Smulpaapje weekmenu – week 25

Smulpaapje weekmenu – week 25
Ga je voor één, twee of misschien wel alle gerechten uit het weekmenu. Niet meer hoeven nadenken over wat je komende week eet. Dit staat er deze week in het menu.
maandag Broccoli stamppot
Meatless Monday was nog nooit zo lekker!
dinsdag Pasta pesto pastasalade
Je favoriete pasta pesto met onverwacht veel groente. Restjes zijn de dag erna top als lunch.
woensdag Salade Niçoise
Nog zo’n fijne maaltijdsalade, maar dit keer met als basis aardappeltjes. Heerlijk op mooie dagen als je niet te lang in de keuken wilt staan.
donderdag Sushi bowl met avocado
Zin in sushi, maar geen zin om te rollen? Deze sushi bowl staat in no time op tafel.
vrijdag Spaanse aardappeltortilla
Ideaal om alvast vooruit te maken of om van het weekend de restjes bij de borrel op te peuzelen
weekendtip Gevulde American pancakes met kiwi
Ontbijten met pancakes, een beter begin van je weekend is er niet
boodschappenlijstje, per dag van de week van het weekmenu
maandag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie
dinsdag
1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept (zelfgemaakt is écht lekkerder!)
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes
2 tomaten
150g mini mozzarella bolletjes
1 gele paprika
extra vierge olijfolie
woensdag
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl Dijon mosterd
2 tl citroensap
donderdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes, gedopt (kan ook uit de vriezer)
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap
vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el fijne suiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
3 Zespri kiwi’s naar keuze
zonnebloemolie
poedersuiker
Gepubliceerd op 18 juni 2020