Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit … We trekken ons gewoon niks aan van wel of geen zomers weer, die zomer tover je gewoon met dit weekmenu op je bord.
Want we eten deze week weer uit alle windstreken van de wereld, met recepten uit Italië, India en Spanje. Krijg je ook zo’n trek? Dan maar gauw de keuken in!
Smulpaapje weekmenu – week 31
Dit staat er op het (week)menu:
- Lasagne bolognese
- Butter chicken curry
- Lauwwarme pastasalade met makreel
- Spaanse aardappeltortilla
- Pasta pesto met gehaktballetjes en burrata
- Kruisbessen kruimeltaart
maandag – Lasagne bolognese
Zelf je lasagne maken, met de hulp van Roberta’s Pastabijbel. Dan eet je lasagne, zoals de Italianen ‘m zelf maken. Wat een feest!
dinsdag – Butter chicken
Een fantastisch milde curry, dat is deze Butter Chicken uit het boek De wereld thuis. Een culinair avontuur, gewoon in je eigen keuken.
woensdag – Pastasalade met makreel van Maaike
Tijdens de zomer even geen nieuwe Curaçao blogs van Maaike, maar wel het recept van haar heerlijke pastasalade met venkel en makreel.
donderdag – Aardappeltortilla met chorizo
Of het nu pijpenstelen giet of prachtig weer is, deze Spaanse tortilla met aardappel en chorizo tovert direct het Spaanse gevoel op je bord.
vrijdag – Pasta pesto met burrata & gehaktballetjes
Gewone pasta pesto is al een feestje, maar als je deze variant met burrata en gehaktballetjes probeert ben je helemaal gelukkig.
weekendtip – Kruimeltaart met kruisbessen
Kruisbessen zijn nu volop in het seizoen. En met dat fijne besje maak je heel eenvoudig deze verrukkelijke kruimeltaart. Je weekend is officieel begonnen!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 tenen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 ui
500g gehakt
200ml witte wijn
2el tomatenpuree
300ml passata
200ml water
100ml melk.
100g Parmezaanse kaas
olijfolie
100g boter
80g bloem
1liter melk
snuf nootmuskaat
dinsdag
500g kippendijen zonder bot
duimgroot stuk verse gember
3 tenen knoflook
1el (milde) kerrie
1el chilipoeder
2el zonnebloemolie
80g roomboter
2 uien
1 blik gepelde tomaten (San Marzano)
1el garam masala (o.a. bij de toko te koop, maar ook in de supermarkt)
1tl gemberpoeder
1el mild paprikapoeder
50g bruine suiker
1 el sambal badjak
100ml kippenbouillon
60g creme fraiche
50g gezouten cashewnoten
handje peterselie
woensdag
2 venkelknollen (ongeveer 600g)
6 stengels bleekselderij
2 sinaasappels
1 granny smith of jonagold appel
3 a 4 grote stukken makreelfilet, gerookt of gestoomd
350 gram pasta, zoals trottole of vlinderpasta.
Handjevol walnoten
200 ml yoghurt
2 eetlepels grove mosterd (of iets meer naar smaak)
2 eetlepels mayonaise
donderdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
vrijdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum
weekendtip
300g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl baking soda
1 tl kaneel (gemalen)
1 tl gember (gemalen)
75 g suiker
250 g kruisbessen + 75 g suiker
250 g halfvolle yoghurt
1 ei
75 ml zonnebloemolie
50 g koude boter, in blokjes
75 g bloem
50 g rietsuiker
Gepubliceerd op 30 juli 2020