Smulpaapje weekmenu – week 36



September en het najaar is begonnen, ook in dit weekmenu. Ik hou zo ontzettend van dit seizoen. De rijkdom in het aanbod van groente en fruit is overweldigend. Dus lekker veel groente deze week op het menu. Zichtbare én verstopte groente, want niet iedereen is dol op groente.

Maar lekker wordt het deze week, zoals altijd. Makkelijk ook. Hoef jij nu alleen nog maar te bepalen welke gerechten je gaat maken én de boodschappen te doen.

Smulpaapje weekmenu – week 36

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Kipstoofpotje
  2. Courgette cannelloni
  3. Dahl met bloemkool
  4. Rijst met zoete kip
  5. Grieks stamppotje
  6. Churros cake

maandag – Kipstoofpotje

stoofschotel

Een ideaal stoofgerecht met kip om in het weekend alvast voor te bereiden. Dan zit je vandaag extra lekker en extra snel aan tafel.

dinsdag – Courgette cannelloni

ovenschotel

In plaats van pasta gebruik je courgette om cannelloni van te maken. Samen met een lekkere tomatensaus een topgerecht om kinderen meer groente te laten eten.

woensdag – Dahl met bloemkool

dahl

In deze dahl gaat heerlijk wat groente en hij is mild van smaak. Zó lekker kan Indiaas eten dus zijn.

donderdag – Zoete kip met rijst & groente

roerbak
Hoe je deze kip zo lekker zoet en sappig maakt? Een geheim ingrediënt! Nee hoor, heel eenvoudig. Top om samen met roerbakgroente te eten.

vrijdag – Grieks stamppotje

Aan het eind van de week maak ik het je met dit stamppotje super eenvoudig om lekker én snel aan tafel te zitten.

weekendtip – Churroscake

cake

Oh hallo heerlijk weekend project! Deze cake wil je absoluut een keer gemaakt hebben. Geloof me maar. Of beter, probeer maar!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen
100ml vers sinaasappelsap
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember
2 uien
3 tenen knoflook
verse gember
2 courgettes
1 prei
2 blikken tomatenblokjes (á 400g)
400ml kippenbouillon
voor erbij: rijst of parelcouscous

dinsdag
180g diepvries doperwten
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie
1 handje fijngehakte munt
1 citroen
4 courgettes
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

woensdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
250g rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
100g babyspinazie
voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan

donderdag
1 sjalotje
1el zonnebloemolie
250g haricot verts (of reguliere sperzieboontjes)
250g sugar snaps
2 kippendijen
2tl Vadouvankruiden (Green Gypsy) of gebruik milde kerriepoeder
1 courgette
1 paprika
1el gembersiroop
½ – 1 el sojasaus (ik gebruikte Tomasu sojasaus)
Voor erbij: gekookte (zilvervlies) rijst, gebakken uitjes, sambal (optioneel)

vrijdag
1kg kruimige aardappelen
300g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
zout & peper

Weekendtip

225g zachte roomboter
1 el vanille extract
300g kristalsuiker
350g bloem
1el bakpoeder
1tl kaneel
1tl zout
4 eieren + 2 eidooiers
125ml zure room
100ml melk
80ml slagroom
60g suiker
1el kaneel
2el boter, gesmolten

Gepubliceerd op 4 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.