Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin



Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour

De smaken zijn totaal anders dan je verwacht van een pastagerecht, maar juist dat maakt ‘m zo onweerstaanbaar. Puur comfortfood wat mij betreft, en een mooie manier om je kinderen een andere smaak te laten proeven.

Wellicht twijfel je even, omdat een Midden-Oostenspaghetti misschien wat vreemd klinkt. Maar echt, het is een fantastisch lekker vegetarisch pastarecept. Gewoon een keer proberen!

Vegetarische pasta voor 4-6 personen

  • handvol sesamzaadjes
  • ½ tl chilivlokken (ik gebruikte net iets minder)
  • 1 kilo kastanjechampignons
  • 6 tenen knoflook, in plakjes (ik gebruikte de helft)
  • 1 volle tl kaneel
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • 4 el lichte sojasaus
    3 el rozenharissa (ik gebruikte de milde harissa van Souq, bij AH te koop)
  • 2 el tahin
  • 1 liter kokend water
  • 400g spaghetti
  • 1 bosje lenteui, schuine ringetjes
  • 30g koriander

spaghetti uit Bazaar

Vegetarische spaghetti met champignons

Begin voor je vegetarische pasta met het roosteren, in een droge koekenpan , van de sesamzaadjes en chili tot het aroma vrijkomt, op niet te hoog vuur. Haal uit de pan en laat in een bakje afkoelen. De champignons moeten grof gehakt zijn. Dat kan met de hand of in de keukenmachine. Bak die, in een grote pan op hoog vuur (zonder olie), een minuut of 5-6 tot ze vocht hebben vrijgelaten en bruin zijn. Voeg dan wat olijfolie toe, zet het vuur lager, en voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee.

Spaghetti met champignons, harissa en tahin

Kook ondertussen in een ruime pan gezouten water je spaghetti beetgaar. Voeg aan de champignons kaneel, komijn en peper toe en bak 2 minuten mee. Roer er dan de sojasaus, harissa en tahin doorheen. Voeg kokend water toe. Je hebt niet een volle liter nodig, de exacte hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt. Breng, indien gewenst, op smaak met zout of extra sojasaus, zet het vuur hoger en breng de saus aan de kook.

Midden-Oosten Spaghetti uit Bazaar

Roer de gekookte (en uitgelekte pasta), lente ui en koriander door de saus en laat alles warm worden. Bestrooi bij het serveren met het geroosterde sesamzaad en chilivlokkenmengsel. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 16 oktober 2020


2 reacties

  1. Joseph schreef:

    Wat een bijzondere combinatie, klinkt heel verrassend met de kaneel. Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.