Warme kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus



Warme kipsalade met groentenoodles en de lekkerste satésaus

Als je het gezonde van groentenoodles combineert met de lekkerste satésaus ever, dan snap je het wat mij betreft. Donal Skehan snapt de combi gezond en lekker als geen ander. Dit recept, dat ik overigens – sorry ik kan het toch niet laten – ietsie aanpaste komt uit zijn boek Vers! Die satésaus is trouwens zó lekker, dat ik je bij deze verplicht om ‘m vooral heel veel te proeven. Gewoon om zeker te zijn…

Voor vier personen
4 kippendijen, in reepjes
½ el kurkuma
½ el kerriepoeder
2tl gemalen koriander
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 duimgroot stuk verse gember, geschild en in plakjes
1tl honing
rasp van 1 limoen
1tl zonnebloemolie

Voor de groentenoodles
2 grote wortels
1 courgette
1 komkommer

Voor de allerlekkerste satésaus
200ml kokosmelk
4el pindakaas
½ el ketjap manis
1tl srirachi saus (of gebruik sambal)
½ tl gemberpoeder
½ tl knoflookpoeder
1el limoensap

Verder nodig: spiraalsnijder (of dunschiller) – gefrituurde uitjes

Marinade voor kippendijen

Meng de kipreepjes met alle verdere ingrediënten. Zet minstens een half uur, afgedekt, weg. Maar langer marineren mag natuurlijk altijd. Je kunt dit, net als de satésaus, prima de avond van te voren al klaar maken. Wanneer je zover bent verhit je een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur, en bak je de kip in 8 minuten goudbruin en gaar.

De allerlekkerste satésaus

Doe de kokosmelk, pindakaas en alle smaakmakers in een pannetje en verwarm tot de pindakaas is opgelost. Laat even paar minuutjes zachtjes pruttelen. Proef en kijk of je de smaak nog wat wilt aanpassen. Pittiger? Dan nog wat srirachisaus erbij. Meer notensmaak? Dan nog wat pindakaas. Houdt warm op laag vuur.

Groentenoodles

Met een spiraalsnijder (ik gebruik die van Microplane) maak je groentespaghetti. Met een dunschiller kan ook prima, dan krijg je iets bredere linten. Doe de wortel en courgette alvast in een kom. De komkommer wil je even goed droogdeppen, daar zit meer water in. Hussel dan alles door elkaar. Kip erover, satésaus zoveel als je wilt en maak af met gefrituurde uitjes.

Warme kipsalade met satésaus

Zowel lekker met de kip net uit de pan, als een koude salade. Die kan dus ook prima als lunch – thuis of op kantoor – gegeten worden. Houden je kinderen, net als die van mij, niet van rauwe groenteslierten… dan kook je even wat rijst of noodles en geef je ze er hun eigen favoriete groente bij.

Gepubliceerd op 4 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.