Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes



Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes

Volgens Rutger van den Broek is bitterkoekje één van de meest gebruikte koekjes in zoete recepten, maar ik heb er – oh schande! – nog nooit eerder iets mee gedaan (anders dan zo opeten) Hoog tijd dus om daar – met dank aan Masterclass Cakes – verandering in te brengen!

Het snijden van de koekjes is even een klusje, maar daarna heb je de cake echt zó gemaakt. En hij is even snel op. Want oh wat lekker!

bitterkoekjescake_Masterclass_Smulpaapje

Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes

ingrediënten voor 1 cake

175g lichtbruine basterdsuiker
200g roomboter (zacht)
1 tl vanille extract
¼ tl zout
4 eieren (L)
200g bloem
2 tl bakpoeder
175g bitterkoekjes, in stukjes
2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)

verder nodig: cakeblik (ingevet met boter en voorzien van bakpapier) – oven op 160C voorverwarmd (boven/onderwarmte)

Zo maak je de bitterkoekjescake van Rutger Bakt!

mix de basterdsuiker, boter, vanille en zoet tot ‘ie licht en romig is. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Besprenkel de koekjes met de likeur (extract) er roer die door het cakebeslag

Snelle bitterkoekjescake

Doe het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55 – 65 minuten gaar. Check na 55 minuten even en beslis dan of je cake nog langer nodig heeft. Alle ovens variëren namelijk, dus je baktijd kan ook anders zijn.

Laat de cake afkoelen en haal ‘dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 oktober 2020
Maaike yoga
 
Stoptober, maar dan anders

Stoptober in oktober. Een jaarlijks moment waarbij mensen gezamenlijk (proberen te) stoppen met roken. Maaike pakte een andere verslaving aan...
28 oktober 2020
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
27 oktober 2020
pastarecept met broccoli
 
Pasta met broccoli & pancetta

Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!