Churros cake



Om onze nieuwe oven in te wijden bakte ik deze goddelijke churros cake! En ja, dat is net zo lekker als het klinkt. Ik leg je uit hoe je die cake maakt.

Niets werkt zó fijn als een nieuwe oven. Zeker als je al bijna 5 weken niks hebt kunnen bakken door de verbouwing. Om ‘m in te wijden besloot ik dus een fijne Churros cake te maken. In een Amerikaans tijdschrift kwam ik de basis van dit cakerecept tegen.

Zoals wel vaker met Amerikaanse recepten heb ik eraan gesleuteld om te komen tot de perfecte Churros cake. Het resultaat was top. Ook van de elektriciens kreeg hij een dikke duim omhoog.

Voor een churros cake (ongeveer 10 plakken)

  • 225g zachte roomboter
  • 1 el vanille extract
  • 300g kristalsuiker
  • 350g bloem
  • 1el bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 1tl zout
  • 4 eieren + 2 eidooiers
  • 125ml zure room
  • 100ml melk
  • 80ml slagroom

voor de topping

  • 60g suiker
  • 1el kaneel
  • 2el boter, gesmolten

verder nodig: tulband vorm (goéd ingevet!) – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Zo maak je de lekkerste churros cake

Voor de basis van je Churros cake mix je met een mixer de boter, vanille en suiker een minuut of vijf tot het lekker luchtig en crèmig is. Meng de bloem met de bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom. Dan één voor één de eieren bij je boter/suikermengsel mix, schraap de randjes tussentijds goed erbij.

Doe er dan de zure room bij en mix goed. Het lijkt misschien dat het gaat schiften, maar dat komt goed! Om en om gaat er nu bloem, dan melk/room mengsel bij. Tot je een mooi egaal beslag hebt. Dit giet je in de tulband vorm.

Tip voor de perfecte tulband cake

Ik gebruikte een Nordic ware vorm, maar je kunt ook gewoon een gladde tulbandvorm gebruik. Iedere tulbandvorm vet je goed in en bestrooi je licht met bloem voordat je het beslag erin doet. Zo weet je zéker dat ‘ie straks goed te storten is en krijg je de perfecte tulband / cake.

Churros maar dan als cake

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Met een satéprikker kun je dat heel goed controleren. Komt die er schoon uit als je in het midden van de cake prikt, dan is je cake gaar. Anders laat je ‘nog even 5 minuten staan. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen voordat je ‘opdraait en op een rooster/bord verder laat afkoelen. Als de cake 100% is afgekoeld komt het laatste deel. De topping!

Mix de suiker met kaneel en smelt in een kommetje de boter. Bestrijk de afgekoelde cake met boter en strooi hier het suiker/kaneelmengsel over. Doe dit boven een groot bord, zodat je kunt opvangen wat er af valt en kunt hergebruiken. Doe dit over de hele tulband. Daarna kan het grote genieten beginnen!

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!