Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes



Een heerlijke bitterkoekjescake maak je, met behulp van Rutger Bakt!, nu helemaal zelf! Een klassieke cake die je een keer gemaakt wil hebben.

Volgens Rutger van den Broek is bitterkoekje één van de meest gebruikte koekjes in zoete recepten, maar ik heb er – oh schande! – nog nooit eerder iets mee gedaan (anders dan zo opeten)

Hoog tijd dus om daar – met dank aan Masterclass Cakes – verandering in te brengen!

Het snijden van de koekjes is even een klusje, maar daarna heb je de cake echt zó gemaakt. En hij is even snel op. Want oh wat lekker!

Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes

ingrediënten voor 1 cake

  • 175g lichtbruine basterdsuiker
  • 200g roomboter (zacht)
  • 1 tl vanille extract
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren (L)
  • 200g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 175g bitterkoekjes, in stukjes
  • 2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)

verder nodig: cakeblik (ingevet met boter en voorzien van bakpapier) – oven op 160C voorverwarmd (boven/onderwarmte)

bitterkoekjescake

Zo maak je de bitterkoekjescake van Rutger Bakt!

mix de basterdsuiker, boter, vanille en zoet tot ‘ie licht en romig is. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Besprenkel de koekjes met de likeur (extract) er roer die door het cakebeslag

Snelle bitterkoekjescake

Doe het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55 – 65 minuten gaar. Check na 55 minuten even en beslis dan of je cake nog langer nodig heeft. Alle ovens variëren namelijk, dus je baktijd kan ook anders zijn.

Laat de cake afkoelen en haal ‘dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.