Smulpaapje weekmenu – week 25



Smulpaapje weekmenu – week 25

Ga je voor één, twee of misschien wel alle gerechten uit het weekmenu. Niet meer hoeven nadenken over wat je komende week eet. Dit staat er deze week in het menu.

maandag             Broccoli stamppot
Meatless Monday was nog nooit zo lekker!

pastasalade smulpaapje

dinsdag                Pasta pesto pastasalade
Je favoriete pasta pesto met onverwacht veel groente. Restjes zijn de dag erna top als lunch.

woensdag          Salade Niçoise 
Nog zo’n fijne maaltijdsalade, maar dit keer met als basis aardappeltjes. Heerlijk op mooie dagen als je niet te lang in de keuken wilt staan.

sushi bowl zalm en avocado

donderdag         Sushi bowl met avocado
Zin in sushi, maar geen zin om te rollen? Deze sushi bowl staat in no time op tafel.

vrijdag                  Spaanse aardappeltortilla
Ideaal om alvast vooruit te maken of om van het weekend de restjes bij de borrel op te peuzelen

weekendtip       Gevulde American pancakes met kiwi
Ontbijten met pancakes, een beter begin van je weekend is er niet

boodschappenlijstje, per dag van de week van het weekmenu

maandag
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Betinne)
65g pijnboompitten
15g verse bieslook
scheutje melk
1el extra vierge olijfolie

dinsdag
1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept (zelfgemaakt is écht lekkerder!)
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes
2 tomaten
150g mini mozzarella bolletjes
1 gele paprika
extra vierge olijfolie

woensdag
1 zak rucola
500g krieltjes, in stukken
500g sperzieboontjes
100g zongedroogde tomaatjes
2-3 tl kappertjes
100g zwarte olijven
4 eieren
2 blikjes tonijn op water (Fish Tales)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el vloeibare honing
2 tl  Dijon mosterd
2 tl citroensap

donderdag
100g sushi rijst
200g verse zalm, sashimi kwaliteit (dus liefst bij de visboer gekocht)
½ avocado
3 el edemame boontjes, gedopt (kan ook uit de vriezer)
3 el wakame (zeewiersalade)
roze viseitjes (optioneel)
witte en zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn
1 el olijfolie, extra vierge
½ el sesamolie
1 el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
chiliflakes, naar smaak
1 tl yuzu ponsu (optioneel) of evt. kneepje limoensap

vrijdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el fijne suiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
3 Zespri kiwi’s naar keuze
zonnebloemolie
poedersuiker

Gepubliceerd op 18 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.