Honingmosterd kip met sperzieboontjes



Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke dag.

Wij aten dit gerecht met wat vers brood, zodat je de heerlijke saus lekker kunt opvegen. Maar je kunt er natuurlijk ook rijst of aardappeltjes bij serveren.

honing mosterdkip en boontjes Smulpaapje

Voor 4 personen

6 drumsticks
(2 voor de volwassenen en 1 voor de kids, maar hoeveelheden kun je aanpassen natuurlijk)
zout en peper
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
500g sperziebonen, schoongemaakt

Voor erbij: vers brood (of rijst of aardappeltjes)
verder nodig: ovenvaste pan (of ovenschaal) – oven voorverwarmen op 200C

Eenpansschotel met kip en boontjes

Kruid de drumsticks rondom met zout, peper, knoflookpoeder en paprika. Verhit de olie in de (ovenvaste) koekenpan en bak de kip er in 8 minuten rondom in aan. Dan gaat de mosterd, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erbij. Laat even warm worden en zet de pan dan in de voorverwarmde oven. Geen ovenvaste pan, doe alles dan in een ovenschaal.

Honingmosterd kip uit de oven

Bak de kip in 35-40 minuten gaar. Halverwege even omdraaien en nog een keer door de saus halen, zodat alles er lekker onder zit. In de laatste 10 minuten dat de kip in de oven staat kook je de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Voor je de kip serveert blus je die af met het sap van een halve sinaasappel en doe je de boontjes erbij. Hussel alles even goed om, zodat ook de boontjes onder de saus zitten. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.