Smulpaapje weekmenu – week 37

Als het weer doet wat het belooft gaan we heerlijk nazomeren deze week. Daar is het weekmenu dan ook op aangepast. Met een geweldige maaltijdsalade, nog een BBQ recept en heel veel lekkere lichte maaltijden.
We proberen steeds vaker een goede balans te vinden tussen vlees, vis en vega(n) dus in dit weekmenu is er voor ieder wat wils te vinden. Ook geven we opties aan voor de vega gerechten, als je toch graag iets van vlees/vis of kip erbij wilt weten.
Smulpaapje weekmenu – week 37
Dit staat er op het (week)menu:
- Salade Niçoise
- Picanha van de BBQ
- Pad Thai
- Pasta spinazie à la crème
- Paddenstoelenragout met rijst
- Pruimenvlaai
maandag – Salade Niçoise
Een perfecte maaltijdsalade met boontjes en tonijn, die op mooie nazomerdagen perfect is om ook met kinderen te eten.
dinsdag – Picanha van de BBQ
Nog een keer de BBQ aan? Zeker doen! Deze picanha is het waard! Wel op tijd beginnen, want het gerecht heeft even tijd nodig. Ideaal voor thuiswerkers dus.
woensdag – Pad Thai met tofu
Ik laat je graag zien dat je met tofu verrassend lekkere gerechten kunt maken, zoals deze vega pad thai.
donderdag – Pasta met spinazie à la crème
Een week zonder pasta is wat ons betreft niet denkbaar, dus vandaag een lekkere snelle pasta met spinazie die in een kwartier op tafel staat.
vrijdag – Paddenstoelenragout
Het seizoen van de mooie paddenstoelen is aangebroken, daar maak je deze heerlijke ragout mee.
weekendtip – Pruimenvlaai
Ook het pruimenseizoen is volop bezig, prima moment dus om daar deze heerlijke vlaai / taart mee te bakken. Fijn weekend!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes, afgehaald en gehalveerd
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl Dijon mosterd
2 tl citroensap
dinsdag
1,5kg picanha (vraag ernaar bij de slager)
zout & peper
voor erbij: uiencompote – vers stokbrood – groente naar keuze
woensdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda’s
donderdag
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta
vrijdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze
Weekendtip
200g koude boter
150g rietsuiker
rasp van 1 citroen
1 ei
275g bloem
1 tl bakpoeder
1 kilo gehalveerde kwetsen/pruimen (netto gewicht zonder pit dus)
2 el kaneelsuiker + extra voor bovenop de vlaai
4 el amandelmeel
Gepubliceerd op 11 september 2020