Bloemkool & kokos dahl



Een milde Indiase curry, dat is deze bloemkool & kokos dahl. Met lekker veel bloemkool, maar een zoete touch van kokos.

Ik hou van Dahl. Het is voor mij altijd hét bewijs dat Indiaas eten niet heel moeilijk hoeft te zijn. Je hoeft er ook echt niet alle kruidenpasta’s zelf voor te maken. Een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk zijn al een mooi begin voor een heerlijke kom Indiaas comfortfood.

Deze dahl staat ook nog eens in een half uurtje op tafel, is mild van smaak en zit lekker vol met groente. Wat meer wil je voor een makkelijke maar toch spannende doordeweekse maaltijd? Probeer maar!

Bloemkool & kokos dahl voor 4-6 personen

  • 1el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1tl geraspte verse gember
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
  • 1tl kurkuma
  • 2tl garam masala
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
  • 500ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (á 400ml)
  • 250g (gedroogde) rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
  • 100g babyspinazie
  • optioneel: dikke yoghurt of scheutje slagroom

voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan

curry met bloemkool

Bloemkool & kokos dahl

Verhit voor je dahl in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de bloemkool bij die je twee minuutjes op hoog vuur meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde Indiase curry

Nu de bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt, en voeg de linzen toe. Deksel op de pan en zo +/- 25 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de linzen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot de yoghurt/room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de dahl serveert gaat de spinazie erdoor, die slinkt door de warmte. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.