Smulpaapje weekmenu – week 23



Smulpaapje weekmenu – week 23

Terug van weggeweest, het Smulpaapje weekmenu. Met inspiratie heel veel lekkere, makkelijke maaltijden voor groot én klein die goed doordeweeks te maken zijn. Met iets extra lekkers voor het weekend en zo min mogelijk verspilling. Dit staat er deze week op het menu.

spaanse stoofschotel

maandag             Spaanse stoofschotel met spinazie 
Een goed gevulde, milde stoofschotel die ook nog eens zo klaar is.

dinsdag                Zoet-zure bloemkool met rijst
Ook vandaag zit je binnen een half uur aan tafel en kies jij of je voor de vegan of de kipversie gaat.

woensdag          Italiaans stamppotje met prei
Ja hoor, ook in juni kun je prima een stamppotje eten. Maar dan wel een Italiaans stamppotje.

pasta pollo tonato smulpaapje

donderdag         Pasta pollo tonato
We blijven vandaag in Italië, met deze verrassende pasta. Geïnspireerd op de klassieker, vitello tonato

vrijdag                  asperge aardappelsalade
Asperges zijn er nog maar héél even, dus maak zeker deze heerlijke maaltijdsalade nog een keer nu het nog kan.

rabarber tiramisu

weekendtip       Rabarber tiramisu 
En ook rabarber is zo’n seizoensgroente die er niet het hele jaar is. Goed excuus dus om er dit weekend deze tiramisu mee te maken!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

maandag
1 ui
3 tenen knoflook
2 el neutrale olie
200g chorizo
1 blik kikkererwten (400g)
1 zak linzen (200g)
2 blikken gepelde tomaten (á 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepoeder
1 zak verse spinazie (400g)

dinsdag
1 grote bloemkool, je hebt netto ongeveer 1 kilo roosjes nodig
150ml sojasaus, dat kan op verschillende manieren:
Ik gebruikte 75ml de sweet sojasaus en 75ml de sweet spicy sojasaus van Tomasu
Wat je ook kunt doen is 100ml reguliere (minder zoute) sojasaus en 50ml zoete chilisaus en 25ml srirachasaus
75ml maple syrup
30ml balsamico azijn (of rijst azijn)
1 sinaasappel
1 ½ tl sesamolie
1tl knoflookpoeder
1tl verse, geraspte gember
1 ½ el maïzena
50ml water
bosje lentuitjes
rijst voor erbij (naar keuze)

woensdag
1-2el neutrale olie
750g prei
1el gedroogde basilicum
1kg kruimige aardappels
3-4 el lekkere extra vierge olijfolie
125g buffelmozzarella
250g cherry tomaatjes
50g geraspte Parmezaanse kaas
200g Italiaanse salami

donderdag
Vier (scharrel) kipfilets, zoveel mogelijk gelijk gewicht
1 liter kippenbouillon
1 blikje tonijn op water (Fishtales)
5 el magere kwark of halfvolle yoghurt
5 el mayonaise
1 kneepje citroensap (of meer naar smaak)
1 el kappertjes (afgespoeld)
1 pak linguini (á 500g) al dente gekookt
ter garnering: tomaatjes, rucola, geroosterde pijnboompitten, plakjes olijf

vrijdag
1 kilo asperges
750g krieltjes in de schil
500g verse erwtjes
125g rivierkreeftjes
75g mayonaise
50g halfvolle yoghurt
20g verse dille
½ tl uienpoeder
1 schoon geboende citroen

zaterdag
450g rabarber
1 grote sinaasappel
1 zakje Bourbon vanillesuiker (dr. Oetker)
150g aardbeien, gehalveer
d400g mascarpone
200g Griekse yoghurt (10%)
250ml slagroom
1 pak Italiaanse lange vingers (200g) ik had een versie met chocolade
250ml frambozen alcoholvrije likeur (Fluère) Of gebruik een goede kwaliteit limonadesiroop naar keuze
250g aardbeien

Smulpaapje weekmenu’s

Meer weekmenu inspiratie vind je hier.

 

 

 

Gepubliceerd op 3 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.