Smulpaapje weekmenu – week 27



Iedere dag bedenken wat je gaat eten? Vooraf weten wat je eet. Dus slim inkopen en geen eten weggooien.Dat is wat je jezelf gunt met het Smulpaapje weekmenu. Bovendien weet je dan zeker dat je meerdere dagen lekker en snel aan tafel kunt met het hele gezin. Want iedereen eet gewoon lekker mee.

Perfecte oplossing toch? Ik zie je knikken. Dus kijk maar gauw wat er deze week op het menu staat. Het is weer smullen geblazen!

Smulpaapje weekmenu – week 27

Het weekmenu van deze week.

maandag – Pasta carbonara met makreel
We aten deze penne met makreel afgelopen week zelf ook weer. En ook al is het recept uit 2013, het blijft onverminderd lekker

pasta gerookte makreel

dinsdag – Rijst met kip teriyaki 
Een lekkere, snelle Japanse maaltijd met rijst en kip. De Teriyaki saus maak je heel eenvoudig zelf.

woensdag – Kip pesto tomatensalade
Al jaren een zomerfavoriet, deze goed gevulde maaltijdsalade met kip en tomaat. Ook bij ons deze week weer op het menu

donderdag – Pad Thai met tofu
Een vegetarische Pad Thai eten we donderdag. Wil je deze pad thai liever met garnalen dan kan dat ook.

pad thai tofu

vrijdag – Aardappelschotel met broccoli 
Met deze aardappelschotel eet je je aardappels nét even anders. Maar minstens zo lekker

aardappel met broccoli

weekendtip – Fluffy American Pancakes
Met deze American pancakes begint je weekend wel héél lekker!

Boodschappenlijstje

maandag
350g penne (of een andere holle pasta)
1 ui
2 courgettes
2 takjes verse rozemarijn, zonder steeltje, fijngehakt (wij gebruikte verse tijm)
150g schoongemaakte gerookte makreel
2 el olijfolie
2 grote eieren
100 ml melk (of gebruik voor vollere smaak room)
40 g Parmezaanse kaas,

dinsdag
80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen
2 tenen knoflook
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemama (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika
handje (cashew)noten

woensdag
6 kippendijen
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

donderdag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda’s

vrijdag
400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas

weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el fijne suiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
3 Zespri kiwi’s naar keuze
zonnebloemolie
poedersuiker

Gepubliceerd op 2 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!