Honingmosterd kip met sperzieboontjes



Een eenpansschotel die je grotendeels in de oven voorbereidt, waardoor jij je handen vrij hebt om even rustig te zitten na een drukke dag.

Wij aten dit gerecht met wat vers brood, zodat je de heerlijke saus lekker kunt opvegen. Maar je kunt er natuurlijk ook rijst of aardappeltjes bij serveren.

honing mosterdkip en boontjes Smulpaapje

Voor 4 personen

6 drumsticks
(2 voor de volwassenen en 1 voor de kids, maar hoeveelheden kun je aanpassen natuurlijk)
zout en peper
1tl knoflookpoeder
mespunt gerookt paprikapoeder
1el neutrale olie
4el vloeibare honing
3el grove mosterd
1el Dijon (honing) mosterd
2el sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
500g sperziebonen, schoongemaakt

Voor erbij: vers brood (of rijst of aardappeltjes)
verder nodig: ovenvaste pan (of ovenschaal) – oven voorverwarmen op 200C

Eenpansschotel met kip en boontjes

Kruid de drumsticks rondom met zout, peper, knoflookpoeder en paprika. Verhit de olie in de (ovenvaste) koekenpan en bak de kip er in 8 minuten rondom in aan. Dan gaat de mosterd, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp erbij. Laat even warm worden en zet de pan dan in de voorverwarmde oven. Geen ovenvaste pan, doe alles dan in een ovenschaal.

Honingmosterd kip uit de oven

Bak de kip in 35-40 minuten gaar. Halverwege even omdraaien en nog een keer door de saus halen, zodat alles er lekker onder zit. In de laatste 10 minuten dat de kip in de oven staat kook je de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Giet af. Voor je de kip serveert blus je die af met het sap van een halve sinaasappel en doe je de boontjes erbij. Hussel alles even goed om, zodat ook de boontjes onder de saus zitten. Eet smakelijk!
 

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.