Smulpaapje weekmenu – week 35

Ook wij moeten er weer aan geloven, terug naar school. Stiekem vind ik het om meerdere redenen wel lekker. Want het betekent ook weer regelmaat qua eten. En hoe beter om dat te regelen dan met een lekker weekmenu.
Eén keer boodschappen doen, geen gehaast of gestress qua ‘wat eten we vandaag?’ Maar een week lang, iedere dag iets lekkers op tafel. Dat of snel klaar is of makkelijk is voor te bereiden.
Smulpaapje weekmenu – week 35
Dit staat er op het (week)menu:
- Minestrone maaltijdsoep
- Italiaanse kip met tomaat uit de oven
- Pasta met broccoli
- Stamppotje met prei & salami
- Bloemkoolcurry met kikkererwten
- Zelfgemaakte pruimenjam
maandag – Minestronesoep
Een grote pan soep is wat mij betreft puur geluk. Zeker als het een Italiaanse minestronesoep is, bomvol groente en smaakmakers. Mooi begin van de week zo.
dinsdag – Italiaanse kip met tomaat uit de oven
We blijven nog even in Italiaanse sferen, met dit makkelijke ovengerecht met kip.
woensdag – Pasta met broccoli & citroenroomsaus
Wie zegt dat je van de woensdag niet een klein pasta feestje mag houden? Dat wordt het met deze romige pasta zeker!
donderdag – Italiaans stamppotje met prei
We gaan weer even terug naar Italië, maar dan met een stamppot twist. Zo heb je een stamppotje nog niet eerder gegeten.
vrijdag – Bloemkoolcurry met kikkererwten
Deze curry met bloemkool, aardappel en kikkererwten bewijst maar weer eens hoe lekker en gevarieerd je met het hele gezin curry kunt eten.
weekendtip – Pruimenjam
Het seizoen van de pruimen is aangebroken en dat betekent dat nu het moment is om er zelf pruimenjam van te maken. Zó lekker!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 ui
1teen knoflook
2el olie
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 oranje paprika
1 prei
½ courgette
1L groentebouillon
1blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap
1 pot bonenmix (HAK)
1tl tijm
1tl oregano
3 blaadjes laurier
1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
zout & peper
200g (kleine) pasta, naar keuze
dinsdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes
woensdag
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons
600g broccoli
1 citroen
200 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zeezout
2 handjes fijn geraspte (vega) Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze
donderdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami
vrijdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta (bijv. Patak’s)
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grof-gehakte noten, naar keuze
Voor erbij: Naan
Weekendtip
1 kilo reine claudes zonder pit (netto gewicht dus)
500 gram kristalsuiker
sap van ½ citroen
1 tl gemberpoeder
Verder nodig: 6 gesteriliseerde potjes met deksel
Gepubliceerd op 26 augustus 2020