Zoete Flammkuchen met Zespri kiwi & amandel



Een Flammkuchen die je zoet belegt? Ja, echt waar! En dat is me toch lekker. Zeker met die heerlijke rijpe Zespri kiwi en de crunch van amandel. Als dat geen lekkere start is van je dag? Want deze zoete Flammkuchen kun je namelijk geweldig als ontbijt serveren. En zo vlak voor het einde van de zomervakantie is een verrassend ontbijt toch extra lekker?!

Ik gebruikte voor deze zoete Flammkuchen SunGold Zespri kiwi, maar niets houdt je tegen om te kiezen voor de groene variant. Of gebruik ze eens om en om! Hopelijk heb je hiermee in ieder geval weer wat inspiratie om de keuken in te duiken en eens iets anders te maken dan een hartige Flammkuchen.

Dit heb je nodig
1 rol vers Flammkuchen deeg
200 gram crème fraiche
1 tl kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
2 tl rietsuiker
½ tl vanille extract
100g amandelschaafsel
2 – 3 rijpe SunGold Zespri kiwi’s, geschild en in dunne plakjes

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5-10 minuten en 20 minuten oventijd

Zoete Flammkuchen met kiwi & amandel

Rol het deeg uit en leg met het papier en al op de bakplaat. Bak dit 5 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd meng je de crème fraiche met de kaneel, gember, suiker en vanille. Haal de bakplaat dan uit de oven en laat even afkoelen. Verhoog de temperatuur van je oven naar 200C.

Verdeel het crème fraiche mengsel gelijkmatig over de afgekoelde bodem. Verdeel het amandelschaafsel over deze laag en bak dit nog 10- 15 minuten in de oven die nu op 200C staat. Hou de oven wel in de gaten, als het amandelschaafsel en het deeg goudbruin zijn, dan kan het zijn dat je de Flammkuchen iets eerder uit de oven moet halen.

Een lekkere start van de dag met Zespri kiwi

Laat je Flammkuchen dan heel even afkoelen. Leg op een rooster en bestrooi met poedersuiker. Verdeel de plakjes kiwi erover en serveer.

Susan Aretz x Zespri kiwi

Voor het derde jaar op rij werk ik samen met Zespri kiwi. Dit recept dat ik voor hen ontwikkelde is dan ook onderdeel van deze samenwerking. Op de site vind je meerdere recepten met kiwi die ik voor hen maakte, die vind je hier bij elkaar verzameld.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
13 januari 2021
spitskool roerbak
 
Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!
12 januari 2021
wafels met kaneelsuiker
 
Churros wafels

Deze wafels doen denken aan churros, die lekkere gefrituurde stengels met kaneelsuiker. Ik maakte er wafels van. Voor een top begin van je dag!