Smulpaapje weekmenu – week 34

Een zomerse lasagne, een rijkgevulde salade en een super snelle roerbak. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu. Met daarnaast nog een heerlijk en verrassend ontbijttaartje, om alle kinderen een hart onder de riem te steken dat ze weer naar school gaan (en voor de ouders om te vieren dat alle kinderen weer naar school gaan 🙂 ).
Maar ik laat je ook zien hoe je een kipsalade op twee totáál verschillende manieren kunt eten. Dus, gauw boodschappen doen en aan de slag!
Smulpaapje weekmenu – week 34
Dit staat er op het (week)menu:
- Zomerse lasagne
- Bulgursalade
- Vietnamese kipsalade
- Super snelle roerbak
- Groente noodles met kip & satésaus
- Zoete Flammkuchen met kiwi
maandag – Zomerse lasagne
Een zomerse variant van de klassieke Italiaanse lasagne, maar dan perfect geschikt voor zomerse dagen.
dinsdag – Bulgur salade
Een vegetarische salade met maar liefst vier soorten groente erin. En super makkelijk om ’s avonds alvast voor te bereiden.
woensdag – Vietnamese kipsalade
Het is een van mijn favoriete Vietnamese salades. Fris, zuurtje erin en lekker licht. Restjes zijn de dag erna heerlijk als lunch
donderdag – Roerbak met spitskool
Met slechts een paar ingrediënten zet je echt in no time een heerlijke roerbakschotel op tafel.
vrijdag – Warme kipsalade met satésaus
De enige manier waarop groentenoodles wel lekker zijn 😉 Dit is de ultieme test!
weekendtip – Zoete Flammkuchen
Eigenlijk is deze Flammkuchen gewoon een taartje waar je mee ontbijt. Maar dan wel eentje met vitaminebommetjes erop!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
10g verse basilicum
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
75-100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (die zijn voorgekookt, ik gebruikte die van Grand Italia)
dinsdag
150g bulgur
½ komkommer
1 venkel
200g broccolirijst (ik kocht kant & klare)
1 puntpaprika
50g rozijnen (of gebruik gedroogde abrikozen)
50g olijven
1 el verse munt
1 el mandarijn azijn (via Foodelicious, of een andere zoete azijn)
1-2 extra vierge olijfolie
½ el za’ atar
woensdag (ingrediënten voor 2 personen)
350ml kippenbouillon
2 kipfilets (ongeveer 300g samen)
200g julienne gesneden wortel
300g witte kool
125g taugé
verse munt, naar smaak
verse koriander, naar smaak
optioneel: grof gehakte pinda’s
60ml vissaus (toko)
2tl geraspte verse gember
180ml water
1teen knoflook, geraspt
1tl palmsuiker (of gebruik rietsuiker)
1-2el limoensap
2tl rijstwijn
donderdag
400g spitskool
250g champignons
2tl sesamolie
1el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst) – gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)
vrijdag
4 kippendijen
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1tl honing
1 limoen
1tl zonnebloemolie
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap
weekendtip
1 rol vers Flammkuchen deeg
200 gram crème fraiche
1 tl kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
2 tl rietsuiker
½ tl vanille extract
100g amandelschaafsel
2 – 3 rijpe golden Zespri kiwi
Gepubliceerd op 20 augustus 2020