Smulpaapje weekmenu – week 40



Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol afwisselende makkelijke maaltijden. Niet te veel gedoe, je hebt doordeweeks wel wat anders aan je hooff

Maar wel altijd gezond, lekker veel groente en deze week – met het oog op (eet geen) dierendag – nog wat extra vegetarische variatie. Eet smakelijk alvast.

Smulpaapje weekmenu – week 40

Dit staat er deze week op het (week)menu:

  1. Pasta met courgette
  2. Curry met aubergine
  3. Foe Yong Hai
  4. Spruitjes en pompoen uit de oven
  5. Roze burrito’s
  6. Bitterkoekjescake

maandag – Pasta met courgette

pasta

De romigheid krijgt deze vegetarische pasta van ricotta. Een lichte pasta bomvol groente is het resultaat.

dinsdag – Curry met aubergine

aubergine curry

Een kruidige curry die mild genoeg is voor het hele gezin en een perfecte manier is om extra veel groente te eten.

woensdag – Foe Yong Hai

foe yong hai smulpaapje

Deze Chinese  groenteomelet, een echte afhaalklassieker, maak je vanaf nu gewoon lekker thuis. Je wilt nooit meer anders!

donderdag – Spruitjes uit de oven

spruitjes
Heb jij wel eens je spruitje gemaakt door ze te roosteren? Absoluut een keer doen. Samen met het zoete van de pompoen echt een top combi!

vrijdag – Burrito’s uit de oven

roze burrito

Je kiest zelf of je voor een vegetarische burrito gaat of ‘m vult met vlees en groente. Hij is hoe dan ook heerlijk.

weekendtip – Bitterkoekjescake

cake

Een van de lekkerste cakes die je kunt maken wat mij betreft, met dat heerlijke van bitterkoekjes erdoor.

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
2 courgettes
1 gele paprika
1 bosje lente ui
2 tenen knoflook
2 handjes verse kruiden (ik gebruikte half peterselie, half kervel)
1 bakje ricotta (Galbani, 250g)
1 citroen
350g pasta, naar keuze

dinsdag
1 ui
35g verse gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
(ik gebruikte minitomaatjes in verschillende kleuren en halveerde die)
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
½ limoen

woensdag

4 eieren + scheutje melk of room
200g champignons
200g prei
100g taugé
¼ tl gemberpoeder
¼ tl kerriepoeder
2el ketchup
2el gembersiroop
1tl kikkoman sojasaus

donderdag
650g spruitjes
950g flespompoen
1el maple syrup
1el olijfolie
1el balsamico (hoe ouder, hoe lekkerder)
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
125g spekreepjes
100g pecannoten
½ el maple syrup
100g cranberries

vrijdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (á 150g)
125ml zure room
1 avocado

Weekendtip
175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes, in stukjes
2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)

Gepubliceerd op 25 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.