Arabisch kipstoofpotje



De Marokkaanse lamsstoof uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan was de inspiratie voor deze hartverwarmend lekkere stoofschotel met kip en volop specerijen.

Een ideaal gerecht om in het weekend te maken en of meteen op te eten of de dag erna, als ‘ie nóg lekkerder is, kort terug op te warmen zodat je lekker snel aan tafel kunt. Oh en had ik al gezegd hoe lekker die is en hoe makkelijk te maken?! 😉

Arabisch Kipstoofpotje Smulpaapje

Voor vier personen

750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen, in reepjes
100ml vers sinaasappelsap (om de rozijnen en abrikoos in te wellen)

Specerijenmix

2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember

Verder nodig

2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
verse gember, geraspt
2 courgettes, in grove stukken
1 prei, in ringen (goed gewassen)
2 blikken tomatenblokjes (á 400g)
400ml kippenbouillon
zout & peper

Voor erbij: parelcouscous (of gebruik rijst of gewone couscous)

Zo maak je het Arabisch kipstoofpotje

Meng de specerijen en wrijf de kip met de helft ervan in. Laat dit zolang je wilt intrekken, liefst een uurtje maar langer mag. Verhit een eetlepel olie in een grote stoofpan en braad hierin de kip rondom goudbruin in aan. Haal de kip eruit en leg die even apart op een schoon bord

Kruidig kipstoofpotje

Doe nog een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan gedurende 6-8 minuten op medium vuur. Dan de rest van de specerijenmix erbij, samen met de prei en een minuut aanbakken.

Kipstoofpotje_voor

Makkelijk stoofpotje

De kip gaat nu terug in de pan, samen met de courgetteblokjes, de tomaat uit blijk, bouillon en gedroogde vruchten (rozijnen en abrikoos, inclusief het sap). Zet het vuur hoog, breng aan de kook en draai daarna het vuur terug tot de inhoud pruttelt. Laat het zo 1 – 1 ½ uur pruttelen, met de deksel schuin op de pan.

Serveer met gekookte parelcouscous (of andere graansoort naar keuze). Super lekker is het ook om de restjes van de stoof op te deppen met lekker vers Marokkaans of Turks brood.

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus