Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes

Een heerlijke bitterkoekjescake maak je, met behulp van Rutger Bakt!, nu helemaal zelf! Een klassieke cake die je een keer gemaakt wil hebben.
Volgens Rutger van den Broek is bitterkoekje één van de meest gebruikte koekjes in zoete recepten, maar ik heb er – oh schande! – nog nooit eerder iets mee gedaan (anders dan zo opeten)
Hoog tijd dus om daar – met dank aan Masterclass Cakes – verandering in te brengen!
Het snijden van de koekjes is even een klusje, maar daarna heb je de cake echt zó gemaakt. En hij is even snel op. Want oh wat lekker!
Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes
ingrediënten voor 1 cake
- 175g lichtbruine basterdsuiker
- 200g roomboter (zacht)
- 1 tl vanille extract
- ¼ tl zout
- 4 eieren (L)
- 200g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 175g bitterkoekjes, in stukjes
- 2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)
verder nodig: cakeblik (ingevet met boter en voorzien van bakpapier) – oven op 160C voorverwarmd (boven/onderwarmte)
Zo maak je de bitterkoekjescake van Rutger Bakt!
mix de basterdsuiker, boter, vanille en zoet tot ‘ie licht en romig is. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Besprenkel de koekjes met de likeur (extract) er roer die door het cakebeslag
Snelle bitterkoekjescake
Doe het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55 – 65 minuten gaar. Check na 55 minuten even en beslis dan of je cake nog langer nodig heeft. Alle ovens variëren namelijk, dus je baktijd kan ook anders zijn.
Laat de cake afkoelen en haal ‘dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.
Gepubliceerd op 12 juni 2019