Zoete Flammkuchen met Zespri kiwi & amandel



Een Flammkuchen die je zoet belegt? Ja, echt waar! En dat is me toch lekker. Zeker met die heerlijke rijpe Zespri kiwi en de crunch van amandel. Als dat geen lekkere start is van je dag? Want deze zoete Flammkuchen kun je namelijk geweldig als ontbijt serveren. En zo vlak voor het einde van de zomervakantie is een verrassend ontbijt toch extra lekker?!

Ik gebruikte voor deze zoete Flammkuchen SunGold Zespri kiwi, maar niets houdt je tegen om te kiezen voor de groene variant. Of gebruik ze eens om en om! Hopelijk heb je hiermee in ieder geval weer wat inspiratie om de keuken in te duiken en eens iets anders te maken dan een hartige Flammkuchen.

Dit heb je nodig
1 rol vers Flammkuchen deeg
200 gram crème fraiche
1 tl kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
2 tl rietsuiker
½ tl vanille extract
100g amandelschaafsel
2 – 3 rijpe SunGold Zespri kiwi’s, geschild en in dunne plakjes

verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)
Bereidingstijd: 5-10 minuten en 20 minuten oventijd

Zoete Flammkuchen met kiwi & amandel

Rol het deeg uit en leg met het papier en al op de bakplaat. Bak dit 5 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd meng je de crème fraiche met de kaneel, gember, suiker en vanille. Haal de bakplaat dan uit de oven en laat even afkoelen. Verhoog de temperatuur van je oven naar 200C.

Verdeel het crème fraiche mengsel gelijkmatig over de afgekoelde bodem. Verdeel het amandelschaafsel over deze laag en bak dit nog 10- 15 minuten in de oven die nu op 200C staat. Hou de oven wel in de gaten, als het amandelschaafsel en het deeg goudbruin zijn, dan kan het zijn dat je de Flammkuchen iets eerder uit de oven moet halen.

Een lekkere start van de dag met Zespri kiwi

Laat je Flammkuchen dan heel even afkoelen. Leg op een rooster en bestrooi met poedersuiker. Verdeel de plakjes kiwi erover en serveer.

Susan Aretz x Zespri kiwi

Voor het derde jaar op rij werk ik samen met Zespri kiwi. Dit recept dat ik voor hen ontwikkelde is dan ook onderdeel van deze samenwerking. Op de site vind je meerdere recepten met kiwi die ik voor hen maakte, die vind je hier bij elkaar verzameld.

Gepubliceerd op 16 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.