Smulpaapje weekmenu – week 29

Omdat het zomervakantie is dit keer een weekmenu met heel veel eenpansgerechten. Lekker eten, maar ook weinig afwas. Dus een ideaal weekmenu om met je mee te nemen als je met vakantie bent. Of dat nu in Nederland is, of toch over de grens. Want lekker eten willen we overal wel.
Smulpaapje weekmenu – week 29
Dit staat er deze week in het weekmenu:
- Falafel met salade
- Curry met aubergine en courgette
- Pasta pesto met gehaktballetjes
- Dahl met bloemkool en linzen
- Langzaam gegaarde lamsschouder
- Havermout bananenbrood
maandag – Falafel met salade
Dit recept voor falafel komt uit het kookboek van Koffietijd en de meeste tijd hebben de kikkererwten nodig om te weken. Doe dat dus zondagavond al. Dan is de rest van het recept een fluitje van een cent.
dinsdag – curry met aubergine & courgette
Het misverstand bestaat nog wel eens dat een curry áltijd pittig is. Dit is een van de vele curryrecepten op de site waarmee ik je wil laten zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.
woensdag – Pasta pesto met gehaktballetjes
Er is simpelweg niks lekkerder dan een klassieke pasta pesto. Tenzij je er gehaktballetjes en ook nog eens die romige burrata aan toevoegt. De ideale woensdagavond maaltijd.
donderdag – vegetarische dahl met bloemkool
Net als met curry is ook dahl van oorsprong een gerecht uit India. Met een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk krijg je een heerlijke kom Indiaas comfortfood.
vrijdag – Lamsschouder van de barbecue
Heb je de tijd, maak dan zo vlak voor het weekend deze lamsschouder van de barbecue. Langzaam gegaard krijg je onovertroffen zacht lamsvlees. Vandaag geen tijd? Maak ‘m dan dit weekend!
weekendtip – Havermout bananenbrood
Je kunt niet genoeg recepten voor bananenbrood hebben. En deze met havermout is ook wel weer heel erg lekker. Hop, de keuken in!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
250g gedroogde kikkererwten
een halve ui
2 tenen knoflook
40g bladpeterselie
40g koriander
halve rode peper
1 el gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
2 tl ras el hanout
halve tl zout
halve citroen
voor erbij: salade, hummus, pita of vers turks brood
dinsdag
1 ui
35g verse, geraspte gember
2el neutrale olie
350g aubergine
225g courgette
200g tomaat
1 blik kokosmelk (à 400g)
2el garam masala
2 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (à 400g)
1tl gemalen koriander
3 kaffir lime (uit de vriezer bij de toko, of gedroogd uit de supermarkt)
Geen kaffir lime? Voeg dan geraspte limoenschil toe.
½ limoen
Voor erbij: rijst of Naan
woensdag
300g rundergehakt
3-4 el pesto
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata
optioneel: verse basilicum
donderdag
1el neutrale olie
1 ui
1tl geraspte verse gember
1 teen knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (á 400ml)
250g rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
100g babyspinazie
dikke yoghurt of scheutje slagroom
voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan
vrijdag
1 lamsschouder met bot, 1,5kg
2 citroenen
1el gemalen komijn
2el harissa (ik gebruik de milde Harissa van Souq, te koop oa bij AH)
1el za’atar (ook van Souq, bij AH)
½ el suiker
6 kleine tenen knoflook
2 rode uien
1 bos bospeen
4 stengels bleekselderij
weekendtip
150g havermout (grof)
175g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
1 tl kaneel
150 ml maple syrup
75 ml karnemelk
50 ml yoghurt
60 ml zonnebloemolie
1 tl vanille extract
3 rijpe bananen (ongeveer 275g)
3 el havermout + ½ tl kaneel
Gepubliceerd op 16 juli 2020