Hartig lunchtrommelhapje met spinazie

Ook al is er een nieuw boek dat gaat over borrelen, dagelijks ben ik nog bezig met mijn vorige boek Wat lunchen we vandaag? Want die lunchtrommel wil ik, ook nu ze in groep 6 zit, nog steeds lekker en gevarieerd vullen (ook al maakt ze tegenwoordig het grootste deel van de tijd haar eigen trommel).
Leuk dus dat ik door haar gevraagd werd of ik hartige bladerdeegflapjes wilde maken. Die had haar Italiaanse vriendinnetje namelijk mee in haar trommel. Dus werd het recept opgevraagd, iets aangepast en eet ze ze iedere keer weer met smaak op én krijgt ze alvast wat extra groente binnen. Winning!
Hartige bladerdeegflapjes met spinazie – 8 stuks
400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C
Hartig lunchtrommelhapje met spinazie
Verwarm een grote koekenpan met de olie en doe hier de spinazie in, zodat ‘ie kan slinken (het kan zijn dat je dat in meerdere keren moet doen). Breng dan op smaak met de kruiden en laat in een vergiet afkoelen en uitlekken.
Hartige bladerdeegflapjes met spinazie
Als de spinazie is afgekoeld knijp dan het grootste deel van het vocht eruit. Snijd het daarna fijner en doe het in een grote kom, zodat je het kunt mengen met de ricotta, ei en geraspte kaas. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel het mengsel op ieder plakje bladerdeeg. Houd genoeg ruimte vrij om ze tot een driehoek te vouwen en met een vork zet je de randjes goed vast.
Lunch mee naar school of je werk
Bak dit 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat op de bakplaat afkoelen. Je kunt ze daarna prima invriezen, zodat je er per keer eentje kunt meegeven. Ik piep die dan nog even op in een oven van 150C, een minuut of 5-10. Ook lekker voor je eigen lunch trouwens 😉
Meer lunchtrommelinspiratie
Dat vind je gewoon hier
Gepubliceerd op 30 oktober 2019