Smulpaapje weekmenu – week 35



Ook wij moeten er weer aan geloven, terug naar school. Stiekem vind ik het om meerdere redenen wel lekker. Want het betekent ook weer regelmaat qua eten. En hoe beter om dat te regelen dan met een lekker weekmenu.

Eén keer boodschappen doen, geen gehaast of gestress qua ‘wat eten we vandaag?’ Maar een week lang, iedere dag iets lekkers op tafel. Dat of snel klaar is of makkelijk is voor te bereiden.

Smulpaapje weekmenu – week 35

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Minestrone maaltijdsoep
  2. Italiaanse kip met tomaat uit de oven
  3. Pasta met broccoli
  4. Stamppotje met prei & salami
  5. Bloemkoolcurry met kikkererwten
  6. Zelfgemaakte pruimenjam

maandag – Minestronesoep

soep

Een grote pan soep is wat mij betreft puur geluk. Zeker als het een Italiaanse minestronesoep is, bomvol groente en smaakmakers. Mooi begin van de week zo.

dinsdag – Italiaanse kip met tomaat uit de oven

Italiaanse kip tomaat

We blijven nog even in Italiaanse sferen, met dit makkelijke ovengerecht met kip.

woensdag – Pasta met broccoli & citroenroomsaus

broccoli pasta

Wie zegt dat je van de woensdag niet een klein pasta feestje mag houden? Dat wordt het met deze romige pasta zeker!

donderdag – Italiaans stamppotje met prei


We gaan weer even terug naar Italië, maar dan met een stamppot twist. Zo heb je een stamppotje nog niet eerder gegeten.

vrijdag – Bloemkoolcurry met kikkererwten

Deze curry met bloemkool, aardappel en kikkererwten bewijst maar weer eens hoe lekker en gevarieerd je met het hele gezin curry kunt eten.

weekendtip – Pruimenjam

pruimenjam

Het seizoen van de pruimen is aangebroken en dat betekent dat nu het moment is om er zelf pruimenjam van te maken. Zó lekker!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 ui
1teen knoflook
2el olie
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 oranje paprika
1 prei
½ courgette
1L groentebouillon
1blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap
1 pot bonenmix (HAK)
1tl tijm
1tl oregano
3 blaadjes laurier
1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
zout & peper
200g (kleine) pasta, naar keuze

dinsdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes

woensdag
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons
600g broccoli
1 citroen
200 ml slagroom
versgemalen zwarte peper en zeezout
2 handjes fijn geraspte (vega) Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze

donderdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
zout & peper
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

vrijdag
1 bloemkool (ongeveer 650g)
2cm verse gember
1teen knoflook
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta (bijv. Patak’s)
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grof-gehakte noten, naar keuze
Voor erbij: Naan

Weekendtip
1 kilo reine claudes zonder pit (netto gewicht dus)
500 gram kristalsuiker
sap van ½ citroen
1 tl gemberpoeder
Verder nodig: 6 gesteriliseerde potjes met deksel

Gepubliceerd op 26 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.