Smulpaapje weekmenu – week 30

Soms ontbreekt het mij ook wel eens aan inspiratie, om te bedenken wat ik wil eten. Gelukkig word ik soort van gedwongen hier toch over na te denken, omdat ik voor jullie wel altijd een lekker weekmenu klaar wil hebben staan.
Dus dook ik mijn eigen site in en ontdekte weer volop lekkers voor komende week. Heel veel groentegerechten dit keer waar ook de kleinsten van zullen smullen. Benieuwd welke jullie favoriet is/wordt.
Smulpaapje weekmenu – week 30
Dit staat er op het (week)menu:
- Midden-Oosten spaghetti
- Maaike’s Oosterse boontjes
- Pasta met zalm & courgette
- Honingmosterd kip met rijst
- Turkse pizza
- Brownie met cheesecake topping
maandag – Midden-Oosten spaghetti met champignons
Dit recept voor deze bijzondere Midden-Oostenspaghetti komt uit het boek Bazaar. Het lijkt een wonderlijk gerecht, maar iedereen die het gemaakt heeft is overtuigd van de heerlijke combinatie van Midden-Oosten kruiden en specerijen samen met de pasta.
dinsdag – Maaike’s Oosterse boontjes
Als je denkt dat jouw kinderen slechte groente-eters zijn, dan moet je zéker dit recept voor Maaike’s Oosterse Boontjes eens proberen. Menig kind heeft zijn bord erna (bijna) afgelikt. True story!
woensdag – Pasta met zalm & courgette
Maar een paar verse ingrediënten en verder vooral ingrediënten uit de voorraadkast die samen zorgen voor een onweerstaanbaar lekkere pasta met zalm en courgette!.
donderdag – Honingmosterd kip uit de oven
Alle ingrediënten voor deze honingmosterd kip doe je in één pan en daarna laat je de oven lekker het werk doen. Leun achterover, relax en geniet daarna van je verse, zelfbereide maaltijd.
vrijdag – Turkse pizza met lamsgehakt
Zo vlak voor het weekend is het tijd voor een Turkse pizza met lamsgehakt. Als je die wel eens kant & klaar koopt, wil je hierna nooit meer een andere dan deze zelfgemaakte Turkse pizza. Probeer maar eens.
weekendtip – Brownie met kersen & cheesecaketopping
Decadenter dan deze brownie met kersen én cheesecaketoppping wordt het niet. Lekkerder ook niet trouwens 😉 Dus duik de keuken in en nodig vrienden uit voor de koffie. Want dit wil je met heel veel mensen delen, om te voorkomen dat je ze allemaal zelf op eet….
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
handvol sesamzaadjes
½ tl chilivlokken (ik gebruikte net iets minder)
1 kilo kastanjechampignons
6 tenen knoflook
1 volle tl kaneel
2 tl komijnpoeder
1 tl grofgemalen zwarte peper
4 el lichte sojasaus
3 el rozenharissa
2 el tahin
400g spaghetti
1 bosje lenteui
30g koriander
dinsdag
1kg sperziebonen
200g champignons
1 puntpaprika
350g gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
Scheutje zonnebloemolie
2el Ketjap Manis (ik gebruikte ABC Ketjap)
1el Sweet Chili saus
Zilvervliesrijst
Om te serveren: gebakken uitjes
woensdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze, ik gebruikte fusilli
400g verse zalm
donderdag
6 drumsticks
(2 voor de volwassenen en 1 voor de kids, maar hoeveelheden kun je aanpassen natuurlijk)
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
1 sinaasappel
500g sperziebonen
vrijdag
1 tomaat (100g)
1 grote sjalot (75g)
½ rode paprika (100g)
200g lamsgehakt
1 tl gedroogde tijm
½ tl gemalen komijn
1el verse peterselie
275g bloem
weekendtip
250g roomboter
175g zeezout karamel chocola (Tony’s Chocolonely)
250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1 tl vanille
50g bloem
65g cacao
400g roomkaas
100g fijne suiker
75ml slagroom
2 eieren
1 blik kersenvlaaivulling (HAK)
Gepubliceerd op 23 juli 2020