Honingmosterd kip met sperzieboontjes

Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke dag.
Wij aten dit gerecht met wat vers brood, zodat je de heerlijke saus lekker kunt opvegen. Maar je kunt er natuurlijk ook rijst of aardappeltjes bij serveren.
Voor 4 personen
6 drumsticks
(2 voor de volwassenen en 1 voor de kids, maar hoeveelheden kun je aanpassen natuurlijk)
zout en peper
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
500g sperziebonen, schoongemaakt
Voor erbij: vers brood (of rijst of aardappeltjes)
verder nodig: ovenvaste pan (of ovenschaal) – oven voorverwarmen op 200C
Eenpansschotel met kip en boontjes
Kruid de drumsticks rondom met zout, peper, knoflookpoeder en paprika. Verhit de olie in de (ovenvaste) koekenpan en bak de kip er in 8 minuten rondom in aan. Dan gaat de mosterd, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erbij. Laat even warm worden en zet de pan dan in de voorverwarmde oven. Geen ovenvaste pan, doe alles dan in een ovenschaal.
Honingmosterd kip uit de oven
Bak de kip in 35-40 minuten gaar. Halverwege even omdraaien en nog een keer door de saus halen, zodat alles er lekker onder zit. In de laatste 10 minuten dat de kip in de oven staat kook je de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Voor je de kip serveert blus je die af met het sap van een halve sinaasappel en doe je de boontjes erbij. Hussel alles even goed om, zodat ook de boontjes onder de saus zitten. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 15 augustus 2017