Vietnamese kipsalade



Vietnamese kipsalade

Het is een van de vele gerechten uit de Vietnamese keuken waar ik megablij van word. Gezond, licht maar rijk van smaak en ook nog eens zó klaar! De kip pocheer je en in de tussentijd maak je de dressing en meng je de andere ingrediënten. Heerlijk ook om als lichte lunch mee te nemen/geven in de lunchtrommel

Voor twee personen, als maaltijd
350ml kippenbouillon
2 kipfilets (ongeveer 300g samen)
200g julienne gesneden wortel
300g witte kool
125g taugé
verse munt, naar smaak
verse koriander, naar smaak
optioneel: grof gehakte pinda’s

Voor de dressing
60ml vissaus (toko)
2tl geraspte verse gember
180ml water
1teen knoflook, geraspt
1tl palmsuiker (of gebruik rietsuiker)
1-2el limoensap
2tl rijstwijn

Vietnamese kipsalade

Verwarm de bouillon, hij hoeft niet te koken, en pocheer daar de kipfilet in. Voor twee kipfilets van 150g per stuk duurt dit ongeveer 10 minuten. Je wilt ze niet té droog hebben. Haal dan uit het vocht en laat even afkoelen, voor je ze in dunne reepjes snijdt.

Lichte maaltijdsalade met volop groente en kip

Meng in een grote kom de groente en maak de dressing. Proef of de dressing naar smaak is en giet die dan over de groenten. Hussel goed door. Doe hier de kip bij. Garneer met verse kruiden en als je wilt met een handje gehakte noten. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 5 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.