Smulpaapje weekmenu – week 24



Smulpaapje weekmenu – week 24

Wat eten we de komende week? Ik zet weer 5 lekkere, doordeweekse makkelijke maaltijden voor je op een rijtje. Mét boodschappenbriefje.

maandag – Pasta met zalm & courgette
Haal dit weekend bij de visboer verse zalm en je zit vandaag in nog geen 20 minuten aan tafel.

curry vegetarisch

dinsdag – Vegetarische curry met kikkererwten
Een milde curry, voor groot én klein, die zo op tafel staat.

hartige taart

woensdag – Hartige taart met krokante aardappel
Ik laat je graag zien hoe veelzijdig je kunt koken met iets simpels als aardappelblokjes

donderdag – Oosterse noodles met broccoli & kipgehakt
Laat dat bezorgen van Oosters eten maar zitten, dit is véél lekkerder!

vrijdag – Italiaanse kip met tomaat
Een simpele ovenschotel met de geuren en smaken van Italië, gewoon thuis!

weekendtipBladerdeeghapjes met spinazie
Duik lekker samen met je kind(eren) de keuken in voor dit lunchhapje, dat ook top is voor in de lunchtrommel.

Boodschappenbriefje, per dag van het weekmenu

maandag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze
400g verse zalm

dinsdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 duimgroot stuk verse gember
2 puntpaprika
250g mini tomaatjes
200g verse spinazie
1 stronk broccoli
halve venkel
1 blik kikkererwten à 400g
2 potjes Korma pasta (Patak’s)
1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
½ limoen
optioneel: verse koriander, naar smaak
voor erbij: Naan en gekookte rijst

woensdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
200g noodles

vrijdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes

weekendtip
400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg

 

Gepubliceerd op 11 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.