Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl



In deze brownie met cheesecake topping en kersenswirl zit werkelijk alles, maar dan ook alles wat lekker is. De perfecte traktatie voor een verjaardag of als decadent dessert. Mijn ultieme brownierecept paste ik voor deze brownie cheesecake iets aan. Ik gebruikte de karamel zeezout van Tony’s Chocolonely voor de brownie bodem. Zoet, met een hint van zout contrasteert gewéldig met het romige van de cheesecake topping.

Om het nóg decadenter te maken deed ik tussen het beslag voor de brownie en de topping van cheesecake nog een laag kersen. Dit keer gebruikte ik een blik kant en klare kersenvulling, maar je zou ook zelf kersenjam kunnen maken en die er tussen doen. Door de drie lagen met elkaar te verbinden ontstaat er een swirl. Dit doe je heel eenvoudig door met een mes door het beslag heen te gaan, voor je de brownie bakt.

Kijk dit keer vooral even niet naar de ingrediënten, maar kijk vooral naar het resultaat. Want deze brownie cheesecake deel je gewoon lekker met heel veel vrienden. Dit heb je er voor nodig:

ingrediënten brownie

250g roomboter
175g zeezout karamel chocola (Tony’s Chocolonely)
250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1 tl vanille
50g bloem
65g cacao

ingrediënten cheesecake topping

400g roomkaas
100g fijne suiker
75ml slagroom
2 eieren

verder nodig

1 blik kersenvlaaivulling (HAK)
1 bakblik, voorzien van bakpapier (29×19 cm)
Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten oventijd

Brownie met cheesecaketopping

Laat voor de brownies eerst de boter in een pannetje smelten, zonder te kleuren. Voeg daar de chocola (in stukjes) aan toe en laat zachtjes smelten. Dan de suiker erbij en ook die laten smelten. Haal de pan nu van het vuur en met een garde mix je een voor een de eieren erdoor. Voeg dan de vanille, bloem en cacao toe en meng alles goed door. Laat dit even staan.

Brownie met Tony’s Chocolonely

Met een mixer mix je de roomkaas los. Voeg daar de suiker aan toe en mix tot die is opgenomen. Dan de slagroom erbij en goed mixen. Tot slot een voor een de eieren erbij en goed mixen tot alles is opgenomen.

tony's brownie

Brownie met cheesecake & kersen

In je bakblik gaat op de bodem het browniebeslag. Daarover heen verdeel je, zo gelijkmatig mogelijk, de kersenvulling. Daarop gaat het cheesecake mengsel. Strijk glad en ga er dan met een mes doorheen, om op die manier swirls te creëren.

Bak je brownie met cheesecaketopping 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er dan uit en laat afkoelen. Zet het daarna minstens 4 uur in de koelkast, voor je het in stukken snijdt. Nodig vrienden en/of familie uit en genieten maar!

Gepubliceerd op 13 april 2021


14 reacties

  1. Nathalie schreef:

    Beste Susan, wat voor formaat bakblik heb jij gebruikt?

  2. Marian schreef:

    Wat een super lekker taartje en ook weinig moeite om het te maken!

  3. claudia brinkmann schreef:

    kan ik de kersenvulling ook weglaten?

  4. Monique schreef:

    Wat een traktatie is deze taart! Supermakkelijk en snel te bereiden en iedereen vind hem heerlijk!

    • Susan Aretz schreef:

      wat super om te horen Monique, dankjewel!

    • Miranda schreef:

      Welke roomkaas wordt er gebruikt? Merk en/of winkel zou ik graag willen weten. Wil deze voor donderdag maken. Zou ik hem ook een avond van tevoren al kunnen maken en dan in de koelkast bewaren? Alvast bedankt voor beantwoorden van mijn vragen.

      • Susan Aretz schreef:

        hi Miranda, ik gebruik de naturel roomkaas van Philadelphia (geen light dingen!), die is in iedere supermarkt te koop. En ja hoor, avond van te voren kan prima. Goed laten afkoelen, dan afdekken en in de koelkast zetten. Half uurtje voor je ‘m gaat servereren uit de koelkast halen. Dan is ‘ie het lekkerst. Veel plezier met maken!

  5. Audrey schreef:

    Wat een waanzinnig lekker taartje. Echt te lekker 😋 😋 😋 😋

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.