Zoete Flammkuchen met Zespri kiwi & amandel



Een Flammkuchen die je zoet belegt? Ja, echt waar! En dat is me toch lekker. Zeker met die heerlijke rijpe Zespri kiwi en de crunch van amandel. Als dat geen lekkere start is van je dag? Want deze zoete Flammkuchen kun je namelijk geweldig als ontbijt serveren. En zo vlak voor het einde van de zomervakantie is een verrassend ontbijt toch extra lekker?!

Ik gebruikte voor deze zoete Flammkuchen SunGold Zespri kiwi, maar niets houdt je tegen om te kiezen voor de groene variant. Of gebruik ze eens om en om! Hopelijk heb je hiermee in ieder geval weer wat inspiratie om de keuken in te duiken en eens iets anders te maken dan een hartige Flammkuchen.

Dit heb je nodig
1 rol vers Flammkuchen deeg
200 gram crème fraiche
1 tl kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
2 tl rietsuiker
½ tl vanille extract
100g amandelschaafsel
2 – 3 rijpe SunGold Zespri kiwi’s, geschild en in dunne plakjes

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5-10 minuten en 20 minuten oventijd

Zoete Flammkuchen met kiwi & amandel

Rol het deeg uit en leg met het papier en al op de bakplaat. Bak dit 5 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd meng je de crème fraiche met de kaneel, gember, suiker en vanille. Haal de bakplaat dan uit de oven en laat even afkoelen. Verhoog de temperatuur van je oven naar 200C.

Verdeel het crème fraiche mengsel gelijkmatig over de afgekoelde bodem. Verdeel het amandelschaafsel over deze laag en bak dit nog 10- 15 minuten in de oven die nu op 200C staat. Hou de oven wel in de gaten, als het amandelschaafsel en het deeg goudbruin zijn, dan kan het zijn dat je de Flammkuchen iets eerder uit de oven moet halen.

Een lekkere start van de dag met Zespri kiwi

Laat je Flammkuchen dan heel even afkoelen. Leg op een rooster en bestrooi met poedersuiker. Verdeel de plakjes kiwi erover en serveer.

Susan Aretz x Zespri kiwi

Voor het derde jaar op rij werk ik samen met Zespri kiwi. Dit recept dat ik voor hen ontwikkelde is dan ook onderdeel van deze samenwerking. Op de site vind je meerdere recepten met kiwi die ik voor hen maakte, die vind je hier bij elkaar verzameld.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 oktober 2020
muffins
 
Muffins met citroen & maanzaad

Samen muffins bakken is niet alleen super gezellig, het kan met de juiste apparatuur ook nog eens kinderlijk eenvoudig zijn. Dat ga ik je uitleggen!
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.