Hartig lunchtrommelhapje met spinazie



Ook al is er een nieuw boek dat gaat over borrelen, dagelijks ben ik nog bezig met mijn vorige boek Wat lunchen we vandaag? Want die lunchtrommel wil ik, ook nu ze in groep 6 zit, nog steeds lekker en gevarieerd vullen (ook al maakt ze tegenwoordig het grootste deel van de tijd haar eigen trommel).

Leuk dus dat ik door haar gevraagd werd of ik hartige bladerdeegflapjes wilde maken. Die had haar Italiaanse vriendinnetje namelijk mee in haar trommel. Dus werd het recept opgevraagd, iets aangepast en eet ze ze iedere keer weer met smaak op én krijgt ze alvast wat extra groente binnen. Winning!

Spinazieflapjes_lunchtrommel Smulpaapje

Hartige bladerdeegflapjes met spinazie – 8 stuks

400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Hartig lunchtrommelhapje met spinazie

Verwarm een grote koekenpan met de olie en doe hier de spinazie in, zodat ‘ie kan slinken (het kan zijn dat je dat in meerdere keren moet doen). Breng dan op smaak met de kruiden en laat in een vergiet afkoelen en uitlekken.

Hartige bladerdeegflapjes met spinazie

Als de spinazie is afgekoeld knijp dan het grootste deel van het vocht eruit. Snijd het daarna fijner en doe het in een grote kom, zodat je het kunt mengen met de ricotta, ei en geraspte kaas. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel het mengsel op ieder plakje bladerdeeg. Houd genoeg ruimte vrij om ze tot een driehoek te vouwen en met een vork zet je de randjes goed vast.

Lunch mee naar school of je werk

Bak dit 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat op de bakplaat afkoelen. Je kunt ze daarna prima invriezen, zodat je er per keer eentje kunt meegeven. Ik piep die dan nog even op in een oven van 150C, een minuut of 5-10. Ook lekker voor je eigen lunch trouwens 😉

Meer lunchtrommelinspiratie

Dat vind je gewoon hier

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!