Churros cake



Churros cake

Niets werkt zó fijn als een nieuwe oven. Zeker als je al bijna 5 weken niks hebt kunnen bakken door de verbouwing. Om deze beauty in te wijden besloot ik dus een fijne cake te maken. In een Amerikaans tijdschrift kwam ik deze goddelijke churros cake tegen.

Zoals wel vaker met Amerikaanse recepten heb ik er wat aan gesleuteld, maar het resultaat was er niet minder om. Ook van de elektriciens kreeg hij een dikke duim omhoog.

Churros cake Smulpaapje

Voor een churros cake (ongeveer 10 plakken)

225g zachte roomboter
1 el vanille extract
300g kristalsuiker
350g bloem
1el bakpoeder
1tl kaneel
1tl zout
4 eieren + 2 eidooiers
125ml zure room
100ml melk
80ml slagroom

voor de topping
60g suiker
1el kaneel
2el boter, gesmolten

verder nodig: tulband vorm (goéd ingevet!) – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Zo maak je de lekkerste churros cake

Mix met een mixer de boter, vanille en suiker een minuut of vijf tot het lekker luchtig en crèmig is. Meng de bloem met de bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom. Dan één voor één de eieren bij je boter/suikermengsel mix, schraap de randjes tussentijds goed erbij.

Tip voor de perfecte tulband cake

Doe er dan de zure room bij en mix goed. Het lijkt misschien dat het gaat schiften, maar dat komt goed! Om en om gaat er nu bloem, dan melk/room mengsel bij. Tot je een mooi egaal beslag hebt. Dit giet je in de tulband vorm.

Ik gebruikte een Nordic ware vorm, maar je kunt ook gewoon een gladde tulbandvorm gebruik. Iedere tulbandvorm vet je goed in en bestrooi je licht met bloem voordat je het beslag erin doet. Zo weet je zéker dat ‘ie straks goed te storten is!

Churroscake Smulpaapje

Churros cake uit de oven

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Met een satéprikker kun je dat heel goed controleren. Komt die er schoon uit als je in het midden van de cake prikt, dan is je cake gaar. Anders laat je ‘nog even 5 minuten staan. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen voordat je ‘opdraait en op een rooster/bord verder laat afkoelen. Als de cake 100% is afgekoeld komt het laatste deel. De topping!

Mix de suiker met kaneel en smelt in een kommetje de boter. Bestrijk de afgekoelde cake met boter en strooi hier het suiker/kaneelmengsel over. Doe dit boven een groot bord, zodat je kunt opvangen wat er af valt en kunt hergebruiken. Doe dit over de hele tulband. Daarna kan het grote genieten beginnen!

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?