Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin



Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour

De smaken zijn totaal anders dan je verwacht van een pastagerecht, maar juist dat maakt ‘m zo onweerstaanbaar. Puur comfortfood wat mij betreft, en een mooie manier om je kinderen een andere smaak te laten proeven.

Wellicht twijfel je even, omdat een Midden-Oostenspaghetti misschien wat vreemd klinkt. Maar echt, het is een fantastisch lekker vegetarisch pastarecept. Gewoon een keer proberen!

Vegetarische pasta voor 4-6 personen

  • handvol sesamzaadjes
  • ½ tl chilivlokken (ik gebruikte net iets minder)
  • 1 kilo kastanjechampignons
  • 6 tenen knoflook, in plakjes (ik gebruikte de helft)
  • 1 volle tl kaneel
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • 4 el lichte sojasaus
    3 el rozenharissa (ik gebruikte de milde harissa van Souq, bij AH te koop)
  • 2 el tahin
  • 1 liter kokend water
  • 400g spaghetti
  • 1 bosje lenteui, schuine ringetjes
  • 30g koriander

spaghetti uit Bazaar

Vegetarische spaghetti met champignons

Begin voor je vegetarische pasta met het roosteren, in een droge koekenpan , van de sesamzaadjes en chili tot het aroma vrijkomt, op niet te hoog vuur. Haal uit de pan en laat in een bakje afkoelen. De champignons moeten grof gehakt zijn. Dat kan met de hand of in de keukenmachine. Bak die, in een grote pan op hoog vuur (zonder olie), een minuut of 5-6 tot ze vocht hebben vrijgelaten en bruin zijn. Voeg dan wat olijfolie toe, zet het vuur lager, en voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee.

Spaghetti met champignons, harissa en tahin

Kook ondertussen in een ruime pan gezouten water je spaghetti beetgaar. Voeg aan de champignons kaneel, komijn en peper toe en bak 2 minuten mee. Roer er dan de sojasaus, harissa en tahin doorheen. Voeg kokend water toe. Je hebt niet een volle liter nodig, de exacte hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt. Breng, indien gewenst, op smaak met zout of extra sojasaus, zet het vuur hoger en breng de saus aan de kook.

Midden-Oosten Spaghetti uit Bazaar

Roer de gekookte (en uitgelekte pasta), lente ui en koriander door de saus en laat alles warm worden. Bestrooi bij het serveren met het geroosterde sesamzaad en chilivlokkenmengsel. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 16 oktober 2020


2 reacties

  1. Joseph schreef:

    Wat een bijzondere combinatie, klinkt heel verrassend met de kaneel. Ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!