Honingmosterd kip met sperzieboontjes



Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke dag.

Wij aten dit gerecht met wat vers brood, zodat je de heerlijke saus lekker kunt opvegen. Maar je kunt er natuurlijk ook rijst of aardappeltjes bij serveren.

honing mosterdkip en boontjes Smulpaapje

Voor 4 personen

6 drumsticks
(2 voor de volwassenen en 1 voor de kids, maar hoeveelheden kun je aanpassen natuurlijk)
zout en peper
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
500g sperziebonen, schoongemaakt

Voor erbij: vers brood (of rijst of aardappeltjes)
verder nodig: ovenvaste pan (of ovenschaal) – oven voorverwarmen op 200C

Eenpansschotel met kip en boontjes

Kruid de drumsticks rondom met zout, peper, knoflookpoeder en paprika. Verhit de olie in de (ovenvaste) koekenpan en bak de kip er in 8 minuten rondom in aan. Dan gaat de mosterd, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erbij. Laat even warm worden en zet de pan dan in de voorverwarmde oven. Geen ovenvaste pan, doe alles dan in een ovenschaal.

Honingmosterd kip uit de oven

Bak de kip in 35-40 minuten gaar. Halverwege even omdraaien en nog een keer door de saus halen, zodat alles er lekker onder zit. In de laatste 10 minuten dat de kip in de oven staat kook je de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Voor je de kip serveert blus je die af met het sap van een halve sinaasappel en doe je de boontjes erbij. Hussel alles even goed om, zodat ook de boontjes onder de saus zitten. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.