Churros cake



Niets werkt zó fijn als een nieuwe oven. Zeker als je al bijna 5 weken niks hebt kunnen bakken door de verbouwing. Om ‘m in te wijden besloot ik dus een fijne Churros cake te maken. In een Amerikaans tijdschrift kwam ik de basis van dit cakerecept tegen.

Zoals wel vaker met Amerikaanse recepten heb ik eraan gesleuteld om te komen tot de perfecte Churros cake. Het resultaat was top. Ook van de elektriciens kreeg hij een dikke duim omhoog.

Voor een churros cake (ongeveer 10 plakken)
225g zachte roomboter
1 el vanille extract
300g kristalsuiker
350g bloem
1el bakpoeder
1tl kaneel
1tl zout
4 eieren + 2 eidooiers
125ml zure room
100ml melk
80ml slagroom

voor de topping
60g suiker
1el kaneel
2el boter, gesmolten

verder nodig: tulband vorm (goéd ingevet!) – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Zo maak je de lekkerste churros cake

Voor de basis van je Churros cake mix je met een mixer de boter, vanille en suiker een minuut of vijf tot het lekker luchtig en crèmig is. Meng de bloem met de bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom. Dan één voor één de eieren bij je boter/suikermengsel mix, schraap de randjes tussentijds goed erbij.

Doe er dan de zure room bij en mix goed. Het lijkt misschien dat het gaat schiften, maar dat komt goed! Om en om gaat er nu bloem, dan melk/room mengsel bij. Tot je een mooi egaal beslag hebt. Dit giet je in de tulband vorm.

Tip voor de perfecte tulband cake

Ik gebruikte een Nordic ware vorm, maar je kunt ook gewoon een gladde tulbandvorm gebruik. Iedere tulbandvorm vet je goed in en bestrooi je licht met bloem voordat je het beslag erin doet. Zo weet je zéker dat ‘ie straks goed te storten is en krijg je de perfecte tulband / cake.

Churros cake

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Met een satéprikker kun je dat heel goed controleren. Komt die er schoon uit als je in het midden van de cake prikt, dan is je cake gaar. Anders laat je ‘nog even 5 minuten staan. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen voordat je ‘opdraait en op een rooster/bord verder laat afkoelen. Als de cake 100% is afgekoeld komt het laatste deel. De topping!

Mix de suiker met kaneel en smelt in een kommetje de boter. Bestrijk de afgekoelde cake met boter en strooi hier het suiker/kaneelmengsel over. Doe dit boven een groot bord, zodat je kunt opvangen wat er af valt en kunt hergebruiken. Doe dit over de hele tulband. Daarna kan het grote genieten beginnen!

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.