Warme kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus



Warme kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus

Als je het gezonde van groentenoodles combineert met de lekkerste satésaus ever, dan snap je het wat mij betreft. Donal Skehan snapt de combi gezond en lekker als geen ander. Dit recept, dat ik overigens – sorry ik kan het toch niet laten – ietsie aanpaste komt uit zijn boek Vers! Die satésaus is trouwens zó lekker, dat ik je bij deze verplicht om ‘m vooral heel veel te proeven. Gewoon om zeker te zijn…

Voor vier personen
4 kippendijen, in reepjes
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 duimgroot stuk verse gember, geschild en in plakjes
1tl honing
rasp van 1 limoen
1tl zonnebloemolie

Voor de groentenoodles
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer

Voor de allerlekkerste satésaus
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Verder nodig: spiraalsnijder (of dunschiller) – gefrituurde uitjes

Marinade voor kippendijen

Meng de kipreepjes met alle verdere ingrediënten. Zet minstens een half uur, afgedekt, weg. Maar langer marineren mag natuurlijk altijd. Je kunt dit, net als de satésaus, prima de avond van te voren al klaar maken. Wanneer je zover bent verhit je een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur, en bak je de kip in 8 minuten goudbruin en gaar.

De allerlekkerste satésaus

Doe de kokosmelk, pindakaas en alle smaakmakers in een pannetje en verwarm tot de pindakaas is opgelost. Laat even paar minuutjes zachtjes pruttelen. Proef en kijk of je de smaak nog wat wilt aanpassen. Pittiger? Dan nog wat srirachisaus erbij. Meer notensmaak? Dan nog wat pindakaas. Houdt warm op laag vuur.

Groentenoodles

Met een spiraalsnijder (ik gebruik die van Microplane) maak je groentespaghetti. Met een dunschiller kan ook prima, dan krijg je iets bredere linten. Doe de wortel en courgette alvast in een kom. De komkommer wil je even goed droogdeppen, daar zit meer water in. Hussel dan alles door elkaar. Kip erover, satésaus zoveel als je wilt en maak af met gefrituurde uitjes.

Warme kipsalade met satésaus

Zowel lekker met de kip net uit de pan, als een koude salade. Die kan dus ook prima als lunch – thuis of op kantoor – gegeten worden. Houden je kinderen, net als die van mij, niet van rauwe groenteslierten… dan kook je even wat rijst of noodles en geef je ze er hun eigen favoriete groente bij.

Gepubliceerd op 4 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.