Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes



Een heerlijke bitterkoekjescake maak je, met behulp van Rutger Bakt!, nu helemaal zelf! Een klassieke cake die je een keer gemaakt wil hebben.

Volgens Rutger van den Broek is bitterkoekje één van de meest gebruikte koekjes in zoete recepten, maar ik heb er – oh schande! – nog nooit eerder iets mee gedaan (anders dan zo opeten)

Hoog tijd dus om daar – met dank aan Masterclass Cakes – verandering in te brengen!

Het snijden van de koekjes is even een klusje, maar daarna heb je de cake echt zó gemaakt. En hij is even snel op. Want oh wat lekker!

Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes

ingrediënten voor 1 cake

  • 175g lichtbruine basterdsuiker
  • 200g roomboter (zacht)
  • 1 tl vanille extract
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren (L)
  • 200g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 175g bitterkoekjes, in stukjes
  • 2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)

verder nodig: cakeblik (ingevet met boter en voorzien van bakpapier) – oven op 160C voorverwarmd (boven/onderwarmte)

bitterkoekjescake

Zo maak je de bitterkoekjescake van Rutger Bakt!

mix de basterdsuiker, boter, vanille en zoet tot ‘ie licht en romig is. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Besprenkel de koekjes met de likeur (extract) er roer die door het cakebeslag

Snelle bitterkoekjescake

Doe het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55 – 65 minuten gaar. Check na 55 minuten even en beslis dan of je cake nog langer nodig heeft. Alle ovens variëren namelijk, dus je baktijd kan ook anders zijn.

Laat de cake afkoelen en haal ‘dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!