Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping en kersenswirl zit werkelijk alles, maar dan ook alles wat lekker is. De perfecte traktatie voor een verjaardag of als decadent dessert. Mijn ultieme brownierecept paste ik voor deze brownie cheesecake iets aan. Ik gebruikte de karamel zeezout van Tony’s Chocolonely voor de brownie bodem. Zoet, met een hint van zout contrasteert gewéldig met het romige van de cheesecake topping.
Om het nóg decadenter te maken deed ik tussen het beslag voor de brownie en de topping van cheesecake nog een laag kersen. Dit keer gebruikte ik een blik kant en klare kersenvulling, maar je zou ook zelf kersenjam kunnen maken en die er tussen doen. Door de drie lagen met elkaar te verbinden ontstaat er een swirl. Dit doe je heel eenvoudig door met een mes door het beslag heen te gaan, voor je de brownie bakt.
Kijk dit keer vooral even niet naar de ingrediënten, maar kijk vooral naar het resultaat. Want deze brownie cheesecake deel je gewoon lekker met heel veel vrienden. Dit heb je er voor nodig:
ingrediënten brownie
250g roomboter
175g zeezout karamel chocola (Tony’s Chocolonely)
250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1 tl vanille
50g bloem
65g cacao
ingrediënten cheesecake topping
400g roomkaas
100g fijne suiker
75ml slagroom
2 eieren
verder nodig
1 blik kersenvlaaivulling (HAK)
1 bakblik, voorzien van bakpapier (29×19 cm)
Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten oventijd
Brownie met cheesecaketopping
Laat voor de brownies eerst de boter in een pannetje smelten, zonder te kleuren. Voeg daar de chocola (in stukjes) aan toe en laat zachtjes smelten. Dan de suiker erbij en ook die laten smelten. Haal de pan nu van het vuur en met een garde mix je een voor een de eieren erdoor. Voeg dan de vanille, bloem en cacao toe en meng alles goed door. Laat dit even staan.
Brownie met Tony’s Chocolonely
Met een mixer mix je de roomkaas los. Voeg daar de suiker aan toe en mix tot die is opgenomen. Dan de slagroom erbij en goed mixen. Tot slot een voor een de eieren erbij en goed mixen tot alles is opgenomen.
Brownie met cheesecake & kersen
In je bakblik gaat op de bodem het browniebeslag. Daarover heen verdeel je, zo gelijkmatig mogelijk, de kersenvulling. Daarop gaat het cheesecake mengsel. Strijk glad en ga er dan met een mes doorheen, om op die manier swirls te creëren.
Bak je brownie met cheesecaketopping 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er dan uit en laat afkoelen. Zet het daarna minstens 4 uur in de koelkast, voor je het in stukken snijdt. Nodig vrienden en/of familie uit en genieten maar!
Gepubliceerd op 13 april 2021
14 reacties
Beste Susan, wat voor formaat bakblik heb jij gebruikt?
die was ik inderdaad vergeten toe te voegen in de tekst (nu aangevuld) 29×19 cm blik gebruik ik
Wat een super lekker taartje en ook weinig moeite om het te maken!
Super om te horen Marian, dankjewel!
kan ik de kersenvulling ook weglaten?
ja hoor, dat kan
Wat een traktatie is deze taart! Supermakkelijk en snel te bereiden en iedereen vind hem heerlijk!
wat super om te horen Monique, dankjewel!
Welke roomkaas wordt er gebruikt? Merk en/of winkel zou ik graag willen weten. Wil deze voor donderdag maken. Zou ik hem ook een avond van tevoren al kunnen maken en dan in de koelkast bewaren? Alvast bedankt voor beantwoorden van mijn vragen.
hi Miranda, ik gebruik de naturel roomkaas van Philadelphia (geen light dingen!), die is in iedere supermarkt te koop. En ja hoor, avond van te voren kan prima. Goed laten afkoelen, dan afdekken en in de koelkast zetten. Half uurtje voor je ‘m gaat servereren uit de koelkast halen. Dan is ‘ie het lekkerst. Veel plezier met maken!
Hij staat nu in de oven , ruikt al heerlijk in ieder geval. Dankje wel voor je antwoord!
Was heerlijk & ook door bezoek en buren goedgekeurd!
super om te horen!
Wat een waanzinnig lekker taartje. Echt te lekker 😋 😋 😋 😋