Churros cake



Om onze nieuwe oven in te wijden bakte ik deze goddelijke churros cake! En ja, dat is net zo lekker als het klinkt. Ik leg je uit hoe je die cake maakt.

Niets werkt zó fijn als een nieuwe oven. Zeker als je al bijna 5 weken niks hebt kunnen bakken door de verbouwing. Om ‘m in te wijden besloot ik dus een fijne Churros cake te maken. In een Amerikaans tijdschrift kwam ik de basis van dit cakerecept tegen.

Zoals wel vaker met Amerikaanse recepten heb ik eraan gesleuteld om te komen tot de perfecte Churros cake. Het resultaat was top. Ook van de elektriciens kreeg hij een dikke duim omhoog.

Voor een churros cake (ongeveer 10 plakken)

  • 225g zachte roomboter
  • 1 el vanille extract
  • 300g kristalsuiker
  • 350g bloem
  • 1el bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 1tl zout
  • 4 eieren + 2 eidooiers
  • 125ml zure room
  • 100ml melk
  • 80ml slagroom

voor de topping

  • 60g suiker
  • 1el kaneel
  • 2el boter, gesmolten

verder nodig: tulband vorm (goéd ingevet!) – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Zo maak je de lekkerste churros cake

Voor de basis van je Churros cake mix je met een mixer de boter, vanille en suiker een minuut of vijf tot het lekker luchtig en crèmig is. Meng de bloem met de bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom. Dan één voor één de eieren bij je boter/suikermengsel mix, schraap de randjes tussentijds goed erbij.

Doe er dan de zure room bij en mix goed. Het lijkt misschien dat het gaat schiften, maar dat komt goed! Om en om gaat er nu bloem, dan melk/room mengsel bij. Tot je een mooi egaal beslag hebt. Dit giet je in de tulband vorm.

Tip voor de perfecte tulband cake

Ik gebruikte een Nordic ware vorm, maar je kunt ook gewoon een gladde tulbandvorm gebruik. Iedere tulbandvorm vet je goed in en bestrooi je licht met bloem voordat je het beslag erin doet. Zo weet je zéker dat ‘ie straks goed te storten is en krijg je de perfecte tulband / cake.

Churros maar dan als cake

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Met een satéprikker kun je dat heel goed controleren. Komt die er schoon uit als je in het midden van de cake prikt, dan is je cake gaar. Anders laat je ‘nog even 5 minuten staan. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen voordat je ‘opdraait en op een rooster/bord verder laat afkoelen. Als de cake 100% is afgekoeld komt het laatste deel. De topping!

Mix de suiker met kaneel en smelt in een kommetje de boter. Bestrijk de afgekoelde cake met boter en strooi hier het suiker/kaneelmengsel over. Doe dit boven een groot bord, zodat je kunt opvangen wat er af valt en kunt hergebruiken. Doe dit over de hele tulband. Daarna kan het grote genieten beginnen!

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.