Smulpaapje weekmenu – week 24



Smulpaapje weekmenu – week 24

Wat eten we de komende week? Ik zet weer 5 lekkere, doordeweekse makkelijke maaltijden voor je op een rijtje. Mét boodschappenbriefje.

maandag – Pasta met zalm & courgette
Haal dit weekend bij de visboer verse zalm en je zit vandaag in nog geen 20 minuten aan tafel.

curry vegetarisch

dinsdag – Vegetarische curry met kikkererwten
Een milde curry, voor groot én klein, die zo op tafel staat.

hartige taart

woensdag – Hartige taart met krokante aardappel
Ik laat je graag zien hoe veelzijdig je kunt koken met iets simpels als aardappelblokjes

donderdag – Oosterse noodles met broccoli & kipgehakt
Laat dat bezorgen van Oosters eten maar zitten, dit is véél lekkerder!

vrijdag – Italiaanse kip met tomaat
Een simpele ovenschotel met de geuren en smaken van Italië, gewoon thuis!

weekendtipBladerdeeghapjes met spinazie
Duik lekker samen met je kind(eren) de keuken in voor dit lunchhapje, dat ook top is voor in de lunchtrommel.

Boodschappenbriefje, per dag van het weekmenu

maandag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
2 courgettes
1el tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
1 schoon geboende citroen
optioneel: chilivlokken voor wat extra pit
200ml slagroom
100g zongedroogde tomaatjes
15g verse peterselie
500g pasta naar keuze
400g verse zalm

dinsdag
1 sjalot
2 tenen knoflook
2el zonnebloemolie
1 duimgroot stuk verse gember
2 puntpaprika
250g mini tomaatjes
200g verse spinazie
1 stronk broccoli
halve venkel
1 blik kikkererwten à 400g
2 potjes Korma pasta (Patak’s)
1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
½ limoen
optioneel: verse koriander, naar smaak
voor erbij: Naan en gekookte rijst

woensdag
350g verse spinazie
75g kruidenkaas (zoals Boursin)
1el olie
450g aardappelblokjes (voorgekookt)
1tl tijm
50g salami
2 tomaten
1 rol vers bladerdeeg

donderdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes
200g noodles

vrijdag
4 scharrel kippenboten
4 blaadjes verse salie
1 grote tak rozemarijn
3 tenen knoflook
1el olie
350g trostomaten
100g Taggiasche olijven met pit
200ml witte wijn (of gebruik kippenbouillon)
voor erbij: ciabatta – gekookte sperzieboontjes

weekendtip
400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg

 

Gepubliceerd op 11 juni 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?