Arabisch kipstoofpotje



De lamsstoof uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan was de inspiratie voor deze hartverwarmend lekkere stoofschotel met kip en volop specerijen. Een ideaal stoofgerecht om in het weekend te maken en de dag erna te eten. Dan is je kipstoofschotel namelijk nóg lekkerder. Je hoeft ‘m dan alleen maar kort op te warmen zodat je lekker snel aan tafel kunt.

Oh en had ik al gezegd hoe lekker dit stoofrecept is en hoe makkelijk te maken?! Oh en laat je niet van de wijs brengen door de ingrediëntenlijst, want de meeste specerijen zul je in huis hebben. Kom, we gaan de keuken in.

Ingrediënten – voor vier personen
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen, in reepjes
100ml vers sinaasappelsap (om de rozijnen en abrikoos in te wellen)

Specerijenmix
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember

Verder nodig
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
duimdik stuk verse gember, geraspt
2 courgettes, in grove stukken
1 prei, in ringen (goed gewassen)
2 blikken tomatenblokjes (á 400g)
400ml kippenbouillon
zout & peper

Voor erbij: parelcouscous (of gebruik rijst of gewone couscous)

Arabisch kipstoofpotje

Voor dit stoofpotje met kip begin je met het mengen van de specerijen. Wrijf de kip met de helft ervan in. Laat dit zolang je wilt intrekken, liefst een uurtje maar langer mag. Verhit een eetlepel olie in een grote stoofpan en braad hierin de kip rondom goudbruin in aan. Haal de kip eruit en leg die even apart op een schoon bord. Doe nog een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan gedurende 6-8 minuten op medium vuur. Dan de rest van de specerijenmix erbij, samen met de prei en een minuut aanbakken.

Makkelijk stoofrecept met kip

De kip gaat nu terug in de pan, samen met de courgetteblokjes, de tomaat uit blijk, bouillon en gedroogde vruchten (rozijnen en abrikoos, inclusief het sap). Zet het vuur hoog, breng aan de kook en draai daarna het vuur terug tot de inhoud pruttelt. Laat het zo 1 – 1 ½ uur pruttelen, met de deksel schuin op de pan.

Serveer met gekookte parelcouscous (of andere graansoort naar keuze). Super lekker is het ook om de restjes van de stoof op te deppen met lekker vers Marokkaans of Turks brood. Ik zei het toch, een super makkelijk stoofrecept 😉

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.