Smulpaapje weekmenu – week 24

Smulpaapje weekmenu – week 24
Wat eten we de komende week? Ik zet weer 5 lekkere, doordeweekse makkelijke maaltijden voor je op een rijtje. Mét boodschappenbriefje.
maandag – Pasta met zalm & courgette
Haal dit weekend bij de visboer verse zalm en je zit vandaag in nog geen 20 minuten aan tafel.
dinsdag – Vegetarische curry met kikkererwten
Een milde curry, voor groot én klein, die zo op tafel staat.
woensdag – Hartige taart met krokante aardappel
Ik laat je graag zien hoe veelzijdig je kunt koken met iets simpels als aardappelblokjes
donderdag – Oosterse noodles met broccoli & kipgehakt
Laat dat bezorgen van Oosters eten maar zitten, dit is véél lekkerder!
vrijdag – Italiaanse kip met tomaat
Een simpele ovenschotel met de geuren en smaken van Italië, gewoon thuis!
weekendtip – Bladerdeeghapjes met spinazie
Duik lekker samen met je kind(eren) de keuken in voor dit lunchhapje, dat ook top is voor in de lunchtrommel.
Boodschappenbriefje, per dag van het weekmenu
maandag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze
400g verse zalm
dinsdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 duimgroot stuk verse gember
2 puntpaprika
250g mini tomaatjes
200g verse spinazie
1 stronk broccoli
halve venkel
1 blik kikkererwten à 400g
2 potjes Korma pasta (Patak’s)
1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
½ limoen
optioneel: verse koriander, naar smaak
voor erbij: Naan en gekookte rijst
woensdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg
donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
200g noodles
vrijdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes
weekendtip
400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg
Gepubliceerd op 11 juni 2020