Rabarber tiramisu met aardbeien



Een nieuw rabarberrecept mét aardbeien. Deze tiramisu met rabarber is ook nog eens alcoholvrij!

Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ben zo dol op deze seizoensgroente (ja, groente!) dat ik het niet kon laten om nog een nieuw rabarberrecept te maken.

Deze rabarbertiramisu is anders dan anders, maar maak je op een bijna identieke manier als de gewone klassieke tiramisu.

Voor een grote schaal rabarber tiramisu (8 personen)

voor de rabarber compote

450g rabarber, in stukken gesneden
125ml vers sinaasappelsap (1 grote sinaasappel)
1 zakje Bourbon vanillesuiker (dr. Oetker)
150g aardbeien, gehalveerd

voor de tiramisu

400g mascarpone
200g Griekse yoghurt (10%)
2 el rabarber compote
250ml slagroom
rasp van 1 sinaasappel (goed schoon geboend)
1 pak Italiaanse lange vingers (200g) ik had een versie met chocolade
250ml frambozen alcoholvrije likeur (Fluère) Of gebruik een goede kwaliteit limonadesiroop naar keuze
250g aardbeien

Bereidingstijd:
Compote: 15 minuten
Tiramisu: 20 minuten
Wachttijd: 4 uur

rabarber compote

Recept voor rabarber compote

Maak als eerste je compote, want die moet helemaal zijn afgekoeld voor je de tiramisu kunt maken. Doe de stukjes rabarber in een pan met het sinaasappelsap en de vanillesuiker. Breng aan de kook en in laat in 5-10 minuten tot moes koken. Doe er dan de aardbeien bij en kook nog 2 minuten mee. Laat nu helemaal afkoelen.

Rabarber tiramisu met aardbeien

Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, 2-3 eetlepels van de compote en de sinaasappelrasp. Klop de slagroom stijf en spatel die er voorzichtig doorheen. Drenk nu de lange vingers in de likeur/siroop en leg die op de bodem van je schaal. Daarop een laag mascarponemengsel, spreid dat gelijkmatig uit. Daarop gaat de helft van de compote, verdeel dat ook gelijkmatig. Nog een laagje lange vingers nu, de laatste compote en daarop de mascarpone. Verdeel daarover nog verse aardbeien en zet in de koelkast tot gebruik.

rabarber tiramisu

Tiramisu in een glaasje

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om individuele glaasjes te maken met de tiramisu.

Breek de lange vingers om ze passend te maken in je glaasje. Daarna maak je dezelfde laagjes als hierboven beschreven.

Zet ook deze tot gebruik weg. Serveer met een takje verse munt en geniet!

Gepubliceerd op 25 mei 2020


4 reacties

  1. RUTTEN FREDDY schreef:

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags bij de koffie of bij groot bezoek te geven

  2. Jessica van Boxtel schreef:

    Hoi Suzan, is het pure limonade siroop, of verdunde? En zijn de 2e laag lange vingers ook in siroop gedrenkt?
    Groet Jessica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.