Rabarber tiramisu met aardbeien
Een nieuw rabarberrecept mét aardbeien. Deze tiramisu met rabarber is ook nog eens alcoholvrij!
Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ben zo dol op deze seizoensgroente (ja, groente!) dat ik het niet kon laten om nog een nieuw rabarberrecept te maken.
Deze rabarbertiramisu is anders dan anders, maar maak je op een bijna identieke manier als de gewone klassieke tiramisu.
Voor een grote schaal rabarber tiramisu (8 personen)
voor de rabarber compote
450g rabarber, in stukken gesneden
125ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
1 zakje Bourbon vanillesuiker (dr. Oetker)
150g aardbeien, gehalveerd
voor de tiramisu
400g mascarpone
200g Griekse yoghurt (10%)
2 el rabarber compote
250ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel (goed schoon geboend)
1 pak Italiaanse lange vingers (200g) ik had een versie met chocolade
250ml frambozen alcoholvrije likeur (Fluère) Of gebruik een goede kwaliteit limonadesiroop naar keuze
250g aardbeien
Bereidingstijd:
Compote: 15 minuten
Tiramisu: 20 minuten
Wachttijd: 4 uur
Recept voor rabarber compote
Maak als eerste je compote, want die moet helemaal zijn afgekoeld voor je de tiramisu kunt maken. Doe de stukjes rabarber in een pan met het sinaasappelsap en de vanillesuiker. Breng aan de kook en in laat in 5-10 minuten tot moes koken. Doe er dan de aardbeien bij en kook nog 2 minuten mee. Laat nu helemaal afkoelen.
Rabarber tiramisu met aardbeien
Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, 2-3 eetlepels van de compote en de sinaasappelrasp. Klop de slagroom stijf en spatel die er voorzichtig doorheen. Drenk nu de lange vingers in de likeur/siroop en leg die op de bodem van je schaal. Daarop een laag mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Daarop gaat de helft van de compote, verdeel dat ook gelijkmatig. Nog een laagje lange vingers nu, de laatste compote en daarop de mascarpone. Verdeel daarover nog verse aardbeien en zet in de koelkast tot gebruik.
Tiramisu in een glaasje
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om individuele glaasjes te maken met de tiramisu.
Breek de lange vingers om ze passend te maken in je glaasje. Daarna maak je dezelfde laagjes als hierboven beschreven.
Zet ook deze tot gebruik weg. Serveer met een takje verse munt en geniet!
Gepubliceerd op 25 mei 2020
4 reacties
ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags bij de koffie of bij groot bezoek te geven
dankjewel!
Hoi Suzan, is het pure limonade siroop, of verdunde? En zijn de 2e laag lange vingers ook in siroop gedrenkt?
Groet Jessica
ha Jessica, ja dan zou ik pure siroop gebruiken. En ook de tweede laag in siroop doen, dan heb je volop smaak.