Smulpaapje weekmenu – week 40
Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol afwisselende makkelijke maaltijden. Niet te veel gedoe, je hebt doordeweeks wel wat anders aan je hooff
Maar wel altijd gezond, lekker veel groente en deze week – met het oog op (eet geen) dierendag – nog wat extra vegetarische variatie. Eet smakelijk alvast.
Smulpaapje weekmenu – week 40
Dit staat er deze week op het (week)menu:
- Pasta met courgette
- Curry met aubergine
- Foe Yong Hai
- Spruitjes en pompoen uit de oven
- Roze burrito’s
- Bitterkoekjescake
maandag – Pasta met courgette
De romigheid krijgt deze vegetarische pasta van ricotta. Een lichte pasta bomvol groente is het resultaat.
dinsdag – Curry met aubergine
Een kruidige curry die mild genoeg is voor het hele gezin en een perfecte manier is om extra veel groente te eten.
woensdag – Foe Yong Hai
Deze Chinese groenteomelet, een echte afhaalklassieker, maak je vanaf nu gewoon lekker thuis. Je wilt nooit meer anders!
donderdag – Spruitjes uit de oven
Heb jij wel eens je spruitje gemaakt door ze te roosteren? Absoluut een keer doen. Samen met het zoete van de pompoen echt een top combi!
vrijdag – Burrito’s uit de oven
Je kiest zelf of je voor een vegetarische burrito gaat of ‘m vult met vlees en groente. Hij is hoe dan ook heerlijk.
weekendtip – Bitterkoekjescake
Een van de lekkerste cakes die je kunt maken wat mij betreft, met dat heerlijke van bitterkoekjes erdoor.
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
350g pasta, naar keuze
dinsdag
1 ui
35g verse gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
½ limoen
woensdag
4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman sojasaus
donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries
vrijdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado
Weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes, in stukjes
2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)
Gepubliceerd op 25 september 2020