Rabarber tiramisu met aardbeien



Een nieuw rabarberrecept mét aardbeien. Deze tiramisu met rabarber is ook nog eens alcoholvrij!

Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ben zo dol op deze seizoensgroente (ja, groente!) dat ik het niet kon laten om nog een nieuw rabarberrecept te maken.

Deze rabarbertiramisu is anders dan anders, maar maak je op een bijna identieke manier als de gewone klassieke tiramisu.

Voor een grote schaal rabarber tiramisu (8 personen)

voor de rabarber compote

450g rabarber, in stukken gesneden
125ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
1 zakje Bourbon vanillesuiker (dr. Oetker)
150g aardbeien, gehalveerd

voor de tiramisu

400g mascarpone
200g Griekse yoghurt (10%)
2 el rabarber compote
250ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel (goed schoon geboend)
1 pak Italiaanse lange vingers (200g) ik had een versie met chocolade
250ml frambozen alcoholvrije likeur (Fluère) Of gebruik een goede kwaliteit limonadesiroop naar keuze
250g aardbeien

Bereidingstijd:
Compote: 15 minuten
Tiramisu: 20 minuten
Wachttijd: 4 uur

rabarber compote

Recept voor rabarber compote

Maak als eerste je compote, want die moet helemaal zijn afgekoeld voor je de tiramisu kunt maken. Doe de stukjes rabarber in een pan met het sinaasappelsap en de vanillesuiker. Breng aan de kook en in laat in 5-10 minuten tot moes koken. Doe er dan de aardbeien bij en kook nog 2 minuten mee. Laat nu helemaal afkoelen.

Rabarber tiramisu met aardbeien

Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, 2-3 eetlepels van de compote en de sinaasappelrasp. Klop de slagroom stijf en spatel die er voorzichtig doorheen. Drenk nu de lange vingers in de likeur/siroop en leg die op de bodem van je schaal. Daarop een laag mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Daarop gaat de helft van de compote, verdeel dat ook gelijkmatig. Nog een laagje lange vingers nu, de laatste compote en daarop de mascarpone. Verdeel daarover nog verse aardbeien en zet in de koelkast tot gebruik.

rabarber tiramisu

Tiramisu in een glaasje

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om individuele glaasjes te maken met de tiramisu.

Breek de lange vingers om ze passend te maken in je glaasje. Daarna maak je dezelfde laagjes als hierboven beschreven.

Zet ook deze tot gebruik weg. Serveer met een takje verse munt en geniet!

Gepubliceerd op 25 mei 2020


4 reacties

  1. RUTTEN FREDDY schreef:

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags bij de koffie of bij groot bezoek te geven

  2. Jessica van Boxtel schreef:

    Hoi Suzan, is het pure limonade siroop, of verdunde? En zijn de 2e laag lange vingers ook in siroop gedrenkt?
    Groet Jessica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!