Smulpaapje weekmenu – week 24



Smulpaapje weekmenu – week 24

Wat eten we de komende week? Ik zet weer 5 lekkere, doordeweekse makkelijke maaltijden voor je op een rijtje. Mét boodschappenbriefje.

maandag – Pasta met zalm & courgette
Haal dit weekend bij de visboer verse zalm en je zit vandaag in nog geen 20 minuten aan tafel.

curry vegetarisch

dinsdag – Vegetarische curry met kikkererwten
Een milde curry, voor groot én klein, die zo op tafel staat.

hartige taart

woensdag – Hartige taart met krokante aardappel
Ik laat je graag zien hoe veelzijdig je kunt koken met iets simpels als aardappelblokjes

donderdag – Oosterse noodles met broccoli & kipgehakt
Laat dat bezorgen van Oosters eten maar zitten, dit is véél lekkerder!

vrijdag – Italiaanse kip met tomaat
Een simpele ovenschotel met de geuren en smaken van Italië, gewoon thuis!

weekendtipBladerdeeghapjes met spinazie
Duik lekker samen met je kind(eren) de keuken in voor dit lunchhapje, dat ook top is voor in de lunchtrommel.

Boodschappenbriefje, per dag van het weekmenu

maandag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze
400g verse zalm

dinsdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 duimgroot stuk verse gember
2 puntpaprika
250g mini tomaatjes
200g verse spinazie
1 stronk broccoli
halve venkel
1 blik kikkererwten à 400g
2 potjes Korma pasta (Patak’s)
1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
½ limoen
optioneel: verse koriander, naar smaak
voor erbij: Naan en gekookte rijst

woensdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
200g noodles

vrijdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes

weekendtip
400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg

 

Gepubliceerd op 11 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.