Rabarber tiramisu met aardbeien



Een nieuw rabarberrecept mét aardbeien. Deze tiramisu met rabarber is ook nog eens alcoholvrij!

Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ben zo dol op deze seizoensgroente (ja, groente!) dat ik het niet kon laten om nog een nieuw rabarberrecept te maken.

Deze rabarbertiramisu is anders dan anders, maar maak je op een bijna identieke manier als de gewone klassieke tiramisu.

Voor een grote schaal rabarber tiramisu (8 personen)

voor de rabarber compote

450g rabarber, in stukken gesneden
125ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
1 zakje Bourbon vanillesuiker (dr. Oetker)
150g aardbeien, gehalveerd

voor de tiramisu

400g mascarpone
200g Griekse yoghurt (10%)
2 el rabarber compote
250ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel (goed schoon geboend)
1 pak Italiaanse lange vingers (200g) ik had een versie met chocolade
250ml frambozen alcoholvrije likeur (Fluère) Of gebruik een goede kwaliteit limonadesiroop naar keuze
250g aardbeien

Bereidingstijd:
Compote: 15 minuten
Tiramisu: 20 minuten
Wachttijd: 4 uur

rabarber compote

Recept voor rabarber compote

Maak als eerste je compote, want die moet helemaal zijn afgekoeld voor je de tiramisu kunt maken. Doe de stukjes rabarber in een pan met het sinaasappelsap en de vanillesuiker. Breng aan de kook en in laat in 5-10 minuten tot moes koken. Doe er dan de aardbeien bij en kook nog 2 minuten mee. Laat nu helemaal afkoelen.

Rabarber tiramisu met aardbeien

Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, 2-3 eetlepels van de compote en de sinaasappelrasp. Klop de slagroom stijf en spatel die er voorzichtig doorheen. Drenk nu de lange vingers in de likeur/siroop en leg die op de bodem van je schaal. Daarop een laag mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Daarop gaat de helft van de compote, verdeel dat ook gelijkmatig. Nog een laagje lange vingers nu, de laatste compote en daarop de mascarpone. Verdeel daarover nog verse aardbeien en zet in de koelkast tot gebruik.

rabarber tiramisu

Tiramisu in een glaasje

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om individuele glaasjes te maken met de tiramisu.

Breek de lange vingers om ze passend te maken in je glaasje. Daarna maak je dezelfde laagjes als hierboven beschreven.

Zet ook deze tot gebruik weg. Serveer met een takje verse munt en geniet!

Gepubliceerd op 25 mei 2020


4 reacties

  1. RUTTEN FREDDY schreef:

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags bij de koffie of bij groot bezoek te geven

  2. Jessica van Boxtel schreef:

    Hoi Suzan, is het pure limonade siroop, of verdunde? En zijn de 2e laag lange vingers ook in siroop gedrenkt?
    Groet Jessica

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.