Hartig lunchtrommelhapje met spinazie



Ook al is er een nieuw boek dat gaat over borrelen, dagelijks ben ik nog bezig met mijn vorige boek Wat lunchen we vandaag? Want die lunchtrommel wil ik, ook nu ze in groep 6 zit, nog steeds lekker en gevarieerd vullen (ook al maakt ze tegenwoordig het grootste deel van de tijd haar eigen trommel).

Leuk dus dat ik door haar gevraagd werd of ik hartige bladerdeegflapjes wilde maken. Die had haar Italiaanse vriendinnetje namelijk mee in haar trommel. Dus werd het recept opgevraagd, iets aangepast en eet ze ze iedere keer weer met smaak op én krijgt ze alvast wat extra groente binnen. Winning!

Spinazieflapjes_lunchtrommel Smulpaapje

Hartige bladerdeegflapjes met spinazie – 8 stuks

400g spinazie
1 el olie
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl tijm
1 bakje ricotta á 250g (Galbani)
1 ei
1 handje geraspte kaas naar keuze
8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid

verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C

Hartig lunchtrommelhapje met spinazie

Verwarm een grote koekenpan met de olie en doe hier de spinazie in, zodat ‘ie kan slinken (het kan zijn dat je dat in meerdere keren moet doen). Breng dan op smaak met de kruiden en laat in een vergiet afkoelen en uitlekken.

Hartige bladerdeegflapjes met spinazie

Als de spinazie is afgekoeld knijp dan het grootste deel van het vocht eruit. Snijd het daarna fijner en doe het in een grote kom, zodat je het kunt mengen met de ricotta, ei en geraspte kaas. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en verdeel het mengsel op ieder plakje bladerdeeg. Houd genoeg ruimte vrij om ze tot een driehoek te vouwen en met een vork zet je de randjes goed vast.

Lunch mee naar school of je werk

Bak dit 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat op de bakplaat afkoelen. Je kunt ze daarna prima invriezen, zodat je er per keer eentje kunt meegeven. Ik piep die dan nog even op in een oven van 150C, een minuut of 5-10. Ook lekker voor je eigen lunch trouwens 😉

Meer lunchtrommelinspiratie

Dat vind je gewoon hier

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.