Zoete Flammkuchen met Zespri kiwi & amandel



Een Flammkuchen die je zoet belegt? Ja, echt waar! En dat is me toch lekker. Zeker met die heerlijke rijpe Zespri kiwi en de crunch van amandel. Als dat geen lekkere start is van je dag? Want deze zoete Flammkuchen kun je namelijk geweldig als ontbijt serveren. En zo vlak voor het einde van de zomervakantie is een verrassend ontbijt toch extra lekker?!

Ik gebruikte voor deze zoete Flammkuchen SunGold Zespri kiwi, maar niets houdt je tegen om te kiezen voor de groene variant. Of gebruik ze eens om en om! Hopelijk heb je hiermee in ieder geval weer wat inspiratie om de keuken in te duiken en eens iets anders te maken dan een hartige Flammkuchen.

Dit heb je nodig
1 rol vers Flammkuchen deeg
200 gram crème fraiche
1 tl kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
2 tl rietsuiker
½ tl vanille extract
100g amandelschaafsel
2 – 3 rijpe SunGold Zespri kiwi’s, geschild en in dunne plakjes

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5-10 minuten en 20 minuten oventijd

Zoete Flammkuchen met kiwi & amandel

Rol het deeg uit en leg met het papier en al op de bakplaat. Bak dit 5 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd meng je de crème fraiche met de kaneel, gember, suiker en vanille. Haal de bakplaat dan uit de oven en laat even afkoelen. Verhoog de temperatuur van je oven naar 200C.

Verdeel het crème fraiche mengsel gelijkmatig over de afgekoelde bodem. Verdeel het amandelschaafsel over deze laag en bak dit nog 10- 15 minuten in de oven die nu op 200C staat. Hou de oven wel in de gaten, als het amandelschaafsel en het deeg goudbruin zijn, dan kan het zijn dat je de Flammkuchen iets eerder uit de oven moet halen.

Een lekkere start van de dag met Zespri kiwi

Laat je Flammkuchen dan heel even afkoelen. Leg op een rooster en bestrooi met poedersuiker. Verdeel de plakjes kiwi erover en serveer.

Susan Aretz x Zespri kiwi

Voor het derde jaar op rij werk ik samen met Zespri kiwi. Dit recept dat ik voor hen ontwikkelde is dan ook onderdeel van deze samenwerking. Op de site vind je meerdere recepten met kiwi die ik voor hen maakte, die vind je hier bij elkaar verzameld.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!