Smulpaapje weekmenu – week 25



Smulpaapje weekmenu – week 25

Ga je voor één, twee of misschien wel alle gerechten uit het weekmenu. Niet meer hoeven nadenken over wat je komende week eet. Dit staat er deze week in het menu.

maandag             Broccoli stamppot
Meatless Monday was nog nooit zo lekker!

pastasalade smulpaapje

dinsdag                Pasta pesto pastasalade
Je favoriete pasta pesto met onverwacht veel groente. Restjes zijn de dag erna top als lunch.

woensdag          Salade Niçoise 
Nog zo’n fijne maaltijdsalade, maar dit keer met als basis aardappeltjes. Heerlijk op mooie dagen als je niet te lang in de keuken wilt staan.

sushi bowl zalm en avocado

donderdag         Sushi bowl met avocado
Zin in sushi, maar geen zin om te rollen? Deze sushi bowl staat in no time op tafel.

vrijdag                  Spaanse aardappeltortilla
Ideaal om alvast vooruit te maken of om van het weekend de restjes bij de borrel op te peuzelen

weekendtip       Gevulde American pancakes met kiwi
Ontbijten met pancakes, een beter begin van je weekend is er niet

boodschappenlijstje, per dag van de week van het weekmenu

maandag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

dinsdag
1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept (zelfgemaakt is écht lekkerder!)
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes
2 tomaten
150g mini mozzarella bolletjes
1 gele paprika
extra vierge olijfolie

woensdag
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap

donderdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes, gedopt (kan ook uit de vriezer)
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap

vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el fijne suiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
3 Zespri kiwi’s naar keuze
zonnebloemolie
poedersuiker

Gepubliceerd op 18 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.