Bloemkool & kokos dahl



Een milde Indiase curry, dat is deze bloemkool & kokos dahl. Met lekker veel bloemkool, maar een zoete touch van kokos.

Ik hou van Dahl. Het is voor mij altijd hét bewijs dat Indiaas eten niet heel moeilijk hoeft te zijn. Je hoeft er ook echt niet alle kruidenpasta’s zelf voor te maken. Een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk zijn al een mooi begin voor een heerlijke kom Indiaas comfortfood.

Deze dahl staat ook nog eens in een half uurtje op tafel, is mild van smaak en zit lekker vol met groente. Wat meer wil je voor een makkelijke maar toch spannende doordeweekse maaltijd? Probeer maar!

Bloemkool & kokos dahl voor 4-6 personen

  • 1el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1tl geraspte verse gember
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
  • 1tl kurkuma
  • 2tl garam masala
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
  • 500ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (á 400ml)
  • 250g (gedroogde) rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
  • 100g babyspinazie
  • optioneel: dikke yoghurt of scheutje slagroom

voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan

curry met bloemkool

Bloemkool & kokos dahl

Verhit voor je dahl in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de bloemkool bij die je twee minuutjes op hoog vuur meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde Indiase curry

Nu de bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt, en voeg de linzen toe. Deksel op de pan en zo +/- 25 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de linzen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot de yoghurt/room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de dahl serveert gaat de spinazie erdoor, die slinkt door de warmte. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!