het kan nóg lekkerder. Zeg maar hallo tegen dit verrukkelijke bananenbrood met havermout. Ik vind bananenbrood heerlijk als ontbijt, of tussendoortje. Zeker als je deze met havermout maakt en hij ook nog eens zo lekker voedzaam is.

Maar je kunt je banenenbrood natuurlijk ook gewoon bij een bakkie koffie of koppie thee serveren. Krijg je onverwacht bezoek, dan is dit havermoutbananenbrood echt zó in elkaar gedraaid. Wedden dat je meer dan één plakje wilt…

voor één bananenbrood heb je nodig
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g), goed geprakt
3 el havermout + ½ tl kaneel gemengd

verder nodig: bakblik (voorzien van bakpapier) – cakeblik (ingevet ) – oven voorverwarmen 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Havermout bananenbrood

Verwarm de oven voor en op je bakblik met bakpapier verdeel je gelijkmatig de havermout vlokken. Rooster die 8 – 10 minuten. Haal het dan uit de oven, maar laat de oven aanstaan. In de tijd dat je havermout rooster meng je in één kom de bloem met bakpoeder, zout en kaneel.

Bananenbrood met havermout

In een tweede kom gaan alle natte ingrediënten, meng daar de geprakte bananen goed door heen. Voeg die toe aan de droge ingrediënten en meng kort door. Tot slot gaan daar ook de geroosterde havermoutvlokken doorheen. Doe alles in je cakeblik en strooi tenslotte de laatste havermoutvlokken, gemend met de kaneel, gelijkmatig over de bovenkant.

Zelfgebakken bananenbrood

Bak je havermout bananenbrood nu in de voorverwarmde oven, 50-60 minuten. Gaat de havermout op de bovenkant te hard, dek dan je cakeblik af met aluminiumfolie. Als de cake goudbruin en gaar is haal je ‘m eruit en laat dan even in het blik afkoelen voordat je het bananenbrood op een rooster volledig laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en geniet!

Gepubliceerd op 16 juni 2020


3 reacties

  1. Edith schreef:

    Lijkt me heerlijk. Kan ik de karnemelk vervangen door iets ander?

  2. marrie schreef:

    Een succesnummer, lekker hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!