Smulpaapje weekmenu – week 40



Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol afwisselende makkelijke maaltijden. Niet te veel gedoe, je hebt doordeweeks wel wat anders aan je hooff

Maar wel altijd gezond, lekker veel groente en deze week – met het oog op (eet geen) dierendag – nog wat extra vegetarische variatie. Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu – week 40

Dit staat er deze week op het (week)menu:

  1. Pasta met courgette
  2. Curry met aubergine
  3. Foe Yong Hai
  4. Spruitjes en pompoen uit de oven
  5. Roze burrito’s
  6. Bitterkoekjescake

maandag – Pasta met courgette

pasta

De romigheid krijgt deze vegetarische pasta van ricotta. Een lichte pasta bomvol groente is het resultaat.

dinsdag – Curry met aubergine

aubergine curry

Een kruidige curry die mild genoeg is voor het hele gezin en een perfecte manier is om extra veel groente te eten.

woensdag – Foe Yong Hai

foe yong hai smulpaapje

Deze Chinese  groenteomelet, een echte afhaalklassieker, maak je vanaf nu gewoon lekker thuis. Je wilt nooit meer anders!

donderdag – Spruitjes uit de oven

spruitjes
Heb jij wel eens je spruitje gemaakt door ze te roosteren? Absoluut een keer doen. Samen met het zoete van de pompoen echt een top combi!

vrijdag – Burrito’s uit de oven

roze burrito

Je kiest zelf of je voor een vegetarische burrito gaat of ‘m vult met vlees en groente. Hij is hoe dan ook heerlijk.

weekendtip – Bitterkoekjescake

cake

Een van de lekkerste cakes die je kunt maken wat mij betreft, met dat heerlijke van bitterkoekjes erdoor.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
350g pasta, naar keuze

dinsdag
1 ui
35g verse gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
½ limoen

woensdag

4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman sojasaus

donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

vrijdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado

Weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes, in stukjes
2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)

Gepubliceerd op 25 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.