Smulpaapje weekmenu – week 37



Als het weer doet wat het belooft gaan we heerlijk nazomeren deze week. Daar is het weekmenu dan ook op aangepast. Met een geweldige maaltijdsalade, nog een BBQ recept en heel veel lekkere lichte maaltijden.

We proberen steeds vaker een goede balans te vinden tussen vlees, vis en vega(n) dus in dit weekmenu is er voor ieder wat wils te vinden. Ook geven we opties aan voor de vega gerechten, als je toch graag iets van vlees/vis of kip erbij wilt weten.

Smulpaapje weekmenu – week 37

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Salade Niçoise
  2. Picanha van de BBQ
  3. Pad Thai
  4. Pasta spinazie à la crème
  5. Paddenstoelenragout met rijst
  6. Pruimenvlaai

maandag – Salade Niçoise

Salade Nicoise

Een perfecte maaltijdsalade met boontjes en tonijn, die op mooie nazomerdagen perfect is om ook met kinderen te eten.

dinsdag – Picanha van de BBQ

Nog een keer de BBQ aan? Zeker doen! Deze picanha is het waard! Wel op tijd beginnen, want het gerecht heeft even tijd nodig. Ideaal voor thuiswerkers dus.

woensdag – Pad Thai met tofu

pad thai tofu

Ik laat je graag zien dat je met tofu verrassend lekkere gerechten kunt maken, zoals deze vega pad thai.

donderdag – Pasta met spinazie à la crème


Een week zonder pasta is wat ons betreft niet denkbaar, dus vandaag een lekkere snelle pasta met spinazie die in een kwartier op tafel staat.

vrijdag – Paddenstoelenragout

paddenstoelen

Het seizoen van de mooie paddenstoelen is aangebroken, daar maak je deze heerlijke ragout mee.

weekendtip – Pruimenvlaai

Ook het pruimenseizoen is volop bezig, prima moment dus om daar deze heerlijke vlaai / taart mee te bakken. Fijn weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes, afgehaald en gehalveerd
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren, hardgekookt
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap

dinsdag
1,5kg picanha (vraag ernaar bij de slager)
zout & peper
voor erbij: uiencompote – vers stokbrood – groente naar keuze

woensdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda’s

donderdag
1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
350g pasta

vrijdag
2el zonnebloemolie
2 sjalotjes, fijngesneden
2 takjes rozemarijn
1 courgette
250g kastanjechampignons
3 portobella’s
1el mosterd (ik gebruikte Zaanse mosterd)
1-2tl Worcestershire saus
250ml bouillon (ik gebruikte paddenstoelenbouillon)
scheutje room (sojaroom voor vegan optie)
2tl maizena + 5el kookvocht
zout & peper
Erbij: rijst naar keuze

Weekendtip
200g koude boter
150g rietsuiker
rasp van 1 citroen
1 ei
275g bloem
1 tl bakpoeder
1 kilo gehalveerde kwetsen/pruimen (netto gewicht zonder pit dus)
2 el kaneelsuiker + extra voor bovenop de vlaai
4 el amandelmeel

Gepubliceerd op 11 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.