Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin



Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour

De smaken zijn totaal anders dan je verwacht van een pastagerecht, maar juist dat maakt ‘m zo onweerstaanbaar. Puur comfortfood wat mij betreft, en een mooie manier om je kinderen een andere smaak te laten proeven.

Wellicht twijfel je even, omdat een Midden-Oostenspaghetti misschien wat vreemd klinkt. Maar echt, het is een fantastisch lekker vegetarisch pastarecept. Gewoon een keer proberen!

Vegetarische pasta voor 4-6 personen

  • handvol sesamzaadjes
  • ½ tl chilivlokken (ik gebruikte net iets minder)
  • 1 kilo kastanjechampignons
  • 6 tenen knoflook, in plakjes (ik gebruikte de helft)
  • 1 volle tl kaneel
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl grof gemalen zwarte peper
  • 4 el lichte sojasaus
    3 el rozenharissa (ik gebruikte de milde harissa van Souq, bij AH te koop)
  • 2 el tahin
  • 1 liter kokend water
  • 400g spaghetti
  • 1 bosje lenteui, schuine ringetjes
  • 30g koriander

spaghetti uit Bazaar

Vegetarische spaghetti met champignons

Begin voor je vegetarische pasta met het roosteren, in een droge koekenpan , van de sesamzaadjes en chili tot het aroma vrijkomt, op niet te hoog vuur. Haal uit de pan en laat in een bakje afkoelen. De champignons moeten grof gehakt zijn. Dat kan met de hand of in de keukenmachine. Bak die, in een grote pan op hoog vuur (zonder olie), een minuut of 5-6 tot ze vocht hebben vrijgelaten en bruin zijn. Voeg dan wat olijfolie toe, zet het vuur lager, en voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee.

Spaghetti met champignons, harissa en tahin

Kook ondertussen in een ruime pan gezouten water je spaghetti beetgaar. Voeg aan de champignons kaneel, komijn en peper toe en bak 2 minuten mee. Roer er dan de sojasaus, harissa en tahin doorheen. Voeg kokend water toe. Je hebt niet een volle liter nodig, de exacte hoeveelheid hangt af van hoe dik je de saus wilt. Breng, indien gewenst, op smaak met zout of extra sojasaus, zet het vuur hoger en breng de saus aan de kook.

Midden-Oosten Spaghetti uit Bazaar

Roer de gekookte (en uitgelekte pasta), lente ui en koriander door de saus en laat alles warm worden. Bestrooi bij het serveren met het geroosterde sesamzaad en chilivlokkenmengsel. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 16 oktober 2020


2 reacties

  1. Joseph schreef:

    Wat een bijzondere combinatie, klinkt heel verrassend met de kaneel. Ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!